Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny pichcice cos na swieta teraz?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja sie nagle obudzilam ze to zaduszki i nie wiem czy cos gotowac a wy robicie cos czy jakies ciasto?:)

Gość gość
Ja robię :) to znaczy upieczę jakieś mięso , bedą pieczone ziemniaczki i sałatki do tego zrobię dwa ciasta itd. niech będzie wyjątkowo :) w końcu takie święto jest raz w roku :) niech będzie rodzinnie :) już mam cały dom udekorowany na Halloween , dynie powycinane z dziećmi , stroje przygotowane a od tygodnia wieczorami oglądamy filmy familijne z dziećmi Halloweenowe i oczywiście wspominamy naszych najbilższych którzy już nie są z nami i ich odwiedzamy wcześniej żeby w ten tłum na wariata się nie pchać a wolny czas spędzić w rodzinnym gronie :)

Gość gość
Czy wy macie z głowa? I potem te dzieci wyrosną na....

Gość gość
To mieszkasz za granica ze obchodzisz Halloween?bo w Polsce nie ma takiego swieta jak i nie ma Swieta Dziekczynienia.U nas jest Wszystkich Swietych. A ja szarlotke jutro upieke ale na pewno nie dotrwa do swiat.

Gość gość
To zalezy bo np do mojej babci zawsze przyjezdza ciocia bo mieszka daleko a na zaduszk zawsze jest i brat babci tez przyjezdza . wiec babcia zawsze gotuje i piecze ciasta ale za to na sw bozego narodzenia ich nie ma

Gość gość
Tak Koorffa juz zrobiłam farsz do pierogów

Gość gość
gość dziś To mieszkasz za granica ze obchodzisz Halloween?bo w Polsce nie ma takiego swieta jak i nie ma Swieta Dziekczynienia.U nas jest Wszystkich Swietych. x U nas, to są Dziady, jak już chcesz porównywać. A raczej były przed chrystianizacją przez KK. Tak jak wszystkie święta pogańskie, Dziady przykryto świętem obcej wtedy religii.

Gość gość
Tak kuzwa Dziady-sprawdz w kalendarzu jakie swieto jest 1listopada.