Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum02

Polecane posty

Gość gość
takie wyjasnienia sa potrzebne i rodziny maja wiele pytań wiec czemu im nie pozwolic dowiadywac sie jak cos ich nurtuje

Gość gość
12;58 shatyn ,nie wiadomo ,jezeli np z przesłanych dokumentów wynikało ze nastapiło uszkodzenie narzadów które ofiara miała usuniete kilka lat wczesniej to nie wiadomo kogo badano i jaka była przyczyna co nie przesada ze był to wypadek a nie zaden zamach ale niechlujstwo trzeba naprawic kazda rodzina ma prawo wiedziec kto lezy w grobie nad którym palą znicze

Gość gość
o tym decyduje prokurator

Gość gość
Te ekshumacje są przeprowadzane w celu wyjaśnienia przyczyn wypadku a nie w celu określenia czy osoby leża w odpowiednich grobach. Wbijcie to sobie do pustych łebków.

Na pewno po katastrofie był bałagan organizacyjny, były błędne decyzje i jakaś wewnetrzna wojna pom. wojskowymi, rządem a akredytowanym. Decyzja o przeprowadzeniu ekshumacji powinna sie pojawić wtedy to jakby oczywiste. Inna sprawa to czy była by to w ogóle mozliwe w kontekscie emocji ludzi i ewentualnych protestów. Mam wątpilwości.. Ale wiem jedno na pewno: bez względu na to czy by przeprowadzono ekshumację, czy procedury po wypadku byłyby wzorowe, bez zaniedbań i błędów to mam przeświadczenie graniczące z pewnością że cyrk maciarewicza by był. Nie wiem tylko ile w tym cyrku jest samego maciarewicza a ile kaczyńskiego- to jest dobre pytanie . Pzdr./

Gość gość
13;21 dokładnie .gdyby wszystko było wyjasnione to nikt by o nic nie pytał a tu jedynie jest postawiona teza która wszyscy bez zadawania pytań powinni przyjac bo w innym razie beda opluwani osmieszani nazywani oszołomami a jest powiedzenie kto pyta nie błądzi wiec watpliwosci trzeba rozwiac zadajac pytania i badajac

Gość gość
Yoriksine 13:37 to twoje przeswiadczenie, jest demokracja i mozesz takie mieć inni maja odwrotnie i mają do tego prawo

Gość gość
oszołomy maja to do sienie, że mimo wyjaśnienia sprawy zadają pytania.

Oczywiście to moje zdanie. Poparte moją wiedzą. Jedną z najbardziej drażniących mnie rzeczy w tej sprawie jest mieszanie przez pis zarzutów o zamachu i o błedach w wyjaśnianiu katastrofy. O ile to pierwsze to totalna bzdura (ale zdaje sobie sprawę, że znajduje wyznawców- sam mam kumpla który w to wieży i przy każdej okazji mnie przekonuje- wieży też w spisek cia w 2001 roku i w parę innych rzeczy.. dla jednych oszołom dla innych poszukiwacz prawdy ;)) o tyle sprawa błędów i nieprawidłowości w procedurach wyjaśniania katastrofy, relacji prawnych powiedzy polskimi prokuratorami, badaczami a stroną rosyjską budzi jakiś niesmak. Nie powiem że to skandal bo wg mnie to za duzo powiedziane. Tylko jak się ma to do konieczności wg prokuratury przeprowadzenia ekshumacji po 60latach.. ? Tutaj biskup Pieronek ma dużo racji i wydaje mi się, że jesli kościół w Polsce chce być wiarygodny to właśnie tym stanowiskiem sie do tego zbliża. Szkoda że tak późno jednak.

Gość gość
oszołomy maja to do siebie, że mimo wyjaśnienia sprawy zadają pytania.

Nie przesadzajcie z tymi posłąmi kukiza.. Zgoda Liroy stara się być apolityczne w sporze pis-po. Tylko czy to nie jest własnie gra polityczna ? A pan Paweł , jak tylko dostaje mikrofon to później sie okazuje ża partia straciła 2 punkty procentowe ;) Zdecydowanie bardziej kompetentni są ludzie w nowoczesnej, gzdie też liderowi wpadki się zdarzały. Sondaże mówią same za siebie w tej kwestii.

Gość Myrevin
{yoriksine dziś } Ale bełkot... :o PO wypadku robi się sekcję zwłok nie ekshumację. <<>> {czy procedury po wypadku byłyby wzorowe, bez zaniedbań i błędów to mam przeświadczenie graniczące z pewnością że cyrk maciarewicza by był} No i co z tego że TY masz takie przeświadczenie? Jam mam "przeświadczenie graniczące z pewnością" że jesteś kretynem. A jak się to ma do rzeczywistości, nie wiadomo. Od kiedy to czyjeś prywatne przeświadczenie jest merytorycznym argumentem w dyskusji? :o No chyba że jednak nie o to tu chodzi.

Gość gość
jezeli wszystko wyjasnione to nie bedzie problemu odpowiadac na nurtujace oszołomów pytania

Gość gość
yorksine 14;04 jak dawno temu moj dziadek mowił o katyniu i ze w 39r zsrr napadł na polske tez sie z niego smialem i myslałem co ten stary oszołom pierniczy

Gość gość
Gremlin w natarciu Shatyn polazł wylazł Yoriksine :D

Gość gość
oszołomy mają to do siebie , że wieżą w zamach naprowadzany z wieży przez niewieżącego Donka :classic_cool:

Gość gość
Yoriksine 14;04 poszerz wiedze

Gość gość
"Zdecydowanie bardziej kompetentni są ludzie w nowoczesnej, " x miarą ich "kompetencji" jest strata środków za kampanię wyborczą, strata dotacji a potem słynna zbiórka dokonywana wbrew prawu przez ich klub parlamentarny. jak sobie pomyśle że ta banda idiotów miała by zarządzac finansami polski to w ogóle strach się bać.

Gość gość
"oszołomy mają to do siebie , że wieżą w zamach naprowadzany z wieży przez niewieżącego Donka " x okazuje się że poza putinem, anodiną i PO to wszyscy są "oszołomami".

Gość gość
Ale bełkot... pechowiec.gif PO wypadku robi się sekcję zwłok nie ekshumację. X Oczywiście pomyłka literowa. To tez afera ? ;) x Jam mam "przeświadczenie graniczące z pewnością" że jesteś kretynem. A jak się to ma do rzeczywistości, nie wiadomo x Widzisz, a ja mam pewność że jestem gburem. Ile w tym prawdy ? Możemy tak gdybać długo i sie opluwać. Tylko czy o to tu chodzi. x Od kiedy to czyjeś prywatne przeświadczenie jest merytorycznym argumentem w dyskusji? pechowiec.gif x Odkąd pamiętam. Wymiana poglądów polega na przedstawianiu swojego zdania, interpretacji zjawisk, których nie da się zawsze jednoznacznie potwierdzić faktami, bo dzieje się to w sferze przypuszczeń, domysłów popartych jednak obserwacjami, doświadczeniem życiowym, ogólną wiedzą. Zresztą ja nie twierdze że mam pewność na 100%, w przeciwieństwie do zakładam Twojego góru - P. Maciara, który jest ministrem a nie użytkownikiem kafe. ;) Więc, proszę nie lansuj się na eksperta , bo poczytałem kilka twoich postów i są żenująco tendencyjne i nie "eksperckie". Mówiąc kulturalnie jesli masz tylko obrażać a nie dyskutować na poziomie to "morda w kubeł" i przydaj się światu milcząc.

Gość gość
"Bo nie było podstaw. A jak ktos ma jakieś widzimisie to za własne pieniadze. " x pewnie że "nie było podstaw". bo przecież czy fakt że w trumnach były inne osoby niż miały być jest jakąkolwiek "podstawą" do przeprowadzenia rzetelnego badania? tym bardziej jeżeli ruscy zabraniają? skądże.

Gość gość
"Odkąd pamiętam. Wymiana poglądów polega na przedstawianiu swojego zdania" x to chyba w środowisku jakichś opóźnionych umysłowo ewentualnie na spędach KODu. bo wśród rozumnych ludzi "własne zdanie" jest tylko punktem wyjścia, ewentualnie zwieńczeniem rzeczowej i popartej faktami argumentacji. a wrzeszczenie "kaczyński to hitler a macierewicz to agent putina" to świadczy tylko o s******leniu umysłowym wrzeszczącego.

Gość gość
Shatyn zaloguj sie:P Poznac Cie po pisaniu o faktach

Gość gość
Odkąd pamiętam. Wymiana poglądów polega na przedstawianiu swojego zdania, interpretacji zjawisk, których nie da się zawsze jednoznacznie potwierdzić faktami x bohatir w natarciu:D:D:D

Gość gość
Shatyn Gość Yoriksine gremlin atakuje :D

Gość gość
jeszcze przypomnę parę akcji tych "kompetentnych" z nowoczesnej. pani scheuring-wielgus: x na "czarnym marszu" w "obronie praw kobiet" zaczęła wrzeszczeć: "dość dyktatury kobiet". pomyliła jej się walonia z walencją (w sprawie CETA). ostatnio walnęła że "macierewicz przynosi wstyd naszemu kraju". tylko podziwiać.