Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ludzie rządzą sie na cudzych grobach?

Polecane posty

Gość gość

Przychodze na grób ojca a tam ktoś obciął albo ukradł krzak maliny który sobue chodowałam. Ktoś wsadził odpady po badylach i podrzucił stare kwiatki bo sie k******a do śmietnika nie chce wynieść to najlepiej komuś na grób rzucić!! Na groby dookoła przychodzą razdo roku i sie będą przypierdzielać. Ale już posprzątać liscie i wyrwać chwasty to frajera szukają! Czy wy też podrzucacie na obce groby śmieci??? Swoich nie macie syfiarze??

Gość gość
Albo debile wielce porządki robią i zamiatają liście pod cudzy grób zamiast do worka i na śmietnik! W ciągu roku nikt nie przychodzi a we wszystkich świętych nagle se przypomnieli i porządki robią robiąc syf na grobach obok! Ostatnio jakiś debil taczką wjechał w grób i połamał płyte!

Gość gość
nie malo tego jak ide alejka to zawsze komus cos poprawie jak kwiatek jest przewrocony, jak znicz rozbity to wezme do siatki. tak juz mam. wiem ze moglabym pracowac jako osoba dbajaca o porzadek na grobach. lubie te spokojna atmosfere.

Gość gość
Ja nie lubie jak rodzina nastawia na grob niewiadomo czego. Jest pstrokato i brzydko. Uwazam, ze o grob powinna dbac najblizsza rodzina. Rodzicom -dzieci. Kupilam rodzicom wieniec, chryzantemy. Ustawilam by bylo ladnie wszystko zgrane kolorystycznie. A przyjdzie ktos i postawi jakis brzydki stroik z niebieskimi albo rozowymi kwiatami. Uwazam ze jesli ktos odwiedza groby to znicz zapalic owszem. Ale kwiaty to juz niekoniecznie bo psuja koncepcje. Znicze tez stawiaja gdzie popadnie mimo ze jest duza specjalna na to podstawka. Juz pekl znicz i rozlala sie stopiona swieca na kamien i mialam problem z doczyszczeniem.

Gość gość
nie obrax się...ale na cholerę komuś to dobieranie kolorami? Twoim rodzicom to i tak wszystko jedno czy się kolory zgadzają.

Gość gość
Widoczne dziewczyna ma p*****lca a jej grób musi być "najlepszejszy" w alejce.

Gość gość
Nie musi mi sie podobac i juz. Jest to dom moich rodzicow. Wiem jakie mama lubila wiem jak czulababy sie dobrze gdyby jej "dom" wygladal. Grob moich rodzicow wyglada dobrze caly rok. Nie tylko na 1 listopada. Natomiast inne w alejce sa opussczone. Ja na grobie pale swieczki codziennie. Nie bede olewac grobu bo to tylko grub a zmarlym wszystko jedno. Skoro podobaja mi sie kremowe kwiary to nie bede wtykac tam pstrokacizny. Nie lubie tez przesytu.

Gość gość
to nie jest dom tylko grób. Groby są po to, że ludzie którzy zostali mogli mieć jakąś namiastkę bliskich. Prawdopodobnie nie jesteś jedyną osobą która rodziców kochała więc nie dziw się, że ktoś inni chce zostawić kwiaty. Nie bądź samolubna.

Gość gość
Ale może ktoś chce uczcić pamięć, A nie ma zmysłu estetyki.. ehh nie rozumiem, czemu ludzie mają takie problemy.. Smutne to jest, bo na świecie dzieje się tyle strasznych rzeczy, a ktoś ma problem z niebieskim kwiatuszkiem :/ szkoda mi Was ludzie, że tacy jesteście..

Gość gość
gość dziś lubie te spokojna atmosfere. X ha ha atmosfera jest wręcz grobowa.

Gość gość

Warto pomyśleć nad wynajęciem firmy, która zajmuje się całoroczną opieką grobów. Wtedy nie spotkamy się z takimi sytuacjami. Jeżeli macie bliskich na cmentarzach w Szczecinie to polecam wam skontaktować się z blask.szczecin.pl  Sam korzystam z ich usług bardzo ich sobie cenię.