Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy robicie obiady dwudaniowe?

Polecane posty

Gość gość
Juz nie przesadzaj ze zrobienie zupy jest mega czasochłonne. Ja w sobotę kupuje włoszczyznę na targowisku i trę do pojemnika albo kroje do innego pojemnika. Mrożę i mam. Podobnie z kalafiorem, brokułem, brukselką, fasolką szparagowa, groszkiem itd. Wszystko mam w zamrażarce gotowe. Mieso na zupe albo kupuje i mrożę albo ze świeżego robie. Pozniej tylko obieram ziemniaki, gotuje ryz/kasze/makaron itd. Czasem gotuje wielki gar rosolu i zamrażam jako bazę do zupy. Czesto jak robie pomidorowa/zupe krem z dyni itp. to zamrażam w pojemnikach. Nikt nie wciska w siebie dwóch dan w jednym czasie ale zupa na kolacje moze byc itd.

Gość gość
ja uwielbiam zapiekankę z serem gorgonzola http://frisco.pl/pid,7260/n,biraghi-ser-gorgonzola-d.o.p./stn,product

Moją ogromną pasją jest gotowanie dlatego postanowiłam założyć bloga na Facebooku. Blog ma nam służyć do wymiany przepisami. Zapraszam serdecznie do polubienia strony web.facebook.com/Gotowanie-moja-pasja-1740833252611549/ Zapraszam do zamieszczania postów ze zdjęciami potraw i przepisami. Dodam że kto pierwszy zamieści post otrzyma drogą pocztową nagrodę niespodziankę.

Gość gość
Zawsze dwa dania. Zupa koło 14 jak młodsze dzieci wracają że szkoły/przedszkola. Drugie ok. 16/17 jak już wszyscy łącznie z mężem są w domu.

Gość gość
Nie, nie wyobrażam sobie tyle zjeść przynajmniej na co dzień :)

Gość gość
Bardzo dużo pracuje. Często przynoszę prace do domu. Mąż niestety nie pomaga mi w obowiazkach domowych typu sprzątanie, odkurzanie, prasowanie i odrabianie lekcji z dzieckiem . Podjęłam wiec decyzję, że o ile pozostałe rzeczy muszę robić, to gotowanie, w przypadku gdy dzieci jedzą obiad w szkole mogę sobie odpuścić . Niestety, życie jest kwestią wyborów i priorytetów. Gotuję obiady w weekend a w tygodniu raz czy dwa.

Gość gość
Rzadko.