Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podejrzewam że niania nas okrada. Jak to sprawdzić?

Polecane posty

Gość gość

Pracuje u nas pół roku.Pilnuje 2 letniego synka. Od około tygodnia zauważyłam że giną w dziwnych okolicznościach różne rzeczy ( nawet te małowartościowe). Zaczęło się od tego że zauwaźyłam brak jednej filiżanki. Najpierw pomyślałam że po prostu mąż albo niania ją stłukł. Zdarza się i nie miałabym do nikogo pretensji. Mąż stwierdził że on jej nie stłukł. Niani pytałam. Twierdzi że nie pije kawy z filiżanek. W sumie jakby się stłukła to leżałaby w koszu. Olałam to. Za kilka dni szukałam kolczyków. Nie ma. Myślałam że po prostu je zgubiłam. Ale... zauważyłam brak kilku zabawek synka,brak kilku ubranek. Zaczęły ginąć leki...zginęły również pieniądze(małe kwoty ale jednak). Giną pojedyńcze rzeczy takie jak sekator czy kosmetyki (lakier do paznokci np.). Nie wiem co mam o tym myśleć. Do naszego domu nikt inny nie przychodzi oprócz niani. Chciałabym udowodnić że kradnie. Macie jakieś pomysly?

Gość gość
Zapomniałam dodać, ze w dziwnych okolicznościach zaginęła też nasz 6 letnia córka. Niania zajmowała się nią i zaginęła!

Gość gość
zainstaluj kamerki w roznych miejscach.

Gość gość
nie każdego stać na kamerki, może zostaw policzone pieniądze ( różne kwoty ) w nietypowych miejscach , takich gdzie ktoś mógł o nich zapomnieć , np pod gazetą , w mało otwieranej szufladzie itp

Gość gość
a po cholere ktos miałby krasc filizankę?

Gość gość
może to kleptomanka? tacy kradną wszystko. maz mojej koleżanki-Pan prezes zarabiający po kilkanaście tysięcy miesięcznie, ukradł w sklepie batoniki za 2 zl. wtedy było ze niby o nim zapomniał. potem wpadł z jakimś przedmiotem w markecie budowlanym za kilka zł. wtedy okazało się że jest chory. U Ciebie tylko kamery pomogą.

Gość gość
A jesteś pewna ze to niania a nie maz? znam taki przypadek gdzie żona podejrzewala Panią sprzątająca, a to maz wynosił jej biżuterię-kochance... kup takie magiczne flamastry dla dzieci, gdzie piszesz ale nic nie widać, dopiero jak jednym "specjalnym"flamastrem się popisze po niewidocznym napisie to się on pojawia. napisz z na banknocie i go zostaw, wróć z pracy, sprawdź czy banknot jest w dawnym miejscu jak nie ma każ niani oproznoc portfel i kieszenie, sprawdź aktywatorem jej banknoty i zobacz czy z jak złodziej się pojawi.

Gość gość
na all za 3 zl z przesyłką są niewidzialne długopisy widoczne tylko w uv, dioda wmontowana.