Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy z zapaleniem nerek trzeba isc do lekarza czy mi przejdzie?

Polecane posty

Gość gość

Boli mnie z jednej strony. Czy sam ibuprom wystarczy? Pomocy. Termin do lekarza to ja co najwyżej za tydzień dostane a co teraz?

trzeba isc mozna dostac odmiedniczkowego zapalenia nerek,trzeba zastosować pewnie antybiotyk,a dorźnie furaginum.

Gość gość
a kto zdiagnozował stan zapalny nerek ?

Gość gość
Fitolizyna tez jest b.pomocna,bo wykurzy bakterie.

Gość gość
Ja przez internet :D a tak naprawdę to objawy sie zgadzaja bolalo mnie z tylu plecow na dole trzy dni a dzisiaj to i z przodu boli po prawej stronie. Wiec co innego..

Gość gość
najwyżej trafisz na dializy a potem cudza nerka, a co tam, idź do lekarza, a jak długie terminy to na pogotowie!

Gość gość
Na pogotowie wtedy sie idzie :) ja tak mialam i dostalam leki :)

Gość gość
Musisz to wyleczyć szybko, albo pogotowie albo prywatnie bo bedziesz miala problemy

Gość gość
Mam to od czterech dni nie straszcie mnie

Gość gość
ja na pogotowiu wylądowałam z tym, tygodnia nie wytrzymasz

Gość gość
Mnie bolały wyjebisscie..nerki.. tak sie wydawało...Bol okropny,osłabienie,bladosc...I okazało sie ze mam zapalenie miesni przyszkielatowych bo mam krzywy i chory kregosup.

Gość gość
Ale ja nie mam goraczki nic tylko to miejsce mnie boli izaczelo sie nagle w ciagu dnia bez powodu. Jak biorę ibuprom to niewiele boli. Zobacze jak będzie jutro..

Gość gość
Ja w szpitalu wyladowal po braniu tylko inupromku przez 4 dni ;) nie zazdroszcze ;) ja juz sikalam tez krwia

Gość gość
W przypadku zapalenia narek, należy dużo pić, i wygrzać się w łóżku. W żadnym razie nie należy brać żadnych leków (bo one dodatkowo obciążają nerki). Grozi to zatrzymaniem pracy nerek, co z kolei oznacza dializy.

Gość gość
Nie sikam krwia. To nie brac ibupromu?? :(

Gość gość
ja to mialam, straszny bol. Idz do lekarza jak najszybciej po antybiotyk, bo bedzie zle.

Gość gość
Nie bierz ibupromu. Poprostu połóż się do łóżka, otul kołdrą i dobrze śpij :) A jutro unikaj wychodzenia na zewnątrz. Wszystko będzie dobrze :)

Gość gość
Pojde jutro ale co zrobić zeby mnie przyjal bez zapisu. I po drugie to skad on będzie wiedział ze to to?

Gość gość
Nie potrzebujesz antybiotyku (zresztą on też dodatkowo obciąży nerki). Poprostu odpoczywaj w domu :)

Gość gość
czekaj ,czekaj ,aż cię złapie kolka nerkowa i się porobisz z bólu,jak cię zegnie to ino raz, robisz pod siebie i ból gorszy od porodowego.Powodzenia

Gość gość
a skąd lekarz będzie wiedział? a no zleci badania moczu i krwi ,z moczu głownie się dowie,najlepiej od razu wez mocz jak masz w przychodni analityke. Oczywiście może być to rwa kulszowa,choroby kobiece,trzustka,jelita,dużo rzeczy,ale na ogól to nerki lub rwa

Gość gość
Do osoby 22.41, nie wiesz co mowisz. Glupie zapalenie nerek, ktore sie leczy w tydz, moze doprowadzic do strasznych szkod, jesli sie tylko " w lozku lezy". Mnie bolala nerka 5 dni, tez myzlalam, ze przejdzie, na drugi dzien nie moglam dojsc do lekarza, na czworaka szlam. Po wzieciu antybiotyku zaczelam sie trzesc, goraczka, po 2 dniach przeszlo. Do autora- idz do lekarza, nie sluchaj.

Gość gość
Pojde jutro bo mnie nastraszyliscie, dzieki za rady.

Gość gość
Kobieta po przeszczepie. Idź do lekarza i jesli to nerki to bądź pod stałą opieką cale życie.