Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak wypłat 500plus w listopadzie??

Polecane posty

Gość Pracująca mama
Oj przepraszam, proszę mi wytłumaczyć czy ktoś normalny rezygnuje z pracy za która dostaje 1200 zł tylko dlatego, że rząd daje 500+ na dziecko? Ci który piszą takie durne komentarze niech się w głowę pukną. Jestem matką pracującą, oboje z mężem pracujemy i pobieramy dodatek wychowawczy. Co do pytania w temacie, rozmawiałam dziś z pracownicą mopsu, pieniądze będą ale z opóźnieniem w niektórych miejscowościach.

Gość gość
Co to za roznica kiedy przeleja? Wazne ze beda.

Gość gość
Pracująca mamo - wyobrażam sobie, że są matki, które z takiej pracy zrezygnują. Wyobraź sobie, że np. pracujesz w markecie za 1200 zl. masz 2 dzieci, które chodzą do przedszkola. Musisz chodzić do pracy na zmiany, również w niedziele. Teraz dostaniesz 1 tysiąc na te dzieci, rezygnujesz z przedszkola i dojazdów. Nie musisz wracać po nocach do domu, ani użerać się z chamskimi klientami, a dzieci maja mamę w domu.

Gość gość
pieniądze będą ale z opóźnieniem w niektórych miejscowościach. Xxx Wiem ,że z opóźnieniem tylko jakim? Bo niewiem czy brać pożyczkę ,bo gdyby wcześniej pojawiła się jakaś informacja to bym inaczej rozgospodarowała pieniądze...np. Zakupy ubrań ,zimowych kurtek i butów przełożyłabym na koniec miesiąca lub kupiłabym tańsze.

Gość gość
Tak bierz pozyczke bo nie przelali 500 zl

Gość gość
Najlepiej kredyt hipoteczny :):):)

Gość gość
Ja też nie dostałam jeszcze a zawsze miałam na początku miesiąca.

Gość gość
dziś A jakie miasto?

Gość gość
dziś Nie 500 tylko 1.000zł zostało mi 200zł do końca miesiąca...z dwójką dzieci starczy mi to na 3dni

Gość gość
też mi się wydaję że ludzie by wyszki na ulice jak by zabrali 500 i nie ważne czy to pokemony z Po czy pisowce czy ten cały petru z bandą To nie ma znaczenia :-o ludzie wyjdą z kosami siekierami młotkami No chyba że podniosą PŁACĘ za pracę adekwatną do ilości dzieci :-)

Gość gość
Jakaś informacja powinna być kto niedostępne w tym miesiącu,żeby osoby nie czekały.

Gość gość
W mopsie nie odbierają telefonu cały dzień.

Gość gość
We warszawie tez wstrzymali. Ja prdl . co teraz bedzie?

Gość gość
Maja czas do końca miesiąca. Tak szczerze to na miejscu mopru przelałabym ta kasę ostatniego ., Tak na złość za te jęki i wydzwanianie . Zeby nie bylo sama dostaje 500 zł ale w głowie mi sie nie mieści ze mozna wydzwaniać do mopr z takimi pierdołami .,

Gość gość
Co za patologia.

Gość gość
Sama byłam ciekawa czy przyszły i weszlam na konto i akurat dzisiaj wpłynęły. Lublin

Gość gość
ale w głowie mi sie nie mieści ze mozna wydzwaniać do mopr z takimi pierdołami ., Xx Dla mnie to nie pierdoły,muszę kupić jak najszybciej leki dla syna...

Gość gość
Ktoś dostał dzisiaj?

Gość gość
22:39a za co ja kupowałaś jak nie bylo500+? A conzrobisz jak zlikwiduja ten chory program?

Gość gość
Moja kuzynka pracuje w opiece przy obsludze programu 500+i czasami.zastanawia sie jak ludzie zyli zamin wprowadzili ten program. Telefony z pretensjami ze jeszcze nie ma kasy to juz norma.

Gość gość
Nie bedze kasy jupi nareszcie :-D

Gość gość
ludzie ja póki nie dostane wypłaty,ba ! póki nie mam jej w reku (nie na koncie) to nie zaklepuje takich rzeczy jak wycieczki dziecka czy inne grubsze tematy! w życiu pewne sa tylko podatki i śmierć ,a ie pińcet czy nawet wypłata,niepewny jest nawet bank w którym chwilowo ta wypłata ie znajduje.

Gość gość
dziś Często mi brakowało musiałam pożyczać...

Gość gość
Nie zaklepuje takich rzeczy jak wycieczki dziecka czy inne grubsze tematy! Xxx Też tak często nie robię ,ale od paru miesięcy dodatek wychowawczy przychodzi ok.13-15 więc popłaciłam rachunki,kredyt hipoteczny i czekałam na dodatek i się przeliczyłam...

Gość gość
13.19 juz przestan jeczec bo jak nie bedzie kasy to.nie przeleja i gowno zrobisz.

Gość gość
dziś To ty przestań się udzielać, może chcemy sprawdzić czy ktoś już dostał i czy nasze miasta nie dostaną w listopadzie .

Gość gość
Nic nie wiecie,ja mam wiadomości z pierwszej ręki,aby nie tracić poparcia dostaniecie od 1 Marca 2017 dodatkowo do każdego 500+ jeszcze 250 zł .

Gość gość
dziś Jak żyli,a dobrze żyli,teraz biorą kredyty na samochody używane ale kupują,telewizory,pralki ,lodówki wymieniają na nowoczesny sprzęt.Dzieci niewiele z tego mają,przynajmniej niektórzy,500+ tylko mogli wymyślić tacy jak obecna władza.Ludziom nie daje się gotówki do ręki. Poza tym to nie Państwo wam daje a cały naród,my podatnicy robimy na was.

Gość gość
Też płacę podatki więc nie wiem o co chodzi

Gość gość
dziś płacisz podatki ale ci zwracają w formie 500+ z duża nawiązką,.inni też płacą i nic z tego nie mają bo dają na tych którym trzeba wypłacić 500