Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem z moim facetem rok.Czy po tym czasie moge planowac ciąze?

Polecane posty

Gość gość

jESTEM Z FACETEM ROK.KOCHAMY SIE I JEST FAJNIE. Mamy obydwoje po 30 lat. Chcemy oboje dziecka i zastanawiam sie czy po roku bycia razem ciąza to dobry pomysł? Po jakim czasie bycia razem zdecydowaliscie sie na dziecko?Kiedy najlepiej?

Gość gość
Nie ma dobrego czasu. Każda sytuacja jest indywidualna. No moi rodzice pobrali się po4 msc znajomości a po roku urodził się mój brat, są szczęśliwym małżeństwem 35 lat, natomiast kuzynka chodziła z chłopakiem ponad 10 lat gdy urodziło im się dziecko, gdy mały miał kilka miesięcy rozstali się. Jeśli oboje czujecie ze że już czas, dzialajcie.

Gość gość
jedno z jednym drugie z drugim.skonczysz jako samotna matka .teraz ludzie zyja jak zwierzaki, rykowisko, rozmnazanie i rozstawanie sie. to norma starac sie o dziecko nawet z kolega z pracy czy przypadkowo poznanym kolesiem.ani ty jego nie kochasz ani on ciebie, skoro planujecie dziecko bez wspolnej przyszlosci-po prostu natura upomina sie o swoje, czyli potomstwo oczywiscie zaraz mnie tutaj wyzwa od idiotek, dewot, katoli, pisiorow, ciemnoty itp

Gość gość
gość dziś a przyklad rodzicow to roznica gigantyczna, bo oni wzieli slub,a dziecko urodzilo sie potem.autorka ma za cel jedynie urodzenie dziecka.przy takim mysleniu-mozna sie starac nawet w dniu poznania faceta

Gość gośćmarcylia
Ja pi cztereh latach bycia z facetem ,razem mieszkalismy,potem slub i rok po slubie ostawilam pigulki liczac w sumie piec lat dopiero zdecydowalam sie na ciaze,chyba juz nie zajde za późno no coz jak chcesz nic nie moge ci doradzic mloda jeszcze jestes jesli chcecie tego oboje to smialo,zycze ci szczescia

Gość gość
śmieszne pytanie, to wasza decyzja a nie nasza:D

Gość gość
teraz jest trend zeby miec tylko dziecko, ale sie nie wiazac.chyba nie ma znaczenia czas bycia razem, jedynie sytuacja finansowa niech decyduje, jesli cie stac na przerwe w pracy i masz odpowiednie mieszkanie (trzymanie dziecka w jednym ciasnym pokoju to mordega) to OK nawet jak kogos poznalas tydzien temu i ten facet tez chce miec dziecko i zobowiazuje sie byc dobrym ojcem, wspierac finansowo, brac do siebie/odwiedzac jak sie rozstaniecie i kazdy bedzie miec nowego partnera/partnerke itp.

Gość gość
Jak jesteś po 30, to staraj się od razu dopóki facet się nie rozmyśli, to w razie czego zanim znajdziedz kolejnego chętnego, to minie parę rat, a potem może być za późno na ciążę.

Gość gość
Lykac tabletki anty przez 10-15 lat a potem się dziwić, ze w ciążę zajsc nie moga :o kretynki :o i lamemtowac. Na własne zyczenie to macie.

Gość gość
Ja z moim facetem zdecydowaliśmy się na dziecko po 4 miesiącach, jesteśmy razem już 15 lat i nie mamy zamiaru brać ślubu, wszystkie dobra materialne mamy jako wspolwasnosc

Gość gość
My zdecydowalismy sie po 8 latach bycia razem czyli 3 lata po slubie w wieku 26lat ;-) Zalezy czy juz na tyle dobrze poznalas swojego partnera zeby miec z nim dziecko. Rozumiem tez ze wybila 30-stka i kobiety martwia sie ze to ostatni dzwonek na pierwsze dziecko. Moja siostra wziela slub po roku bycia razem i odrazu po slubie zaszla w ciaze. Teraz sa jakies 15 lat po slubie maja 3 dzieci i sa szczesliwi :-)