Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bożęcja

Jestem nielubiana przez ludzi

Polecane posty

Gość gość
Ja na pewno nie. Nie autorka

Gość gość
23:48 pustaki sie odezwały

Gość gość
A czy to, że czuję "więcej" niż inni ludzie ma związek z tymi neuronami?Z reguły bardzi szybko wyczuwam czyjeś emocje-jestem na to bardzo wrażliwa. I ktoś może mi mowić, że jest ok., ale ja widzę po mowie ciała, gestach, że nie jest ok., że mnie nie lubi/drażnię go/jest zły na coś, o coś...To tez te neurony? Nigdt nie zwracam uwagi na to co mowią ludzie-bo mowić można co się chce, ale na to jak zachowują się. Do autorki: olej to i znajdz sobie pasję. Na wyklady z reguly chodzi caly rok, inne specjalnosci rownież. Znajdz znajomych na uczelni-nie w swojej grupie. Znam dziewczyne ktora nie znała nawet połowy imiom ludzi ze swojej grupy miała znajomych na roku.

Gość gość
23:58 to może być HSP

Gość gość
tzn?to zaburzenie/choroba?leczy się to?

Gość gość
No właśnie, to jest dziwne, że nie lubi cię nikt... Albo się klika zmówiła, albo jesteś w otoczeniu do którego nie masz dostępu - ja tak miałam w LO, byłam zbyt biedna i nie miałam dostępu do lepiej sytuowanych koleżanek, ludzie z klasy byli pod wpływem rożnych substancji ;) , zmieniłam szkole i było dobrze. W gimnazjum byłam lubiana, jak zmieniłam szkole w LO tez byłam, w szkole policealnej nie byłam, wiec pochodzilam 2 miesiące, na studiach byłam lubiana. To jest tez tak, ze jak grupa to większość bardzo pewnych siebie ludzi to bedą szukać ofiary na sile, cichsze osoby podlizują im sie i wybierają jednego kozla ofiarnego, jeśli grupa jest zróżnicowana pod względem temperamentu i jest kilka wycofanych osób jak ty to prowodyrzy maja utrudnione zadanie, wiec sami zadają sie z głośnymi baranami a cichych zostawiają w spokoju, jest podział, ale nikt nie ma najbardziej przesrane. Czasami jest jedna , dwie głośniejsze osoby , a reszta ma wyebane na lans, to bardziej w grupach szkoł dla dorosłych. Mozesz sobie wyrobić sztuczna pewność siebie, np. ja ubieram sie sexownie i mam makijaż, wiec ludzie pozytywnie mnie oceniają, faceci to wzrokowcy , wiec k****y szukające zaczepki w większości sobie darują, wyrobiłam w sobie agresje, nie zawacham sie p**********ic jeśli trzeba, to tez mozna wyczuć. Studiujesz jakiś modny wsród lansiar kierunek? ;)

Gość gość
A jakie to są te modne kierunki?

Gość gość
Może za bardzo się starasz. Nie szukaj znajomych na siłe ale bądź otwarta na innych. Nie bądź przesadnie miła. Rób to co inni. Rozmawiaj ale nie narzucaj się. Nie wyolbrzymiaj sytuacji. Może tylko tak ty to widzisz.

Gość gość
00:03 google nie gryzie. Poszukaj. To nie jest żadne zaburzenie.

Gość gość
00:10 Sama ze sobą ma rozmawiać jak nikt sie do niej nie odzywa? :P

Gość gość
Zmień uczelnie bo jak w tej zostaniesz to już zupełnie twoje poczucie własnej wartości spadnie do zera. Chodziłam do pewnej szkoły, i w klasie mnie nikt nie lubił. "Wielka pani pedagog" powiedziała , ze nie jestem otwarta itp. a okazało sie potem , jak zmieniłam szkole, ze mieli mnie w klasie za wiesniare, ciipowata, nie byłam wylansowana jak reszta z nich, nie byłam wygadana, powodzenia (trudno je mieć jak masz taaaka opinie), i moje nastawienie nic by nie zmieniło, oni byli najlepsi a ja ta gorsza. Kilka mniej wylansowanych dziewuch podlizywalo sie wrednym sukom i powtarzaly co one gadają.

Gość gość
Jaki kierunek? Jakich masz ludzi w grupie? Czasem jest tak, że chcą ci wmówić , że cos z tobą jest nie tak, ale ze jestes otoczona wrednymi sukami, dziffkami, i pustakami pod wpływem rożnych substancji to nie biorą tego pod uwagę.

Gość gość
wlasnie, jaki kierunek? moze to jakis wyscig szczrow w stylu SGH, albo jakies pustaki z zarzadzania?

Gość gość
na zasady nie ma rady jestes taka jak#TAMTA DZIEWCZYNA# pisz nz priv

Gość gość
Czy można być zwykłym śmieciem, który nigdy nie wychodzi z domu, brak kolegów, koleżanek, dziewczyny, itp , koledzy srali do tornistra.

Gość gość
Ludzie bardzo patrzą na wygląd. Sama sie o tym przekonałam. Kiedyś byłam pełna zycia, zawsze ładnie umalowana , ubrana itp. byłam rozchwytywana przez facetów, kobiety widać, ze miały wkoorw w oczach, ale miały respekt. Przeszłam niedawno depresje,nie malowałam sie, ludzie traktowali mnie jak gowno, kobiety głupio sie uśmiechały, czuły się lepsze. Teraz czuje sie lepiej, znowu zaczęłam ćwiczyć, już schudłam, maluje sie... jeszcze nie jest tak jakbym chciała, ale lepiej, i faceci znów mnie zaczęli zauważać, kobiety , widzę, ze zastanawiają sie czy być suka czy ignorować.

Gość gość
powiedz, jaki kierunek, bo jestem bardzo ciekawa... Jesli o to ci chodzi, to nikt ze znajomych cie po samym kierunku nie zidentyfikuje, przeciez jest tyle uczelni w całym kraju ;)

Gość taki jeden facet 31
To co ludzi łączy to jest podejście do życia, poczucie humory, nieraz styl ubioru , itp. Ja co prawda nigdy nie miałem tak żeby wszyscy mnie nie lubili tylko było tak 50/50 sam nie wiem po prostu z pewnymi ludźmi się będę źle czuł i odwrotnie. Sam kiedyś próbowałem "udawania" i owszem wtedy można się "dostać" do innej grupy ,ale takie udawanie kosztuje dodatkową energię i jest po prostu męczące na dłuższą metę. Wszelkich "odludków " jakich pamiętam ze swojego życia charakteryzowała specyficzna inność, np ktoś nietypowo się poruszał ,a do tego dziwnie mówił , nie śmieszył go humor grupy ,albo dąsał/czuł się obrażony to grupowe żarty. W różnych etapach życia jest różnie. W dorosłym życiu to myślę ,że główne skrzypce gra: podobny styl życia i rozumienie świata i poczucie humoru, reszta mniej ważna choć jedno z drugim się trochę wiąże zapewne. np styl życia ze stylem ubioru. Rada, recepta ? Zaakceptuj i pokochaj siebie taką jaka jesteś i skup się bardziej na wynajdywaniu ludzi podobnych do Ciebie ,a resztę olewaj i wyucz się mechanicznie rozmawiać z ludźmi których nie lubisz/nie trawisz na tyle żeby się dogadać w życiu codziennym, a potem w pracy np.

Gość gość
Mozna udawać pewność siebie.

Gość gość
ale to udawanie pewnosci jest meczace i latwe do rozszyfrowania przez co bystrzejszych obserwatorow :(

Gość gość
15:46 Owszem , ale da ci to pewien czas spokoju...

Gość gość
Dlaczego ktos mialaby obserwowac kazdy twoj ruch ? Przeciez nie wygladasz jak gwiazda :P

Gość gość
Dlaczego obserwowac kazdy ruch? Po prostu uwazam, ze jak ktos udaje pewnego siebie, a jest bardzo niepewny, to przy odrobnie intelgencji emocjonalnej łatwo to wychwycic, wcale nie trzeba sie strasznie dokladnie przygladac osobie...

Gość gość
16:52 No i ktos to wychwyci i ? :D I tyle

Gość gość
No tyle, że jak wychwyci, to nie spełni to swojego celu, bo dalej bede w ich oczach niepewna siebie osoba...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się