Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłótliwe feministki i "babochłopy"

Polecane posty

Gość gość

Zastanawia mnie czy to nie jest tak, że ktoś się cały czas do tych kobiet o coś przyczepia i ta ich kłótliwość to po prostu kontrargumenty?

Gość Zuzanna Amelia ææ
Moze tak byc.

Gość gość
jakiś szowinista na pewno pomyśli o mnie "kłótliwa baba", ale skoro sam zaczyna krytykować mnie lub inne kobiety bo coś mu się nie podoba to czego się spodziewa?

Gość gość
Merytoryczne kontrargumenty to ok, ale nie klótliwosc polączona z głupotą i zapiekloscią. Zawsze należy szanowac odrębne zdanie, opinię, szukac punktow wspolnych. Dlaczego krytyka ma omijac kobiety? Te, ktore tak uwazają, same ustawiają się na gorszej pozycji, i oczekują specjalnej taryfy ulgowej, z racji bycia kobietą. Takie zachowanie swiadczy o kompleksach i niepewnosci. Kłótnia, jazgot to toksyczna metoda "wrzasku i rabanu". Nie liczą się argumenty, tylko..kto głośniejszy. Ale czy taka metoda prowadzi do jakiegokolwiek porozumienia? A może nie chodzi o porozumienie, tylko o ten wrzask??

Gość gość
a może chodzi o to jakie aspekty życia tych kobiet są krytykowane? Właściwie nigdy nie podnoszę głosu, a już spotkałam się ze stwierdzeniem, że jestem "kłótliwą babą" bo np. zjechano mnie za poglądy na temat aboracji i ja wytłumaczyłam moje stanowisko w tej sprawie. Dostało mi się też za bardziej trywialne rzeczy np. wygląd.

Gość gość
Konstruktywną krytykę można przyjąć, przyjąć w konkretnych aspektach lub odrzucić. Kazdy ma prawo do swojej opinii i kazdy zasluguje na szacunek. 19.27 może forsujesz swój pogląd/poglądy jako jedyne słuszne? Pozwól innym mieć swoje zdanie. To się nazywa...demokracja:)

Gość gość
Wyobraź sobie, że nie :) Była dyskusja o zmianie prawa aborcyjnego i po prostu powiedziałam co na ten temat myslę i powiedziałam dlaczego tak myślę. No to mnie wyzwano. Weź też pod uwagę, że konstruktywna krytyka powinna mieć miejsce tylko wtedy kiedy ktoś o tą krytykę prosi, a ludzie często mają tendencję wyrażać swoje zdanie na temat życia drugiej osoby chociaż nikt ich o to nie pytał. I owszem, jeżeli ktoś próbuje mi narzucać swoje poglądy lub mnie pouczać to mam prawo czuć się urażona, ale to ja jestem wtedy kłótliwa? :P

Gość gość
bo tylko faceci mogą być kłótliwi i aroganccy, jeśli taka jest kobieta to od razu jest wyszydzana żefeministka i babochłop (no bo upodabnia się do chłopa)

Gość gość
ale ja jestem feministką i nie jest to żadna obraza :)

Gość gość
19.40. Dyskusja czysto hipotetyczna :), bo nie będzie zmian w przepisach dotyczących aborcji. Ale skoro lubisz gadać o aborcji, ot tak... Wolę dyskutować o sprawach rzeczywistych niz o projekcjach.

Gość gość
Dyskutować można na wiele tematów, a to był tylko przykład :)

gość wczoraj 19.40. Dyskusja czysto hipotetyczna usmiech.gif , bo nie będzie zmian w przepisach dotyczących aborcji. Ale skoro lubisz gadać o aborcji, ot tak... Wolę dyskutować o sprawach rzeczywistych niz o projekcjach. " Nie wiesz czy będzie:P.Ja bym zmienił i zrobił po chińsku:D.Zwłaszcza dla nie Polek:D.

Gość gość
Jak się dyskutuje na jakiś kontrowersyjny temat, to każdy jest "kłótliwy" bo oczywiście można powiedzieć sobie obustronnie "szanuję Twój pogląd" lub "nie chcę z tobą o tym rozmawiać", ale na tym właściwie dialog się musi skończyć. Kiedy się mówi o sprawach ważnych dla stron to są emocje i tyle.

Gość gość
a co jak kobieta jest krytykowana bo np. nie chce dzieci? :)

Gość gość
Każdy może być krytykowany za "coś". Trzeba się do tego przyzwyczaić i ignorować. Oczywiście warto zastanowić się choć przez chwilę nad czyjąś opinią, inną od naszej, bo przecież niewykluczone jest, że ktoś zauważa coś, czego my nie bierzemy pod uwagę, zapatrzeni w swoją rację. Prawo aborcyjne to temat sztucznie wywołany i naglosniony przez pewne środowiska. Jako katoliczka jestem przeciw, jako obywatel rozumiem potrzebę takiego prawa, które dopuszcza aborcję w pewnych okreslonych przypadkach. Jestem za antykoncepcją i zapobieganiem. Profilaktyką. Idąc do dentysty, nie usuwam wszystkich zębów bo mi się nie podobają, każąc potem podatnikom płacić za implanty.:) Żaden zdrowy na umyśle dentysta nie usunie mi zębów na moje życzenie.:)

Gość gość
Żaden zdrowy na umyśle pacjent też nie prosi o usunięcie zębów bez ważnego dla niego powodu i tak samo jest z ciążą. Jak pacjentka o to prosi, to ma powód.

Ja mimo tego że jestem nacjonalistą popieram skrobanki ale bardziej u obcokrajowców-bo problem nie jest w tym ze Polaków za mało ale innych za dużo:D.Przecież kraj o powierzchni Polski nie powinien mieć więcej niż 50 milionów mieszkańców:P.

E tam bo w dzisiejszych czasach słowo "feministka" sie zdewaluowało. I większośc tych "feministek" nie ma nic wspólnego z tym, co to faktycznie znaczy.

Gość gość
I chyba to jest własnie problem - niektórym wydaje się, że oferując swoją opinię robią komuś przysługę :D