Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciemnoskore dziecko, ma ktoras z was ? Jak z tolerancja ?

Polecane posty

Gość gość

Moj narzeczony pochodzi z Botswany. Spodziewamy sie coreczki. Zastanawiam sie, czy obecnie w szkolach jest to juz czyms normalnym ? Obawiam sie, zeby moja córeczka nie byla szykanowana.

Gość gość
Troche późno o tym myslisz :-D

Gość gość
Zasawanie tego pytania na TYM forum to conajmniej C/H/U/J/O/W/Y pomysl :)

Gość gość
Dlaczego późno ? To nie warunkowalo mojej decyzji o dziecku. Ale jednak gdzies z tylu glowy mam taka mysl, jak to bedzie.

Gość gość
TY się martw jak dorośli będą na nią patrzeć- bo to będzie dla niej bardziej krzywdzące niż dzieci. Niestety taka prawda :(

Gość gość
z moim synem chodzą do szkoły bliźniaczki polsko-kenijskie :) żadnego problemu nie ma z tolerancją, no ale dzieci wynoszą to z domu i środowiska w jakim sie wychowują. jeżeli mieszkasz na zadoopiu i obracasz się w kręgach kato-piso-nieuko-tłukowatych to możesz mieć problem.

Gość gość
jak ja nie mogę murzynow! co wy w nich widzicie wielkie paly? i potem chodzą takie samotne mamusie z mulatkami i na barach wielki czarny bezrobotny murzyn. albo samotne szkoda mi was i tych dzieci

Gość gość
ciemno mózgowe baby boże trzeba było patrzeć kto ci pcha a nie teraz się martwić jak to odbiorą inni :/

Gość gość
Na obrazliwe wpisy nie odpowiadam. Brak kultury. A mieszkam w dość duzym miescie, wiec mysle ze powinno byc ok, i ze w dzisiejszych czasach nie jest to juz niczym niezwyklym.

Gość gość
Rasizm dalej jest powszechny

Gość gość
Oj bedzie ciexko..zycze wytrwalosci.a najlepiej sie wyniesc.. Tez bede miec mieszane dziecko ale nie mulata Chyba bym bala sie miec i to w pl Poczytaj ksiazke Omeny..o jej problemach i jej brata co niestety nie zyje...popelnij samoboja.

Gość gość
Mam 2 braci ciotecznych ciemnoskórych obecnie maja 30 lat. Moja ciocia wyszla za mąż za faceta z Nigerii i wujek zawsze byl super. Wychowaliśmy sie na wsi pod miastem, wujek byl lekarzem i byl szanowany, chłopcy chodzili do szkoły na wsi i nigdy nie bylo problemu z nietolerancja i zaznaczam bylo to 20 lat temu. A dziadek byl dumny ze ma wnuki. I mysle że ludzie nie maja z tym problemu, liczy sie człowiek i to jaki jest. Czasami nawet w małym środowisku jest większa tolerancja niż w dużym mieście

Nie mam, ale moja przyjaciółka ma śliczną pięcioletnią córeczkę i też trochę obawiała się, jak zostanie odebrana w przedszkolu przez rówieśników, obyło się bez problemów, więc i Tobie życzę tego samego, powodzenia :)

Gość gość
Oj, dziekuje ksiazki nie czytalam, musze po nia siegnac w takim razie

Gość gość
u mnie w podstawówce we wczesnych latach 90 była taka dziewczynka mulatka, nigdy nie było żadnego problemu, była bardzo lubiana

Gość gość
Prowo 100% któryś raz tutaj .

Gość gość
dzieci często się nie przyznają do szykanowania..u nas zastraszali ciemnego chłopca, pocięli mu cłe plecy ostrym narzędziem, nie rozbierała się na wf, dopiero przy badaniu wyszło,że go pocieli i widoczne blizny zostały, więvc nie mówcie o tolerancji

Gość gość
Moja 8 letnia córka jest czarnoskóra. Mój mąż jest czarnoskóry,pochodzi ze stanów zjednoczonych a mojej córki matka która była mulatką (już niestety nie żyje :'( ) też pochodzi właśnie ze stanów. Mimo tego że nie jestem jej biologiczną mamą to robię wszystko żeby kochała mnie z całego serca. Z akceptacją w szkole nie jest źle. Na początku wiadomo że dziec***atrzyły się na nią i zadawały przeróżne pytania,ale po 2,3 miesiącach dzieci oswoiły się z nową osobą i pytania,spojrzenia minęły mało tego moja córka jest bardzo lubiana w klasie opowiada mi że dzieci w szkole cały czas ją przytulają przybijają piątki. :-)

Gość gość
u nas linczują czarnych, a zwłaszcza teraz po tej aferze z uchodźcami

Gość gość
Jak jest z tolerancja wobec białego dziecka w "czarnej" szkole w USA np. Detroit 80% czarnych ? Albo w Botswanie ?

Gość gość
wstyd przynosicie naszemu krajowi, jak można się bzykać z ciapatymi, nie macie ambicji, ani szacunku dla własnego ciała,musicie być wstrętne,że tylko czarny was bzyknął

Gość gość
Mi się wydaje ze jak rodzice są razem,To łatwiej z akceptacją.gorzej jak mama ma dziecko z wyjazdu np pracy z zagranicy to wtedy znajdzie się ktoś wredny

Gość gość
Mi się wydaje ze jak rodzice są razem,To łatwiej z akceptacją.gorzej jak mama ma dziecko z wyjazdu np pracy z zagranicy to wtedy znajdzie się ktoś wredny

Gość gość
robicie z naszego kraju kolorowo czarni niech sobie żyją w afryce w Ameryce ale w Polsce? po co

Gość gość
Czarni mają faktycznie długie fiutki? JEśli tak to zazdroszczę!

Gość gość
A ja mam meza ciemnoskorego, urodzonego w Polsce ! I co tez tepe baby powiecie ze wstyd i ze na ciapatego lecialam ? Ciemnogrod

Gość gość
faceci gardzą kobietami, które puściły się z asfaltem

Gość gość
za parę lat te wasze kochane czarne bobaski poderżną gardła emerytkom i będzie to co na zachodzie -rozboje, napady, wtedy mi powiedz, żem ciemnogród...znajomi nie wychodzą nigdzie , bo czarni rządzą, napadają w Paryżu

Gość gość
Mieszkam w UK,mam 4 letniego syna w przedszkolu do którego chodzą różne narodowości, juz male dzieci widzą różnice w kolorze skory i tak np. mój syn ostatnio pytany o koleżankę,a są dwie o tym samym imieniu biało- i czarnoskora powiedział" ze ta z czarną głową nie ta co ma taką biała jak on" - nie było to rasistowskie bo znam charakter synka i uczymy go tolerancji tylko powiedział to tak jak na swój dziecięcy rozum to widzi, a bawi się z wszystkimi dziećmi i kolor skóry nie ma wtedy znaczenia. Natomiast ostatnio gadałam na placu zabaw z mama tej białej dziewczynki o tym samym imieniu co wlasnie ta czarna i ta mała powiedziała matce ze ta z cxarna glowa śmierdzi i nie wiem czy jak to dziecko szczerze powie czy słyszy w domu. Także wszystko zależy do jakiego środowiska trafi twoje dziecko.

Gość gość
czy twoja córeczka ma wyciętą łechtaczkę, jak to się robi u czarnych?