Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy do żłobka przedszkola

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam z rodzicami, mężem i 7 miesięcznym dzieckiem i już nie wytrzymuje, siedzę z małą sama w domu, wszystko jest na mojej głowie, rodzice robią ze mnie sprzątaczkę i kucharkę, jeśli któregoś dnia czegoś nie zrobię jest afera od samego wejścia do domu, a same wiecie, że z małym dzieckiem nie zawsze jest czas aby wszystko dopiąć na ostatni guzik, dodatkowo robią ze mnie wyrodną matkę kiedy czasem si ę zdenerwuje i krzyknę na dziecko, jestem tak zrujnowana psychicznie ciągłą presją, że odbija się to na dziecku ( mam po prostu już dość , dziecka też ) mąż zarabia średnio ale nam spokojnie wystarcza, mamy oszczędności ale za mało żeby kupić mieszkanie, wiem, że jakbym poszła do pracy wszystko co zarobię mogę odłożyć na mieszkanie i w końcu się wyprowadzimy , stąd moje pytanie , od jakiego wieku można oddać dziecko do żłobka? co byście zrobili na moim miejscu ?

Gość gość
To zależy od żłobka, u mnie w mieście są takie co już od 4 miesiąca życia przyjmują dzieci. Ale ja bym takiego maluszka nie oddała gdybym nie musiała, mój syn poszedł jak skończył rok bo wróciłam do pracy.

Gość gość
jeżeli uważasz, że możesz być szczęśliwsza - spróbuj. U nas żłobki są zwykle od 4,5-6miesięcy. Zobaczysz, jak to zniesiecie - dziecko i Ty.

Gość gość
Popieram, że powinnaś po prostu sprawdzić konkretne w Waszej okolicy (i dopytać czy są miejsca). Jeśli wolne, to sami zobaczycie, jak maluch to znosi. Na Twoim miejscu też bym tak zrobiła. Na pewno nie dałabym rady dbać o dom za cztery dorosłe osoby z niemowlakiem na glowie. I nie jesteś wyrodną matką. Nikt by w takiej sytuacji nie wytrzymywał.