Mania 0 Napisano Listopad 14, 2016 Wracałam z gimnastyki to łysy za chmurami siedział ale teraz swieci rowno tez wylazłam na balkon zeby go zobaczyc . No jeszcze ze dwa dni i bedzie koniec roboty . Anoola był taki moment gdzie juz mi bombki zaczeły sie nie podobac ale ten stan minął a dzis zrobiłam sobie z bombek koronkowych dekoracje na swieta bo w bombki sa włozone ledowe lampki , całkiem fajnie to wyglada jak podswietla koronki od srodka . No i dzis juz grzebałąm w bombkach do dekupazu bo mam ochote jeszcze troche podziałać tym sposobem . Mundrala srala u Ciebie to mozna nic nie robic jak tam mozna kij do ziemi i bedzie rosnac bo taki dobry klimat , mrozow to nie ma :P No umyje ale fakt blizej swiat bo najgorzej ze teraz słoneczko nisko chodzi i cały brud widac :( Bonciu to gipiura naklejana na bombki . Fajne macie te rodzinne spotkania . Sagus no moim bombkom daleko do tych z zaczarowanego sklepiku ale staram sie jak moge zeby jako tako wygladały . no ja lubie dłubaniowe robotki bo ja okrutny nerwus i to mnie uspakaja . no a kasiorka to normalnie jakby z nieba spadła tak sie cieszę na nią :D O rany pług sniezny potrzebny , aby u na jak najmniej był potrzebny choc dla roslinek snieg to pierzynka . Opty no to najtrudniej do nauczenia bo tak człek chyba ma zakonotowane ze jak rodzina to mozna od nich cos oczekiwac a to guzik prawda .Ostatnio M rozmawiał z bratem co bedzie z T jak nas zabraknie i ten mu tez pojechał z hasłem ze trzeba liczyc tylko na siebie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 15, 2016 Boncia nie, to drzewko nie jest owocowe, tylko szczuje nas slicznymi kwiatkami. Mi sie nie oplaca gotowki wydawac bo na karcie kredytowej zbieram punkty za kazdy zakup. Poza tym mi tak latwiej niz pamietac zeby z maszyny wyjac gotowke. Zreszta na mnie banki duzo nie zarabiaja a juz na pewno nie na karcie kredytowej! Karta oszczednosciowa nie oferuje zadnych atrakcji wiec lezy tam kasa do czasu az nie musze splacic kredytu :D Sagus to przepraszam co te plugi czyscily? Czy tylko w Twoich gorach tak zawalilo sniegiem? A po co dsniezac jak pewnie za kilka dni sie stopi? Poza tym choineczki i okolica na pewno cudnie wyglada w bialej szacie. A jeszcze jak sloneczko zaswieci… zeby to jeszcze taka jedna fotke cyknela i biednej wiewiorze ku ochlody przeslala.. Chytruska! Tak, wczoraj byly problem z wejsciem na kaffe, cos grzebali :P No wlasnie… ja tez mialam na wigilie waze, ale to tylko jeden raz w roku, teraz wazy nia mam i nie wiem dlaczego zupy z ryby se nie gotuje. Dawniej synus na zupe rybna powiedzial ze tego to nawet swinie by nie chcialy jesc i musialam gotowac rowniez grzybowa. W Booti Booti sie uparli na grzybowa tylko. A przeciez od tylu lat jestem sama moglabym… ale brakuje tego wywaru z karpia. Bo to robilam karpia w galarecie i na reszcie wywaru sobie zupe. A tu karpia w galarecie nie robie bo karp zabijany latem smierdzi mulem :O I zupki niet! Poza tym na jedna osobe to ja nie zglupialam zeby rybe w galarecie robic skoro ja i futrzaki pozremy z pateli nim ostygnac zdazy! Co sie bedziesz z ciastem na swieta meczyc? Wypij alcohol, zagryz ciasteczkiem z paczki i po robocie :P A dlaczego w czworke ma byc smutno? Czy to nie mozna sie cieszyc ze corki sie Wam usamodzielnily, ze juz maja samodzielne dorosle zycie? Poza tym jest skype i zawsze mozna se cmoka przeslac. Co nawolujesz do pstrykania fotek z dziewczynami? Beda fotki choinek to MOZE ;) podeslemy jakies fotki pod chioinka w bikini :D:D Nie ma to tamto! NO! Jak to nie ma BABKI w Ranczo? Co z Babka zrobili????? Albo nie mowcie! Opty nie Ty pod choinka ale Sagus Aaatke wspominala! U mnie tez bylo pochmurnie zreszta przed 21 poszlam spac… cos zmeczona bylam. Wiem, nie zmeczona a STARA! Poza tym pokaza ksiezyc w telewizji, musi zstarczyc :P Wiesz, dzis jeszcze, odpukac w niemalowane, tez mnie nie wkurzyli mimo ze teflon siedzi w moim pokoju. Odszedl jeden z widlaka, Tam sam nie daje rady wszystkiego ogarnac i teflon zostal ”zaproszony” do udzialu :P A wiesz, ze mi nie przeszkadza szczekanie psa w oddali ale te yebane biale papugi mnie budza! I ostatnio kilka razy w SRODKU nocy sasiad mnie obudzil gadaniem w samochodzie przez telefon systemem Bluetooth. Mysle ze on jezdzi taksowka i moze w nocy kierowcy sie zmieniaja? Mania a gdzie fotka? Chcesz agacostam? To pokaz swoja dekoracje :P A agacostam juz na weekend chyba bedzie mialo niesmialo rozwiniete niektore kffiatki bo byly deszcze, jest cieplo i co rano podgladam :P To Ty masz czas gapic sie przez okno??? do roboty! A nie gapic sie w sina dal…. Za kim? To ze mrozow nie ma to wcale nie tak dobrze! Popatrz na te moje i nie moje(za plotem) bambusy! Albo karaluchy! Toz to wielkie!!! No popatrz… ja codziennie po tyle godzin dla kasiorki roznosci znosze a Ty tylko ze dwa miesiace i nastepne 10 miesiecy dla przyjemnosci…. Taka (jak Ty ) to pozyje! Czyli dobrze ze ja sie odcielam od rodzinki, od tej najblizszej… po co wiecej przykrosci sobie fundowac… Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 15, 2016 Wyjdzie ze znowu ja musze przepychac stronke, kawe rano postawie to przepcham :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 15, 2016 No dobra, moze sie przepcha (_)> (_)> (_)> (_)> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Listopad 15, 2016 Przepchało :D Anoolko, Saguś to pewnie o takiej eleganckiej focie mówiła - Opty z Mężem przy choince, mam tę fotę, na pewno, tylko nie wiem, gdzie :O Bo odkąd z Wami piszę, to już chyba czwarty ? komp :O Zgrywało się na gwizdka, a później WSZYSTKO na dysk zewnętrzny, no przekopać się przez wsio . . . Piszecie o liczeniu na rodzinę :O Ja się w niedzielę odwinęłam i to ja jestem ta świnia :O Humoru nie miałam , to i nawet Wam nie pisałam, bo niesmak mam :O Po obiedzie w niedzielę (tym z WAZĄ ;) ) pod wieczór mąż odwoził D do domu (normalnie by tego nie robił, ale jak do nas szła, to się poślizgnęła i wyłożyła, skórę z kolana zdarła, spodnie zniszczyła, ale nic groźnego ) . No to odwiózł. A do mnie zadzwoniła kuzynka (właściwie to powinowata ) , nie widziałyśmy się ponad 30 lat, kontaktów żadnych , jako dzieci może kilka razy spotkałyśmy się na jakichś tam dużych uroczystościach rodzinnych. No i ostatni raz, jak byłam na studiach, jeszcze w Gdańsku. Ona już była mężatką, mieszkała z mężem w Gdyni. No i jakoś tam zgadało się, że się spotkamy, komórek wtedy nie było, nie pamiętam jak, ale zaprosiła mnie. No. Miałam nadzieję, że na obiad :P W akademiku mieszkałam, wiadomo. Człowiek nie dojadł, nie dopił ;) A ta mnie na SPACER po parku oliwskim zaprosiła :O Jesień była :O No nic, poszłam, wymarzłam i tyle się widziałyśmy :P I w niedzielę dzwoni i mówi, że są w Warszawie i chcą u nas przenocować, rano ok. siódmej by wyszli, bo coś tam mają wcześniej do załatwienia. Strasznie długo mi się tam tłumaczyła, co i jak i skąd mój numer miała, więc miałam czas się zastanowić. I powiedziałam (grzecznie i spokojnie ) że : 1) nie mogę ich przyjąć , bo mamy bardzo małe mieszkanie i zero warunków na nocleg 2) też rano wychodzimy obydwoje o siódmej i to byłby problem , żeby w tej ciasnocie cztery osoby się wyszykowały 3) zapraszam na kolację i później odprowadzę do domu pielgrzyma - blisko i porządne pokoje ze śniadaniem za rozsądną cenę . No i wielka obraza, usłyszałam, jak to można na RODZINĘ liczyć :O Nie to, żebym się za ten park mściła, powiedziałam, co myślałam :O Ale humor mi zepsuła. Żeby to jeszcze chociaż dzień wcześniej :O Ale i tak nic z tego by nie było. Z rodzicami cisnąć się, to co innego, ale tu - obcy ludzie przecież :O I rano do roboty :O Nawet mężowi nie mówiłam o tej rozmowie. Pomyśli, że jakąś nieodpowiedzialną (głupawą ? ) rodzinę mam. No dobra, to nie rodzina, to córka przyrodniej siostry mojego ojca. Babcia była wdową z synem (mój ojciec ) i wydała się za wdowca z córką i synem - ta córka to właśnie później urodziła tę Teresę. Czyli powinowaci. Biorąc pod uwagę nasze kontakty, to nawet nie znajomi :O Ale humor mi zepsuła, bo może powinnam ? A wczoraj to księżyc widziałam tylko w drodze z pracy, nad autostradą wisiał i jarzył :D Później chmury były, nawet na romantyczny/reumatyczny spacer wyleźliśmy, ale nic nie było widać. Jeszcze tu wrócę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 15, 2016 Kleszczowa Sagus wyraznie napisala - czekoladowa Atka..... czytac nie umisz? A ta obca, niby rodzina to pewnie dlugo szukala zeby kogos w stolycy znalesc... toz to dziesiata woda po kisielu... Dziwie sie takim co po 30 latach przespac sie chca. Na pocieszenie - kiedys na mnie i mojego ex kuzynka, moja najblizsza kuzynka sie obrazila bo nie sprzedalismy im malucha... a my co? Na pieszo mielismy dygac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bońcia 0 Napisano Listopad 15, 2016 Yoanko...nie miej wyrzutów...dobrze zrobiłaś.. Tak jak piszesz daleka powinowata...na ostatnią chwile zadzwoniła...zaproponowałaś kolację i nocleg w domu pielgrzyma...wystarczy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Listopad 15, 2016 Co ? Ja nie umiem czytać ? ! Ja nawet kopiować umiem, o ! I przepadła mi fotka Opty kwiatek.gif przy takiej pięknej choince ...lubiłam na Nią ziorać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Listopad 15, 2016 Bońcia, ale jakoś tak niesmacznie. Takie jakieś wykorzystywanie :O Ale nic to, życie toczy się dalej :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 15, 2016 super sprawa!!!!! sprawdzam tym mężusia czy mnie nie kłamie :) www.zlokalizuj.xweb24.pl/l/3/lokalizacjagsm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 15, 2016 Ja tez umiem kopiowac... ciezko na tablecie mi bylo ake chyba sie udalo "Cieszę się bardzo, że będziesz z Dziewczynami !! Pamiętam fotkę czekoladowej Atki pod choinką ....nie mam tej fotki już w zbiorach .Zginęła" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 15, 2016 Linku szpiegujacej zoneczki nie otwieram! Za facetem i za autobusem sie nie biega, bedzie NASTEPNY! Oczywiscie jak sie ma taka potrzebe..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Listopad 15, 2016 Hej, Ty ! Golono - strzyżono ! :P Saga pewnie czkawkę ma :D Jakby nie było, to i jedną i drugą fotę zgubiła :D Ja tam bikini nie posiadam, a w PANCERNYM biustonoszu nie dam się złapać ! Co racja, to racja. Jak ma się chłopa sprawdzać, to chyba lepiej nowego zacząć szukać :O Obiad zaczęłam. To znaczy tak zwany DESER zrobiłam. Czyli pudding jaglany. Czyli kaszę jaglaną na mleku z dżemem :P Że dziadostwo ? Ale jak pięknie będzie podane ! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Listopad 15, 2016 Ne, :-P czkawki nie miałam ale UCHO mnie "poliło " o Się porobiło - kurde czasem coś zapomnę napisać z pośpiechu albo zatęsknię, albo STARA się robię :-P. No . o Tak Opty TY nie stoisz POD CHOINKĄ...Yoanka fachowo objaśniła, o którą mi fotkę lotało;) No i w sumie macie rację bo obydwie fotki zaginęły podczas tych nieszczęsnych przeprowadzek kompowych. To już mój III stacjonarny komp , jak pisze z Wami od 2005 roku. o Jak którejś się "napatoczy" pod paluszki to proszę o przesłanie i jednej i drugiej;) o Zaglebiście było dziś zimno u mnie:( -6 jak się toczyłam na dół :o a w góry dzwoniłam to mieli -10 ....i widzisz Anoolko tak to jest - jeden kraj a różnice w temperaturach mocne. OJEJ - ja Chytruska ? A gile mi wisiały pod nosem to i o aparacie nie pomyślałam :( i to zimno i ten wiatr smagający :( BRRRRRRRRRRR. Szukałam czapki, rękawiczek i....łopaty dla Ślubaska oczywizzzzda . Bo ja nie będę tam odśnieżać . Musiałam lecieć na chatęi PALIĆ , szybko palić w piecu - obowiązki są podzielone :-P Inaczej zamarzlibyśmy :o .Nie ma żartów. Poślę jak chcesz się ochłodzić to wejdź na fotosik - tam są fotki z pięknej bajkowej, wqwiającej zimy . o Poślę się :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Listopad 15, 2016 Yoana Kobito ! A dobrze zrobiłaś i tak masz dobre , że ich los nie był Ci obojętny! I chciałaś POMÓC. Ale mieli to w zadzie :( Jak se przypomnę Twoje mieszkanko to na dwie osoby i SZLUS ! No i KOCIO i żółwik ....Starczy :-P.Jest maleńkie ale przytulaśne bardzo jak i ich Lokatorzy ;) o Anoola noooo to byś nadała z moimi ...do karpia , galarety i zupy. BLE . Po karpie to gdzieś jadą - nie wiem nawet gdzie ale mówią , że tam nie walą mułem...cokolwiek to znaczy. Nie dość, że rybsko to jeszcze walące mułem ???? No jakoś "obchodzę " te tematy . Ano widzisz tak się ten śnieg uparł , że jeno u mnie waliło a 4 - słownie CZTERY kilometry dalej tylko było przyprószone ... A ne, ne :( Ja tęsknić nie przestanę , a cieszyć się ? A cieszę z każdego najmniejszego sukcesu ale....znasz mnie. Chyba nie jadłaś takiego ciasta :o , że mi proponujesz herbatniki z gorzałką :-D. Przy tym cieście nie ma roboty za dużo ;) Więcej mi schodzi przy lepieniu uszek.... o Maniu No to fajnie,, ciesze się że robota idzie i ma się ku końcowi:) Pitolisz bombki Twoje są nawet ładniejsze od tych ze sklepiku:-P. No niestety :( poruszyłaś temat ...liczenia na rodzinę :(Spoko ...moja teściowa gadała " nie wiadomo komu z kraja" . I to prawda jest ! o Spadam ....muszę w necie pogrzebać OSTRO . Poszukuję plastrów p/bólowych na reumatyczne sprawy....ale mocne , skuteczne ...powoli uwalniające się . Dla Mamuś. Cierpi bardzo w nocy , prochów żadnych nie może brać...a lekarz rodzinny wzrusza ramionami mówiąc, cóż wiek...No i co z tego , że wiek , to ma już tak cierpieć ? Nie mogę tu napisać o czym myślę - ale chętnie bym i "TO" załatwiła ! o o Bońcia a Megi[kwiatek ] . NO kurde GODA POMACHAJ chociaż !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opty 0 Napisano Listopad 15, 2016 Wracałam z seniorkowa w padającym śniegu, a zimówki leżą sobie spokojnie w garażu. Już od tygodnia przymierzam się żeby jechać na warsztat... Ale dobrze, że ich w bagażniku nie wożę, jak w zeszłym roku. Saguś, chyba wiem o jakiej fotce mówisz, nie mam jej w kompie, jest zgrana na zewnętrzny dysk. Obiecuję - na jutro. Yonka - jagiełki ? Nie powiem, wymyślny ten obiadek. A co do noclegu - to zupełnie nie rozumiem takiego podejścia ! Ale pewnie oczekiwano, że to Wy wyprowadzicie się na tę noc do hotelu, żeby RODZINKA mogła spędzić przyjemną noc !!!! Ja na Twoim miejscu to bym jednak dokładniej sprawdziła - skąd u nich znajomość Twojej komórki ? Żeby kolejna jakaś daleka rodzina nie pomyślała o darmowym noclegu w stolicy !!!! Anulka - co Cię naszło z tą rybną zupą ? Mam nadzieję - że tylko wspomnienia i do realizacji nie dojdzie ? No bo przecież to "błoto"... Już Ty lepiej takie cieplutkie z patelni zjedz, tym bardziej że futrzakom smakują. Jakie bikini ?! Teraz żałuję, że takiego ładnego stroju nie kupiłam, jaki widziałam będąc u Mani.... No nic, musi mi wystarczyć ten co mam. Sguś o kawie zapomniała, takiej pięknej z ciasteczkiem też nie ma, więc moje kubeczki muszą być dobre (_)O, (_)O, (_)O, dobrej nocy ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Listopad 15, 2016 https://zapodaj.net/e0687f8f94d1f.jpg.html>376.jpg Coś mi Cafe muli Opty, pudding jaglany to na DESER był :P O rodzinie to staram się zapomnieć , co mam się zamartwiać i przejmować. Albo denerwować. Mój ulubiony cytat to : Denerwować się - to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych :) Telefon to miała od jakichś pociotków. A ja zimówki to od pary tygodni mam. Saguś, zupę rybną to ja lubię. Z pomidorami, czosnkiem i szafranem. No tak. Ale czego ja NIE LUBIĘ . . . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mania 0 Napisano Listopad 15, 2016 dwa razy sie w ysłało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mania 0 Napisano Listopad 15, 2016 Optus juz znalazłam tę fotkę i wysłałam do kolezanek :D i jak to Ty nie stoisz pod choinka , przecie stoisz :D :D a tak wygladał cały wpis Sagi """Pamiętam fotkę czekoladowej Atki pod choinką ....nie mam tej fotki już w zbiorach .Zginęła O! I przepadła mi fotka Optykwiatek.gif przy takiej pięknej choince ...lubiłam na Nią ziorać ."""" to co Ty miałas lezec kiele choinki :DNo i biegusiem zmiana opon bo jeszcz e jakies nieszczescie znowu bedzie . Yoanka jak taka wredna rodzinka to nawet nie ma co sie zastanawiac nad nimi szkoda zdrowia . a ja myslałam na poczatku ze to ten pikny obiad sie nie udał .A swinia nie jestes bo to tamci swiniowaci i niewychowani , jak mozna do kogos tak z marszu sie wciskac i to na nocleg. Anoola no racja taka to pozyje :D ja to bym cały rok chetnie te bombki robiła zeby tylko kasiorka za nie była ale wiadomo raz sie trafi fuks :D No w okno sie nie gapie ale patrze czy cos pada z nieba czy nie a jak słonce swieci to bez patrzenia widac jaki s yfek na oknach . Jeny te agapantusy to samo mniodzio :D z ebym miał gdzie je przechowac przez zime . No racja staruszka juz z Ciebie :P Sagus no dzieki za pochwały jeno ta blizniaczka upierdliwa staruszka mowi ze brzydkie robię :P no fakt nigdy nie wiadomo kto pierwszy :( Hehe ale Kocio i Zółwik to przecie rownoprawni mieszkancy wiec znaczy cztery istoty w domu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 16, 2016 Wiecie, coraz mniej lubie jezdzic samochodem. Cos ostatnio mam takie lęki jak mialam po wypadku samochodowym 14 lat temu. A wszystko przez tych co stale zerkaja na telefon. No bo na przyklad przed toba hamuja a ktos za toba w ostatnim momencie robi ostre hamowanie… staram sie zostawiac tyle miejsca ze w razie jak ktos za mna zaspi to mam gdzie uciec bo nie chce zeby mi ktos w doope wjechl :O:O A na trasie 35 km duzo takich okazji i jeszcze troche a zawalu sie dorobie :P . Pewnie wszyscy po nocy sprawdzaja FB bo w drodze do domu to juz tak strasznie nie jest. Reasumujac – ja chce na emeryture zebym juz tyle jezdzic nie musiala. Yoana nie boj sie, ja tez nie mam bikini ani figury na cos takiego :P Jakos zwatpilam w Twoje kulinarne zdolnosci jak przeczytalam co na obiad… to ja juz lepiej zjem na miescie ;) A moj naczelny zawsze mowi ze stres czy nerwy to jest nasz wybor! Sagus ja tez juz kilka kompow mialam i raz pamietam jak wszystko stracilam ale moja wredna blizniaczka wszystkie fotki ode mnie trzymala, zgrala mi na dyski i przyslala. I jak tu nie kochac takiej wrednoty ;) ? A co, chytruska bo zadnej fotki choineczek w snieznej szacie nie pstryknelas a wiesz jak ja lubie choineczki. Ha ha, Ty mnie odsylasz na fotosik a ja odsylam Manie jak sie o kfffiatki upomina. Dobrze, juz sie o choineczki nie upomne, od tego jest net. Masz racje, czy Mania slyszy? Czyli o mnie myslisz ze ja bez serca skoro tak o tesknocie mysle… to nie tak. Po prostu albo nie rozumiem glebszych uczuc bo jakos w zyciu szczescia do tego nie mialam albo zrobilam sie na tyle twarda ze z kazdej sytuacji potrafie wyciagac pozytywne aspekty bo inaczej serce by mi z zalu peklo…. Zreszta na skype mam napisane ze po zyciowych przejsciach zeszlam na psy...Prawie wszyscy zle to interpretuja ;) Nie wiem ile schodzi czasu przy lepieniu uszek, pieczenie ciast tez mi obce… poza tym najlepiej smakuje ze sklepu i narobic sie nie trzeba powiedzial len pospolity :P A dla Mamus probowalas chlodzaca konska? Pewnie tak… Opty dobrze ze ja nie musze zmienac opon. To musi byc upierdliwe :O A czego Ty sie boisz? Ja absolutnie nie bede Was zmuszala do jedzenia czegos czego nie chcecie, to zwiedzania czegos czego nie chcecie. Dlaczego myslisz że ze mnie taka jędza? Pewnie Mania mi opinie wyrobila ;)To ma byc urlop i dla mnie i dla Was :P Moze tu Ci sie jakis stroj spodoba? Bo tu mozna powiedziec ze dres i kapielowki sa strojem narodowym ;) No tak, Ty jedna (z naszej trojki) masz figure pasujaca do bikini… oj bedziesz nas w oczy kula! :D Ale moze w koncu dostane jakiegos szoku i zaczne sie odchudzac? Dzis do pracy na lunch wzielam sobie zielenine i troche mieska :P Co prawda Wietnamczyk codziennie raczy mnie takim pysznym na slodko, z rodzynkami tostem. Na to troche masla czy dzemu (on mnie raczy dzemem) I do drugiej kawy pyszna przegryzka. Na nastepny tydzien ja kupie co potrzeba… Z Tam’em tak potrafimy. Mania oj chyba codziennie i caly rok to bys nie chciala tych bombek robic. Chyba ze uruchomisz mozgownice i cos nowego wymyslisz. Pomysl bo moze Nasze Dziecko za rok tez cos ciekawego bedzie szukala. Jak sie gapisz co z nieba leci to nie zauwazaj w jakim stanie sa okna :P He he, codziennie rano lub po pracy zagladam w kazda cebulke agacostam. I chyba bedzie ponad 40 kwiatow! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 16, 2016 (_)> (_)> (_)> (_)> Po dzisiejszej lunchowej zieleninie jakas glodna jestem... Musze szybko jechac do domku :D I spac mi sie chce. Wczoraj dlugo nie moglam zasnac i budzilam sie... Czyzby to "zasluga" lysego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Listopad 16, 2016 Mania, dopiero wczoraj oblukałam Twoje cuda :D Dziewczyno ! Talent masz w rękach i nie martw się, co po Bożym Narodzeniu będzie :D Bo będzie WIELKANOC ! https://pl.pinterest.com/pin/555068722804238383/ Opty się boi ? Ciekawe, dlaczego . . . :P A swoją drogą, to super obydwie będziemy wyglądały, Opty w bikini i ja w dresiorze :O Jak Flip i Flap :P A od moich kulinarnych zdolności to się odczep :P Przecież my z L na desery NIE ZASŁUGUJEMY :P Dla nas dobra i jaglanka :P Na skype masz fotkę jaglanki i nie mów, że rasowo nie wygląda :P Dziś do roboty, na czternastą. Muszę do sklepu, coś na obiad do odgrzania dla chłopa (bo w tym tygodniu kasyno nieczynne) i prasowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bońcia 0 Napisano Listopad 16, 2016 U mnie pada...śniegu jeszcze nie widziałam tej jesieni... Yoanko jak lubisz zupke rybną to zapraszam do Miedzyzdroii..w jednej knajpce przepyszną podają... Anoolka paskudnie masz z tą jazdą autem...ale i u nas durniów nie brakuje ja w tym tygodniu jechałam przez wieś spoknie 70 km/godz...przepisowo a z naprzeciwka obok mnie przejeżdzał rowerzysta a za mną auto zaczęło mnie wyprzedzać...uciekałam na pobocze...rowerzysta tamtemu kierowcy wymachiwał ręką! Pchał się na trzeciego!!! Opty ..pamiętasz przesłanie papieża...Nie lekajcie się!! Napewno to chwiliowe ,przejdzie Ci! Też czasami tak mam. Pozdrawiam wszystkich i lecę do pracy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nuta65 0 Napisano Listopad 16, 2016 Witam . Nie wiem co za powód ,ale moja przeglądarka byla nie czynna .Juz wgrałam sie na inną (trochę czasu na to było potrzeba) i nie potrzebnie ,bo ta odblokowała sie :) Sagus u nas tez wczoraj auta zasypało ,mus było odśnieżyć ,bo na targ jechaliśmy . Anoolko piekne zdjęcia ,można powiększyć i jako obrazy na ścianach powiesić, widoczki bym miała super :) Wczoraj podziwiałam krzew różany .Pięknie róże wyglądały na ośnieżonym krzewie. Pomyslałam o Tobie -jak wróce to zrobię fotke , niestety juz po śniegu nie było śladu ,róże oklapły ....... :( W Chalupkach jak zwykle miło spędziliśmy czas ,córcia obiad ugotowała ,wnusia podała nam kawe ,taka jak Yoana częstuje ,nawet fotkę zrobiłam :) Ciesze sie ze dobrze jej w Anglii powodzi się, auto kupiła ,awansowała ,juz nie pracuje na hali tylko w biurze i ma szanse na awans ,co kolwiek to znaczy ,nie dopytywałam się bo i tak na tym się nie znam .Laki piesek nie odstepował nas ani na chwilę ,nic dziwnego ,przybyła nowa porcja pieszczot :) ,bo domownicy już nie sa tacy chętni.... Piszecie o kontaktach z rodzina .Ja na szczescie znowu z siostra mam czesty telefoniczny i bardzo serdeczny kontakt .A bylo źle ,dzieci mają na nią ogromny wplyw jej syn z zona i dziecko 4 latka umyślili u nas spędzić wakacje .Siostra zaprosiła nas do siebie na pomorze i zaczelo sie ,,badanie gruntu'' szybko domyśliłam się o co chodzi .Zbyliśmy milczeniem ,atmosfera bardzo zmieniła się. Trzy dni pobytu i wróciliśmy do siebie,zresztą- tylko na tyle jechaliśmy. .Podkreślam ze zawsze pobyt wynagradzamy ,wiemy jaka jest sytuacja materialna .Skoro Ona tak nauczyła dzieci że wszystko im się nalezy ,to jaj sprawa .My nie jestesmy w stanie zapewniać obsługę i rozrywki dla młodzieży .Juz zdrowie nie te....Na szczęście dąsy juz przeszły ,ale mocno to przeżyłam ,taki niesmak..... J. juz po wizycie u onkologa ,jeszcze raz bedzie miał robiony TKw grudniu ,musza mu wstrzelić złoto.Znowu czekanie..... mam ochotę tak jak Sagus coś powiedziec .... Jedyna dobra nowina ,guzek sie zmniejszył o 2cm. czyżby leki zadziałały? a moze jadra pestek moreli? ,dziennie zjada. Opty Mania Megi Zostawiam pozdrowienia Wszystkim Kruszynkom ,milego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nuta65 0 Napisano Listopad 16, 2016 Zajrzalam na poczte . Opty piękna choinka ,widac ze to prawdziwe drzewko ,no i piękna para Bońcia chciałabym z Toba poroamawiać na skypa , teraz malo kiedy tam zaglądam .Moze się zdzwonimy ,nic pilnego .... DOBRANOC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mania 0 Napisano Listopad 16, 2016 no u nas dzis mzawa paskudna cały dzien wiec po małego slubny zapychał a ja leniuchowałam :D znaczy troche zabrałam sie za porzadki w chacie bo juz okrutnie było :D Anoolka nie wymysle nic nowego na wiekszy zarobek bo tam potrzebna duzo a juz niczego takiego na swiata nie wymysle . a na wielkanoc nie potrzebują , no Nasze Dziecko napewno bedzie cos nowego wymyslac ale ja juz nie wchodze w rachube :( No kierowcy wyjatkowo pewni swoich umiejetnosci a potem tylko huk :( kiele mnie jest taki spioch gdzie jest duze ograniczenie predkosci i co chwila słychac łomot :( Yoanka przecie w tym roku robiłam jajcunka :D jeszcze mam troche czystych do robotek na przyszły rok:D http://images72.fotosik.pl/302/5ed664352e1e91c8gen.jpg Talent lichutki ale cos tam staram sie robic zeby zajecie było , No dziwie sie z e deser z jaglanki kolezankom sie nie podoba , ja osobiscie bardzo ją lubię .Hihi na kaszka manna samo cudo szczegolnie jak Koksik ugotuje na mleku do krowki :D Bonciu no rowerzysta w takiej sytuacji to przecie zadnych szans nie ma :( Nutko no taki pierwszy snieg na kwiatku napewno rewelacyjnie wygladał . choc ja narazie jakos za sniegiem nie tesknię .No jak guzek sie z mniejsza to jeno sie cieszyc ze ku lepszemu idzie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Listopad 16, 2016 o Maniu Dzięki piękne za fotki;) No kto jak kto ale Ty porządnisia to i porządek masz na kompie :-P Ja mam bajzel WSZĘDZIE ...i ani mi się śni coś z tym zrobić. Wróciłam wściekła od Mamuś , bo elewację bloku u Niej zaczęli malować ....i nie mogłam namierzyć żadnego gostka bo zabiłabym natychmiast . Zayebali całe parapety i okna ...i kto to to będzie mył? o Mam porównanie bo u mnie malowali 2 lata temu ale zabezpieczyli szyby , okna i parapety foliami - porządnie , no ale to chyba inna firma . A zarządca ten sam. o Jeszcze mam napad migreny , ledwo monitor widzę :( Nie pamiętam kiedy ją miałam ale bardzo dawno ...i po co ? o Anoolka Wszystko wypróbowałam ...prawie całą półkę z apteki ..i jeszcze jedynie poczciwe kapsi plastry czy jak im tam cuś pomagają , najgorzej jest w nocy:( No te komóry to są niebezpieczne ....nieraz widuję jak jedziemy :o - jeszcze wyprzedza ...Nie dziwię Ci się , że masz dość jazdy ....choć tyle dobrze , że śniegu pod kołami nie masz i opon zmieniać nie musisz.;) o Nutko Dobrze , że się zmniejsza ! Oby tak dalej ...świetnie Cię rozumiem to czekanie ....:( o Opty Klikasz ? o Bońcia , gdzie Megi ??? Yoanka w robocie. o Jestem wykończona tym bólem :( Idę , pewnie będę się przewracać ale usiedzieć też długo nie mogę , a pisze to już baaardzoooo długo . o Dobrego czwartku ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość józefa Napisano Listopad 16, 2016 Wrocilam,,,,,,, popisze jutro (_)O (_)O (_)O (_)O dzien doberek i dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Listopad 16, 2016 Jozinku Wyspij sie a pozniej siadaj i opowiadaj Postawie Ci kawe na rano bo ile mozna spac (we wlasnym lozku) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opty 0 Napisano Listopad 16, 2016 Trochę mi zeszło z dojazdem, bo jeszcze musiałam za podwodę robić. A byliśmy na koncercie operetkowo - musicalowym. Wszystko byłoby super, tylko siedziało się kijowo, jeszcze mnie plecy bolą. To niestety nie były Jordanki... O, Nutka - kolejni chętni żeby za darmochę wakacje spędzić ? Mają ludzie tupet ! Cieszę się, że leki działają, niech tak będzie. Anulko - podaj łapkę... też mam stracha jak wsiadam za kółko. No chociaż porównywać się z Tobą nie mam co, bo jaką Ty masz praktykę, więc co ja tu jęczę.. Ale w tych jesiennych mgłach i mżawkach jak dzisiaj - to miałam duszę na ramieniu. I jeszcze odpowiedzialność za tych, co ze mną jadą. Fajnie, że tyle kwiatuszków Ci zakwitnie ! Idę do wyrka, dobrej nocy ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach