Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola684

Mamy na Październik 2016 cz.2

Polecane posty

Gość gość
h

Gość Muszkatka
Mojej małej chyba zbrzydlo spanie na brzuszku! Cała noc przespała na plecach;-)

Gość gość
U nas dzis nawet znośna nocka,ale to przez to że Mały spał z nami. Bo wieczorem bardzo męczył go kaszel. Po przebudzeniu był marudny,ale pojechaliśmy do ortodonty i usnal w aucie. Słoneczko przygrzewa bardzo i ciepło jakby wiosna miałaby być. Malwa

Gość gość
Up

Gość gość
Nastepna strona

Gość gość
Co jest? Dlaczego nie wyświetlają się posty

Gość Karola8912
Ale ta kafeteria jest zawieszona. Zawsze jest problem z przejściem na drugą stronę. Michałek chyba ząbkuje bo litry śliny i wszystko pcha do buzi i marudzi. Nie mam momentami już siły, aledobrze ze Weronika zdrowieje więc może niedługo wyjdziemy w końcu z domu.

Gość ola684
u mnie maly nie spal pol dnia, potem spal ciagiem 4h i teraz cala noc nie spi, jakas masakra. tez wsztystko do buzi wpycha, ale malo sie slini ... oby od rana bylo normalniej ....

Gość Muszkatka
U nas druga noc przespana na plecach ;) nawet nie wiecie jak się ciesze że w końcu tak śpi do tej pory taki sen trwał 15 mitun a dziś pierwsza pobudka o 6 rano ;) a teraz już wstajemy

Gość gość
I nas noc fajna,bo znów spał z nami. Raz tylko w nocy musiałam odciągnąć katar,ale jak wstał to zaczął się armagedon. Tylko na rączkach i tylko w pionie tak jak do odbicia bo w każdej innej poZycji płacz. Już ma tak gardło zdarte od płaczu, że chrypi. Stałam prawie godzine z nim na rękach nad karuzelą która od góry ma projektor i wpatrywał się w światełko aż usnął. Niech już mu przejdzie ta choroba bo jest bardzo marudny i wszystko jest niefajne. Brakuje mi pomysłów co z nim robić. Zabawa ze mną nie, mata nie, leżaczek nie, na rękach tylko jedna pozycja, zabawa zabawkami nie ,jedynie spacer jeszcze jest ok. Malwa

Gość gość
Muszkatka może Maluch odkrył, że na plecach też się dobrze spi,a pozycja na brzuszku już mu się znudziła. Mój to najbardziej na boku lubi spać raz jednym, a raz drugim. Nawet jak go położe na plecach to zaraz się obraca na bok. A jeszcze nie wiem czy nie dokuczaja mu dziąsła,bo się slini jak buldog i jak źle włoży sobie grzechotkę do buzi to płacze. U nas dziś szaro,buro i ponuro. Malwa

Gość Muszkatka
Mam nadzieję że już jej się znudziło;) u nas też kiepska pogoda ;(

Gość sepik
Moj maly dzisiaj ucina sobie co chwile drzemki, godzinka, dwie. Teraz spi juz trzeci raz o_O Ola kupilam ten blender, ktory polecalas :) spróbujemy bez słoiczkow na poczatku :)

Gość sepik
Malwa u nas inne pozycje niz pionowa dawno sie skonczyly. Maly szybko przestal lubic noszenie na lezaco. Na rekach tylko pionowo. Jak go odkladam to trzeba go zabawić bo tez by nie chciał lezec. Ale później juz spoko, polezy trochę. Wogole strasznie sie rwie do siedzenia, ale widac, ze za wcześnie.

Gość Muszkatka
Sepik moja też tylko pionowo by chciała na rękach i to samo jest przy odkładaniu ;)

Gość gość
Chyba ta pogoda tak wpływa na maluszki,bo mój też ma dzień spiocha. Ale ciężko go uśpić bo katar przeszkadza i zanim uśnie to cały koncert muszę wysłuchać. Przez chorobę nie ćwiczymy i musiałam przesunąć rehabilitacje. Malwa

Gość Muszkatka
A my dostalysmy skierowanie do neurologa bo mała ma widoczny szew czolowy i przesuniete przez to ciemiaczko;-( na nfz termin za pół roku!!! Prywatnie jedziemy za tydzień;) aż się boję;((((

Gość Karola8912
Muszkatka badżmy dobrej myśli.Właśnie dziewczyny mam takie pyt. czy badacie swoje dzieci tak profilaktycznie? Np. usg przezciemiączkowe, neurolog, laryngolog itd? Ja córki nie badałam, tylko ortopeda i kardiolog i z synkiem to samo i tak się zastanawiam jak Wy do tego podchodzicie?>

Gość Muszkatka
Ja profilaktycznie nie e badalam tylko tyle co pediatra mówiła a też ma mieć właśnie te usg przez ciemiaczkowe już nie głupia naczytalam na internecie a wiedziałam żeby tego nie robić;( eehhh ta ciekawość i niepewność człowieka zżera;(

Gość Karola8912
Muszkatka dobrze, że to tylko tydzień. Ja też wychodzę z tego założenia,że skoro dziecko widać że rozwija się normalnie i pediatra na różnych wizytach nie zauważą nie niepokojącego to nie ma co na siłę szukać problemu.

Gość Muszkatka
No a na nasz cudowny nfz pół roku ;o za co oni nam tyle kasy potracaja z pensji ja się pytam... skoro nawet nasze dzieci z tego nie mogą skorzystać

Gość Karola8912
Szkoda sobie nerwów psuć

Gość gość
Muszkatka u nas również najbliższy termin do neuroliga był za pół roku jak potrzebowałam, a rehabilitacja na NFZ kwiecień dlatego chodzę prywatnie. Tylko właśnie po co płacimy te składki. Ja nigdzie z moim nie chodzę chyba,że pediatra coś zasugeruje wtedy idziemy. I w ten oto sposób odwiedziliśmy już neurologa, laryngologia + płukanie uszu, dermatologa, gastrologa, chirurga z którym nie wiadomo jak długo jeszcze będziemy się spotykać i słynne usg bioderek oraz rehabilitanta. Karola a dlaczego kardiologa i ortopede coś się działo czy tylko sprawdzić, że wszystko jest ok? I byłaś prywatnie czy miałaś sskierowanie na NFZ? Malwa

Gość gość
Muszkatka coś mi się kojarzy,że Sepik była również na tym usg przezciemiaczkowe.

Gość gość
Mamy już nie mogę patrzeć jak to moje dziecię męczy się z katarem i kaszlem. Wczoraj kupilismy aromactiv żel do smarowania na klatkę piersiową i w nocy był spokój z katarem,a teraz już nie pomaga a najgorsze,że mu siedzi i nie spływa więc ciężko odciągnąć. Już brak mi pomysłu jak mu pomóc. A jak kaszle to jest płacz od razu. Właśnie śpi nas rękach w pozycji ala na brzuszku bo zauważyłam,że mu wtedy lepiej. Karola a jak Twoje Pociechy się miewają? Day co i Was? Malwa

Gość sepik
Gosc tak, mój mały mial w poniedziałek usg przezciemiaczkowe. Bylismy sprawdzic przelyk pod kątem refluksu, ale przy okazji pan doktor zrobil usg wlasnie główki, nerek, tarczycy, sprawdzil trzustke i bioderka. My nic sami nie wyszukujemy. Jesli nas gdzieś pediatra nie wysyła to nie robimy dodatkowych badań. I w sumie u nas to tylko z dodatkowych wizyt bylo to usg brzuszka, a bioderka to juz kazdy.

Gość gość
sepik daj znac jak smakowalo jedzenie z maszynki. moj zajadal sie dzis bananem z jablkiem. -ola -

Gość gość
moj tez ma jakais kryzys lezenia na plecach. musze go tylko pionowo nosic .... -ola-

Gość Muszkatka
Jak zniknęła z oczu małej albo odwróce się plecami to jest płacz! Nie muszę jej nosić Albert być przy niej ;) nic nie mogę w spokoju zrobić hehe te nasze dzieci ;) ciekawa jestem kiedy zacznie raczkowac ;) w ogóle ciekawe co tam u Tynki kiedyś dużo pisała a teraz nich sie nie odzywa od kadry urodzila

Gość Muszkatka
Jak znikne jej z oczu i nie muszę jej nosic ale być przy niej miało być;-)