Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum03

Polecane posty

Gość gość
19.29 Byc moze masz racje w pojedynczych przypadkach. Moze nawet Ziutek spod spozywczaka jest doskonalym menadzerem. Jednak na 100 przypadkow wyksztalceni ludzie z wiedza zmasakruja wynikami przypadkowych gamoni bez elementarnej wiedzy. A my tu mowimy o setkach pisowskich gamoni bez zadnej wiedzy zasiadajacych w zarzadach spolek i pobierajacych kosmiczne pensje :)

Gość gość
19;50 a jakie masz dowody ze tak jest albo ze tak bedzie ,wyczytałeś GW jak narazie to co pisza i mówią to sie nie sprawdza

Gość gość
Jakie mam dowody ze ludzie wyksztalceni sa lepiej przygotowani do wykonywania zawodu niz ludzie bez wyksztalcenia? Istnienie uniwersytetow, tak na poczatek.

Gość gość
19:11 Dzięki 500+ mogłam wrócić do pracy ,moja teściowa będąc na bardzo niskiej rencie musiała dorabiać ,teraz mogła zrezygnować z dorabiania opiekuje sie wnukami ,moje dzieci maja dobra opieke ,teściowa pieniądze ,a ja wróciłam do zawodu który lubie i nawet dobrze zarabiam jako margines społeczny i patologia życze ci mniej złości i trzeżwej samodzielnej oceny sytuacji

Gość gość
Widzisz Ziutek, tobie moze sie wydawac ze bedziesz super psychologiem bez uczenia sie, albo po przeczytaniu dwoch ksiazek. Ale nie bedziesz, i nikt cie nie zatrudni. Tak samo nie rozwiniesz wielkiej sieci handlowej, nie zostaniesz specem marketingu wyczarowujacym kosmiczne przychody. No chyba ze jestes jakims geniuszem, ktorych liczy sie w promilach. W pozostalych przypadkach obsralbys sie gdyby ci dali podjac jakas decyzje w kghm. Dlatego ludzie zdobywaja wiedze. Albo siedza w radach nadzorczych z nadania pis i biora kase za pierdzenie w stolek. A prace za nich wykonuja ci co studiowali i maja wiedze i doswiadczenie. A ty sobie dalej krzycz ze to nic nie znaczy, ze papierek i bla bla bla. I ciesz sie ze c***isiaki daja zebys na nich zaglosowal.

Gość gość
19;50 skąd wiesz ze nie mają wiedzy i przygotowania znasz ich ?czy dlatego ze są z PIS to nie mieści sie w twojej głowie że mogli by coś dobrze robić

Gość gość
ups

Gość gość
Hop, hop. Obspermiona!! To ja, twoj Szatyn :D:D:D Jestes?

Gość gość
Ooo, jaki ciekawy link. Zamach to juz nie tylko robota Rosji, a na czele Polski stoi nie stal Tusk, na czele Rosji nie stal Putin. Tworze dalsza czesc hstorii. Na czele USA nie stoi Obama. Wiem, to banal. Ale poczekajcie co jeszcze wiem. Na drogach nie lezy asfalt. Na jabloniach nie rosna jablka. W telewizji nie wystepuja aktorzy. Mam tez przeczucie ze listow nie przynosi listonosz. I na koniec dla Odurzonej: W twojej butelce tak naprawde nie ma alkoholu. Kiedys napisze o tym "ciekawy artykul do poczytania". :D:D:D

Gość gość
gość dziś 19:11 Dzięki 500+ mogłam wrócić do pracy ,moja teściowa będąc na bardzo niskiej rencie musiała dorabiać ,teraz mogła zrezygnować z dorabiania opiekuje sie wnukami ,moje dzieci maja dobra opieke ,teściowa pieniądze ,a ja wróciłam do zawodu który lubie i nawet dobrze zarabiam jako margines społeczny i patologia życze ci mniej złości i trzeżwej samodzielnej oceny sytuacji XXX Jestes dumna ze jakis debil wyjal komus kase z kieszeni i dal tobie? Co za ludzie bez godnosci. Tylko daj i daj.

Gość gość
gość dziś 19;50 skąd wiesz ze nie mają wiedzy i przygotowania znasz ich ?czy dlatego ze są z PIS to nie mieści sie w twojej głowie że mogli by coś dobrze robić XXX Jaka wiedze i pzygotowanie moze miec ten typ? Co ty piertolisz ze nagle ludzie po liceach bez zadnego doswiadczenia zawodowego maja kwalifikacje zeby robic gruba kase i doradzac i zarzadzac najwiekszymi spolkami, albo wspoltworzyc prawo?? XXX Jak ustalił Fakt24, z pewnością nie posiada go 24-letni Paweł Ludniewski, jeden z doradców Elżbiety Rafalskiej, „matki chrzestnej” szlagierowego programu rządu, czyli 500 plus. Współpracownik szefowej MRPiPS od dawna jest związany z PiS. Był asystentem, a następnie dyrektorem biura poselskiego Rafalskiej. Zaczął studia prawniczne na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu, ale wciąż ich nie skończył. „Wykazuje się pracowitością i dyspozycyjnością. Swoje obowiązki wykonuje rzetelnie i odpowiedzialnie. Cechuje się umiejętnościami pracy w zespole i umiejętnościami organizacyjnymi” – pisze nam resort. A nieoficjalnie? – Nie miał pomysłu na życie. Rok po szkole średniej nie miał pracy i studiów, a potem poszedł do biura Rafalskiej. Cieszy się szczególnymi względami, to pupilek pani minister – przyznaje w rozmowie z Fakt24 informator z ministerstwa. :D:D:D Konia tez mozna zrobic doradca PiSu, a ty debilu pewnie spytasz skad wiem, ze kon raczej sie nie nadaje :)

Gość barramek
prowadzono za PO - PSL tzw. kreatywną księgowość , gdzie tzw. bezzwrotne pożyczki na ZUS traktowane były , jako sumy nieobciążające deficytu budżetowego , a to były gigantyczne pieniądze , o których mało kto wie , które zaczynają wychodzić nagłym i niespodziewanym wzrostem zadłużenia państwa , co nastąpiło np. w zdaje się w kwietniu 2016 , gdy zadłużenie wzrosło o paredziesiąt mld zł Wicepremier, minister finansów i rozwoju Mateusz Morawiecki w środę w Sejmie zwrócił uwagę, że przyjęty na przyszły rok deficyt - 59,4 mld zł - jest jednym z niższych w ostatnich 10 latach. Jak mówił, w 2009 r. deficyt był na poziomie 99 mld zł, a w 2010 r. - 108 mld zł, czyli odpowiednio 7,5 i 7,9 proc. PKB. "Ten deficyt, który dziś mamy jest deficytem jednym z niższych w ostatnich 10 latach" - podkreślił. "My w tym deficycie nie włożyliśmy takiego instrumentu, który nasi poprzednicy z PO-PSL używali przez wiele lat, a mianowicie pożyczki dla Funduszu Ubezpieczeń Społecznych zamiast dotacji dla FUS" - wskazał Morawiecki. "Pożyczka dla FUS powoduje, że nie widać tego w deficycie budżetu państwa (...) i w sposób sztuczny zaniżony jest poziom tego deficytu budżetowego według statystyki liczonej w budżecie państwa" - wyjaśnił. "My tego zabiegu nie stosujemy" - podkreślił.

Gość gość
do 21;24 poczytaj i ochłoń http://natemat.pl/85549,minister-finansow-mateusz-szczurek-zatrudnia-w-gabinecie-politycznym-21-latka-bez-studiow-bez-doswiadczenia-zawodowego-za-to-syn

Gość gość
Cos sie w tej kwestii zmienilo?

Gość barramek
deficyty budżetowe lat rządzenia PO , były stosunkowo niskie na początku rządzenia 2 latach rządów Pisu , gdzie było to jedynie nieco ponad 20 mld - póżniej rozrosły się do gigantycznych sum , pomimo wielomiliardowych dotacji z EU pomnażając dług Polaków z 550 mld do ok . 940 mld. na stan dzisiejszy w lutym , nie licząc długów samorządowych , szacowanych na grubo ponad 200 mld

Gość gość
No dobrze, to napisz jak z ta kreatywna ksiegowoscia jest teraz, i jaki bedzie deficyt po chociazby 500+.

Gość barramek
500 + to program na przyszłość i już skutkuje w postaci dodatniego bilansu narodzin , nad zgonami , czyli zapoczątkował fazę wymierania Polaków - druga sprawa - odejście części matek , które zaczęły rodzić zamiast pracować w nisko- opłacalnych współczesnych kołchozach, zaczyna procentować gwałtownym wzrostem płac , co z kolei ma wpływ na podniesienie śmiesznej płacy wypłacanej przez żadne zysku koncerny, które maja jednak dość duży zysk z wykwalifowanej przeważnie polskiej siły roboczej pracującej na rzecz tych koncernów - wyższe płace - wyższy dochód dla budżetu bezrobocie spadło w ostatnim roku ponad 10 % , a więc - mniej zasiłków i pracy na czarno - więcej kasy dla budżetu

Gość gość
pracuje w firmie która zatrudnia pracowników sezonowych i 500+ nic nie zmieniło ludzie sa chetni do pracy wiedza ze praca nie jest na stałe i kto ma np 500 czy1000 zł z programu rządowego u nas moze zarobic jeszcze 2000 zł to chetnie sie zgłasza do pracy moze to sa prosci ludzie ale to nie patologia ani margines trzeba byc idiotą zeby rozgłaszać taką propagande ze ludzie przez 500+ nie bedą pracować, nie bedzie pracować patologia ale bez tych pieniedzy tez nie pracowali i to sa skrajne wypadki

Gość gość
Do 21:19 Kto wiecej do wspólnej kasy wkładał i wkłada ty pasożycie czy czteroosobowa rodzina

Gość gość
większość będzie dalej pracować , aczkolwiek np. kobietki zarabiające 1400- 1600 raczej będą myśleć o drugim dziecku , oczekując na lepsze czasy

Paweł Kukiz: Wierzę w dobre intencje Kaczyńskiego, ale on wszystkiego nie dopilnuje. "Trzeba zmienić ustrój!" x x Czy ten facet jest naprawde normalny?

Komisja śledcza ds. afery Amber Gold nie chciała w czwartek głosować nad wnioskiem o zbadanie tego, czy posłowie PiS, chroniąc SKOK-i, uniemożliwili nadzór nad parabankami. x Taki wniosek na posiedzeniu komisji złożył Krzysztof Brejza (PO). Chciał, by kancelarie premiera, Sejmu i Senatu, a także ministerstwa Rozwoju i Finansów przekazały kopie wszelkich dokumentów i ekspertyz dotyczących prac legislacyjnych z 2006 r. dotyczących ustawy o nadzorze nad rynkiem finansowym. x x Czyli jedna z najwazniejszych spraw w kontekście Amber Gold, nie będzie poruszana...:O

Szef Ordo Iuris nie widzi problemu w karaniu kobiet za aborcję. "To światowy standard" x x Wg światowych standardów tacy ludzie nie powinni się wypowiadac.

Jarosław Kaczyński często mówi, że w PiS nie ma samych aniołów, ale chyba chciałby, żeby w Polsce były same anioły - powiedział w piątek marszałek Senatu Stanisław Karczewski. Dodał, że jego zdaniem prezes PiS nie ma żadnych wad. (http://www.tvn24.pl) x x :D:D

Gość barramek
Deficyt budżetu po dziewięciu miesiącach wyniósł 20 mld 615,8 mln zł, czyli 37,7 proc. planu rocznego, wynoszącego 54 mld 740,0 mln zł" - podało we wtorek Ministerstwo Finansów w komunikacie o wykonaniu budżetu państwa. Z kolei dochody ukształtowały się na poziomie 238 mld 606,4 mln zł, czyli 76 proc. całorocznego planu - wynika z komunikatu. ...i na tym polega tzw. dobra zmiana ...czyli jest dużo lepiej niż prognozowało lewactwo , że jak PIS dojdzie do władzy i wdroży 500 + to cały budżet się zawali w ciągu roku - te pieniądze się zwracają i napędzają tysiące drobnych firm oraz koncerny

Gość barramek
ty otulona teraz żyjesz w Reichu na zasiłku i z tego co wiem , to raczej nigdy nie pracowałaś ani w Polsce ani w Reichu , a więc nie wypowiadaj się w sprawach , które ciebie nie dotyczą

Gość gość
możesz np. odpowiedzieć , że pracowałam powiedzmy 5 lat tutaj , a 3 lata tam :D

Gość gość
Barani Lbie jak jest tak świetnie to dlaczego ukradli 150 mld z OFE i dlaczego nie ma już po nich śladu? U nas stosuje sie po prostu wirtualną księgowość a to ma krótkie nogi.

Gość gość
Brak deficytu budżetowego to niemożnosc finansowania wielu rzeczy.Chcesz żeby brakło na chore dzieci?