Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sonda Czy jesteś za wyjściem Polski z unii europejskiej? Polexit

Polecane posty

Gość gość

Ja jestem za wyjsciem!

A ja nie. Jak wyjdziemy z Unii, to będzie jeszcze gorzej, niż teraz. Panstwu zamknietemu NIKT nie pomoze, jak bedziemy w tarapatach.

Gość mnietowisi
Putin się ucieszy !

Gość gość
Zrezygnowac z takiej kasy? To bylaby totalna glupota. PL dostaje najwieksze dotacje w historii UE. Dzieki UE istniejemy i wszystko co buduje sie w tym kraju to za unijne pieniadze.

Gość gość
a gdybysmy wyszli z UE i stworzyli sojuz z Ukrainą ?

Gość gość
To nie ma tak, że nikt, wówczas każde państwo z osobna układa swoje stosunki. A dotacje są także na rękę Niemcom czy Francji, dzięki nim Polska może kupować produkty niemieckie czy francuskie, daje im rynek zbytu na towary

Gość asiutka   1999
A Polska to nie płaci składek?

Gość gość
Ja jestem przeciwna wyjściu, to by miało naprawdę bardzo złe konsekwencje dla naszej gospodarki i moglibyśmy dołować przez 2-3 lata

Gość mnietowisi
mnie jednak nie wszystko pasuje w tej układance ! Unia i PE oraz Makrela kazała POsrańcom rozpierdzielić polską gospodarkę i przemysł , wszystko sprzedać za grosze , nawet Banki , zrobili Polaków dziadami i biedakami a 20 lat temu w Polsce było prawie wszystko , nie było nowych technologii , więc wystarczyło nowe technologie zastosować i nie burzyć tego co istniało , z tego powodu Polacy są wściekli, że musieli na Zachodzie szukać chleba , powiadasz , że Unia daje Polsce ogromne pieniądze , TAK ale te pieniądze są na inwestycje dla Rekinów i Grubasów z Zachodu aby w Polsce budowali własne firmy i nie muszą od zysków płacić podatków , czysty zysk dla Niemca lub Jankesa

Gość gość
Tak!!1

Gość gość
Nie - mamy wolny rynek, studiujemy, mieszkamy i pracujemy gdzie chcemy Dofinasowanie przez UE jest DUZO wyzsze niz skladki UE moze nas uchronic od wewnetrzynych tragedii osob o autorytarnych zapedach Tylko jako UE jestesmy partnerem dla najwiekszych aktorow na scenie swiatowej W zywotnym interesie Polski jest UE (na ktora mozna wpylwac tylko bedac wewnartz a nie na zewnatrz!)

Gość gość
Takie mądrale, za wyjściem... Miliony Polaków spakują w pociagi do bydlęcych wagonów, straca prace i dorobek całego zycia który wypracowali będąc za granica, zabiorą im dzieci z mieszanych małżeństw z obcokrajowcami, tysiące przedsiębiorców z polski zarabiających na eksporcie\imporcie stracą miejsca pracy. Jestem za Polska w UniI Europejskiej.

Gość gość
jestem za wyjsciem! Unia daje kase ktora i tak my dajemy a zabiera suweremnosc narodowa Polakom. Unia to zakrojony program zaglady bialej rasy. Nalezy rozwalic ue i zawiazac zwiazek bloku wschodniego. Kraje zachodu to bezwartosciowe i bezmozgie spoleczenstwa. Sytuacja w zach ue pokazuje to jawnie. Nie wspomne o sytuacji kobiet na zachodzie a kraje zachodu wygladaja jak kraje 3 swiata.

Gość gość
Nie spakuje Polaków do wagonów, powodów jest kilka. Wolny rynek? no cóż. Jeśli pomoc dla niemieckich stoczni jest legalna, ale dla polskich nie to dalej jest wolny rynek? Czy wolny rynek w ogóle jest

Gość gość
oczywiscie, ze nie! :O

Gość gość
Unia chce wprowadzic europejski islam, jest za pedofilia, ograniczeniem wolnosci kobietom ( nie musze mowic co mowia wladze niemieckie? Kobiety powinny sie calkowicie zakrywac by nie urazic muzulmanow jakby to one nie byly u siebie w kraju), posluchajcie czasem co mowi sie w parlamencie europejskim rowniez radze przysluchac sie niezaleznym mediom.

Gość mnietowisi
ten Lech Wałęsa robi się coraz bardziej debilny , chyba się całkiem pogubił w swoim debiliźnie , zobaczcie do czego namawia : Lech Wałęsa apeluje do UE o pomoc w obronie demokracji w Polsce Lech Wałęsa wezwał Unię Europejskę do podjęcia "efektywnych działań" w celu ratowania demokracji w Polsce. - Domagam się efektywnych działań, łącznie z groźbą wykluczenia z Unii Europejskiej - powiedział Lech Wałęsa w wywiadzie dla weekendowego dodatku dziennika "Sueddeutsche Zeitung" poświęconego Polsce. Zdaniem byłego prezydenta, jeśli któreś państwo członkowskie UE nie stosuje się do wspólnych reguł, powinna istnieć możliwość wykluczenia go ze wspólnoty.

Gość gość
PL wyciąga w postaci dotacji na czysto przeszło siedem razy więcej niż płaci. Te zakłady, które zamknięto były nieopłacalne, na granicy bankructwa i to były manufaktury z u.w. Takiego interesu jaki PL zrobiła na członkostwie w UE nie było w historii PL. Jestem absolutnie za dalszym członkostwem w UE jeżeli ten kraj w ogóle ma kiedyś zaistnieć jako normalne państwo. To jest bezwzględny warunek rozwoju naszej gospodarki.

Gość gość
Szydlo zaplacila Niemcom lapowke za rozbudowę fabryki samochodów marki mecedes. Polskim firmom utrudnia się działalność gosp. natomiast cudzym daje. Polska jest w Unii i będzie, niezależnie od fanaberii eurosceptyków.

Gość gość
A co mają powiedzieć musieliście zamknąć swoje zakłady, bo nie chcemy konkurencji?. W polityce nie mówi się prawdy. Może myslicie jeszcze, że te dotacje to są z dobroci wobec Polski

Gość gość
Nie ma zaistnieć jako ,,normalne państwo'' w koncepcji europejskiego centrum (Niemcy, Francja), ma pozostać peryferiami, tak jak Hiszpania Grecja czy Portugalia. Samo wyjście Polski jest obecnie niemożliwe. Zwyczajnie więkzość obywateli tego nie chce. Polskich obywateli po co brali do pracy, ano TYLKO po to żeby obniżać koszty pracy, czyli aby zysk dla koncernów był jeszcze wyższy.

Gość gość
Zamknięcie zakładów podyktowane było ich nieopłacalnością. Zamknięto to czego i tak nie dałoby się prowadzić na dłuższą metę, bo to prowadziłoby to upadku. Przestarzałe technologie, brak popytu były powodem. Nieopłacalne zakłady znikają zgodnie ze zdrowym prawem rynku a za to inne zostały otwarte. I to nie dzieje się na "rozkaz" Niemiec. Tak działa każda zdrowa gospodarka.

Gość gość
Kolonko mowil; Kalifat nadchodzi, i co? Gdzie jest kalifat? Może Żyd? Tak straszył Polaków. Nic nikomu w Polsce nie stalo sie z powodu Niemieckich imigrantów z Kalifatu, gdybym nie miała racji w tv by grzmialo o tym, jak to imigranci z Niemiec z terenów Syrii i Iraku bija Polaków w Polsce. Kolonko siedzial w Ameryce w swojej piwnicy, stękał do kamery wielki dziennikarzyna, autorytet, w Polsce nie dal rady zyc, a my lepiej, część na.pewno gorzej żyjemy z tym . Kolonko do Ameryki wyjechał cegły nosić . Budowlaniec z Wpronicza i Polskiego Radio. Ludzie podorabiali się, założyli szczęśliwe rodziny, a kolonko? Kłamczuch i oszust. Polska w Unik narazie jest bezpieczna.

stacje orlen w niemczech musiały zmienic logo bo niemiaszki nie chciały kupowac benzyny

Gość gość
Wierzysz w to że aż tylu?, że musiały upaść. W Czechach, czy na Słowacji ichnie PGR-y nie padły, zostały przekształcone w spółdzielnie I naprawdę wierzysz, ze tu działa tylko rynek. To są egoistyczne interesy poszczególnych państw. Istnieje też tzw. wrogie przejęcie i ono także jest stosowane w gospodarce.

Gość mnietowisi
Niemcy swoje stocznie utrzymali , Polakom kazano stocznie zlikwidować i sprzedać za bezcen , przez wiele lat trwała likwidacja polskiej gospodarki i przemysłu , oczywiście Tusk był przez Makrelę co chwilę poklepywany po plecach , GOOD BOY Tusk a Polacy klepali biedę ! teraz nasz Prezydent Andrzej Duda , nasza Premier Beata Szydło , wicepremier Morawiecki mówią wprost : chcemy odbudować Polskę , chcemy odbudować gospodarkę , chcemy dobra dla Polaków , aby Polak czuł się Polakiem we własnym kraju i gospodarzem tego kraju , chcemy odbudować technika i zawodówki , ponieważ nie ma specjalistów w zawodach technicznych i nie ma ludzi do pracy , ale to się nie podoba WROGOM POLSKI i Polaków i laureat nagrody Nobla , czyli Lech Wałęsa pierdzieli głupoty : 'Wałęsa zaatakował w wywiadzie Jarosława Kaczyńskiego i jego zmarłego brata Lecha. Jak się wyraził, w latach dziewięćdziesiątych nie bez powodu zwolnił braci Kaczyńskich z zajmowanych stanowisk w kancelarii prezydenta. - Uważałem ich za niebezpiecznych i doszedłem do wniosku, że trzeba ich pozbawić tych stanowisk, na których mogą podejmować ważne polityczne decyzje. Są oni niepewni, zakompleksieni i dlatego patrzą wstecz, a nie do przodu - dodał Wałęsa w rozmowie z SZ. Nawiązując do zwycięstwa wyborczego "Prawa i Sprawiedliwości" były prezydent powiedział, że "ludzie Kaczyńskiego sięgając po populizm i demagogię wprowadzili wiele zła i będą to kontynuować, aż nie zostaną zatrzymani. Polska znajduje się w ślepej uliczce i dlatego potrzebuje pomocy z całego świata" - stwierdził polski noblista. Jednocześnie zapowiedział, że będzie się starał doprowadzić do referendum w sprawie przyśpieszenia wyborów powszechnych. opr. Bartosz Dudek/Deutsche Welle

Gość gość
A czy sądzisz, że jakakolwiek władza,nie ma znaczenia z jakiej partii i w jakim kraju nie powie, że chce dobra kraju i obywateli. Po co przytaczasz takie stwierdzenia,one nic nie wnoszą.

Gość mnietowisi
wkurza mnie to , że polski noblista Lech Wałęsa sra na Polaków i się wyżala do gazety niemieckiej !

Gość gość
jestem z wyjściem z EU, Polska będzie mogła rozwijać się szybciej i nie dopłacać do budżetu EU, poza tym będzie szansa na zamknięcie granic przed bydłem imigranckim.

Gość Wolna Polska
Jestem za wyjsciem Polski z EU i to jak najszybciej! I za zamknieciem granic z Niemcami i Szwecja /tzn. za powrotem do paszportow/. Ludzie, czy wy nie widzicie, co sie dzieje?! Europa idzie na dno na skutek idiotycznej polityki EU. Polska ma jeszcze szanse sie obronic, ale to ostatni dzwonek. Ktos tu pisal o "ratowaniu EU" - nie nasza to rola i nie za nasze pieniadze, bo to nie my doprowadzilismy do tej sytuacji ! Jesli sie zaprasza do niewielkiej Europy kawal Azji i cala Afryke , to trzeba totalnie stracic rozum, lub byc przekupionym... Popatrzcie na mape swiata i wyciagnijcie wnioski! "Unia daje kase" ktos pisze... Nie DAJE lecz POZYCZA i tym samym uzaleznia! Wierze w to, ze polski rzad pomoze nam wybrnac z tego bagna!