Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coraz popularniejsze to imię :o

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio spotykam się z dużą ilością dziewczynek o imieniu "Mia" czyżby kolejna moda? Dla mnie imię okropne, Mijka, żmijka :-/

Gość gość
Poza tym Polki to źle autorko wymawiają. to jest imię angielskie/amerykańskie i mówi się /maia/ - tak się je powinno wypowiadać. Mia jest formą niepoprawną, polskie tłuki do mięsa po zawodówie lub marnym ogólniaku widzę że zaczynają szafować nim jak swego czasu Nikolą.

Gość gość
Dziwne imie nie moge sie nie zgodzic. Ale z biegiem lat przyzwyczaimy sie do niego jak bedzie duzo Mij (nie wiem jak odmieniac poprawnie) ;-)

Gość gość
Tak samo Natan, porażka jakąś.

Gość gość
A moja corka ma na imie Ewa

Gość gość
Mia :O NataN :O

Gość gość
Moja koleżanka ma Leę.- Lea imię. I najbardziej śmieszy mnie jak mówi " byłam z leją " ,"nie przyjdę bo nie mam co zrobić z leją" a powinno być z Leą!

Gość gość
U mnie w bloku mieszkają już dwie Mieeeeee

Gość gość
mnie sie to imie bardzo podoba, o wiele bardziej od tych popularnych ruskich imion typu Lena czy Nadia

Gość gość
beznadziejne imię , następczyni Nikoli , imię dla plebsu :-(

Gość gość
A może poprostu są fankami Greya? Mia to siostra głównego bohatera.

Gość gość
imie Mia na pewno lepsze od Anieli, Heleny itp...nastała jakaś głupia moda na "babcine"imiona

Gość gość
Mia i Nikola to bardzo ladne imiona. Zreszta popularnosc Nikoli w rankingach tez o czyms swiadczy ;) mysle ze z Mią moze byc podobnie - na pewno nie bedzie to kolejna Dżesika czy Żaklina.

Gość gość
Aleksandra jest piękne

Gość gość
Milion razy wolę imiona Helena (jak Helena Trojańska) Aniela czy nawet Julia (kojarząca się z Szekspirem i kultowym dziełem Romeo i Julia) niż bezpłciowe Mia ,Mija ,Miiiiiiauuuuu

Gość gość
bardziej mi sie podoba ta cala mia i ta znienawidzona nikola od tych wszystkich pseudo szlacheckich babcinych imion typu jadwiga, helena czy zofia

Gość gość
mieszkalam przez 3 lata w anglii i tutaj to jedno z najbardziej popularnych imion, moim zdaniem w naszym jezyku wcale nie brzmi zle

Gość gość
Milion razy wolę imiona Helena (jak Helena Trojańska) Aniela czy nawet Julia (kojarząca się z Szekspirem i kultowym dziełem Romeo i Julia) niż bezpłciowe Mia ,Mija ,Miiiiiiauuuuu xxx ach ale jestes egzaltowana, typowa matka Heleny

Gość gość
dziś Milion razy wolę imiona Helena (jak Helena Trojańska) Aniela czy nawet Julia (kojarząca się z Szekspirem i kultowym dziełem Romeo i Julia) niż bezpłciowe Mia ,Mija ,Miiiiiiauuuuu x Julia piękne imie! nawet go nie porównuj do Anieli czy Heleny, bo to calkiem inna kategoria. a tak szczerze już bym wolala się nazywać Mia niż Aniela czy Hela...

Gość gość
Piekne imie Aniela! Jak matka jednego z glownych bohaterow z Chlopakow do wziecia - stara alkoholiczka prujaca sie po kątach

Gość gość
15:52 "Mia jest formą niepoprawną, polskie tłuki do mięsa po zawodówie lub marnym ogólniaku widzę że zaczynają szafować nim jak swego czasu Nikolą." No i sama pokazalas jakim sama "tłukiem" jesteś, skoro obrażasz ludzi, których nie znasz, a sama nie masz racji. Imię Mia wypowiada się tak właśnie jak się pisze- Mia, a nie Maja. Odpowiednik polskiego imienia Maja jest angielskie Maya. Wiem co mówię. Pracuję w Pl ale w brytyjskiej firmie i mamy w pracy angielkę Maye. Czasem bywam w uk słuzbowo i poznałam tez tu wlasnie Mię. Więc doucz się, jęzeli chcesz się wypowiadac na jakis temat i jeszcze obrażajac przy tym ludzi.

Gość gość
wolalabym miec na imie Mia niz Katarzyna (jak mam...). Nienawidze swojego imienia, moze bylo spoko w pokoleniu moich rodzicow, ale 15-letnia Katarzyna brzmi strasznie. I kojarzy sie z zakatarzonym nosem

Gość gość
jak mozna Mie mylic z Maja :O

Gość gość
Jeśli ktoś mieszka za granicą to Mia jest ok. Ale w Polsce brzmi to sztucznie i śmiesznie.

Gość gość
ach ale jestes egzaltowana, typowa matka Heleny x to nie egzaltacja tylko znajomość kultury i sztuki , imiona mające odniesienie w historii , literaturze i sztuce zawsze będą piękne i stosowne , ludzie prości i niewykształceni nazywają swoje dzieci imionami z seriali czy imionami "celebrytów" , bo tylko takie znają i wydają im się takie "światowe" i modne :-D

Gość gość
to nie egzaltacja tylko znajomość kultury i sztuki , imiona mające odniesienie w historii , literaturze i sztuce zawsze będą piękne i stosowne , ludzie prości i niewykształceni nazywają swoje dzieci imionami z seriali czy imionami "celebrytów" , bo tylko takie znają i wydają im się takie "światowe" i modne smiech.gif xxx nie, to jest wlasnie egzaltacja. Co innego gdy nazywasz dziecko tak czy siak bo ci sie po prostu tak podoba, a co innego gdy szukasz drugiego dna i robisz sobie dobrze myslami o tym ze dziecko nosi imie jak postac z literatury. Nawiasem mowiac nadawanie dziecku imienia kierujac sie tym, ze jakas postac literacka tak sie zwala nie rozni sie niczym od nadawania imienia gwiazdki serialu.

Gość gość
21.59 wlasnie teraz to twoje "piekne" imie "Helena" jest teraz takie "swiatowie" i " modne" wśród "celebrytow" i ze sztuka to ono nie ma nic wspólnego :P...a tak chcialas zabłysnąć :P

Gość gość
nazwac dziecko Helena na czesc Heleny Trojanskiej - jednego z bardziej znanych k*******now, BRAWO :D hahahahaha

Gość gość
Dla mnie spoko