Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak wypłat 500plus w listopadzie??

Polecane posty

Gość gość
Jak mozna do mopsu wydzwaniac, bo 500+ jeszcze nie przyszlo? Serio tak ludzie robia? Rozumiem menele, ale normalni ludzie?!?!... Kopara mi opadla :P

Gość gość
Ja dostałam dzisiaj.

Gość gość
dziś A skąd jesteś?

Gość gość
dziś Ja tego programu nie wymyśliłam ,nie do mnie te pretensje.Też nie zgadzam się z jego progami.Mając dwójkę dzieci i pracę za 1.600zł jest ciężko, te pieniądze naprawdę się przydają w utrzymaniu dzieci.Planując dziecko straciłam dobrze płatną pracę i tyram za 1.600zł .nie wszystko jest albo białe albo czarne.

Gość gość
Co by nie powiedzieć,to jest to patologia.Owszem należy pomagać dzieciom ale nigdy w formie pieniężnej. No ale tylko taki elektorat jest w stanie oddać głosy. Zobaczycie wkrótce jak wam nie wypłacą a przyzwyczailiście się do tej kasy. Nie będzie na spłatę zaciągniętego kredytu na pojazd z 4-ma kólkami i nie tylko.Oj będzie się działo,będzie wesolutko niektórym

Gość gość
Patologii ciąg dalszy! Nie ma to jak zaoferować bonusy ludziom, aby przestali się starać o lepszą pracę i zarobki. I to wszystko za moje pieniądze!

Gość gość
dziś Nie masz nic mądrego do powiedzenia, a szkoda.

Gość gość
gość dziś Patologii ciąg dalszy! Nie ma to jak zaoferować bonusy ludziom, aby przestali się starać o lepszą pracę i zarobki. I to wszystko za moje pieniądze! xx ale was wszystkich zżera ta zazdrość ha ha ha ha ha ha te posty że zaraz tego nie będzie bla bla bla no to nie będzie, ale zawsze coś wpadło do kieszeni i można coś kupić, lepiej mieć nawet jakiś czas niż nie mieć wcale. A co do tej twojej lepszej pracy to powinieneś się cieszyć, że lepsza praca zostanie dla Ciebie:) Ta wypowiedź o kredycie wyżej twojego postu, prace też można stracić i ludzie zostają z kredytem, nie tylko 500+ Z resztą ja kredytu na 500 + nie biorę, ponieważ i tak z perspektywy lat kiedy będę jeszcze dostawać nie spłaciłabym tego kredytu, traktuje to raczej jako pomoc na bieżące wydatki i zakupy, na wakacje dla dzieci, lepsze ubrania i obuwie. Do tej pory liczyłam każdą złotówkę, a teraz mogę im coś kupić porządnego. Nie głosowałam, na PiS ale się cieszę, że taką pomoc dostałam i korzystam z niej. Na koniec pragnę przypomnieć, że przed wyborami PO zaczęło obiecywać 500+ również na pierwsze dziecko :) Więc nie mieszajmy w to tak polityki i elektoratów:)

Gość gość
dziś Praada zabolała? lepiej wyciągać łapę ,siedzieć na 4-ch literach i jeszcze mieć pretensję że inni mają swoje zdanie

Gość gość
gość dziś Gdybyś umiała myśleć to zrozumiałabyś że pomysł owszem polityków a pieniądze narodu,tyle w temacie. Kiedyś ci się skończą i jak nie pomyślisz o zarobku to będziesz płakać rzewnymi łzami,nic nie trwa wiecznie.

Gość gość
patologia, patologia, patologia- wy sie debile wrocice do skzoly bo uzywacie slow, ktorych nie znacie znaczen!!! Szwecja, Norwegia, Niemcy, Francja, UK WSZYSTKIE kraje maja program socjalny wspomagajcy spoleczenstwo, Polska az tak bogata nie jest (choc patrzec na ceny towarow i sulug, gdzie wszystko jest 2x drozsze niz w tamtych krajach) dlatego wciaz te 500+ jest ograniczone do kolejnych dzieci nie kazdego, ale jest, pierwszy krok by wyrownac z krajami zachodu, by wyjsc wlasnie z tej patologii gdzie utrzymuje sie tylko i wylacznie zuli, politykow i ksiezy! a wy zazdosnice glupie i ograniczone tylko potraficie jadem pluc trzymajac sie tego slowa 'patologia' ktore sprawa wam taka satysfakcje jednak ma sie odwrotnie do tego co ten program pokazuje :O i znaim sie zesracie ze szczescia by mi dowalic patolstwem, ja nie mam dzieic, pracuje na te 500+ i jakos mi zal du.py nie sciska idiotki :O

Gość gość
gość dziś Jak mozna do mopsu wydzwaniac, bo 500+ jeszcze nie przyszlo? Serio tak ludzie robia? Rozumiem menele, ale normalni ludzie?!?!... Kopara mi opadla jezyk.gif xx normalny człowiek raczej wyjaśni taką sytuacje, kiedy pieniądze które miały pojawić się konkretnego dnia nie pojawiły się na koncie. Skąd wiadomo, czy nie padliśmy ofiarą oszustwa? Po za tym, wiedząc, że tego np 15-ego każdego miesiąca otrzymuję 1000 zł, mam zaplanowane pewne większe wydatki.

Gość gość
Patologią nazywamy działania, które w wyraźny sposób odbiegają on norm wypracowanych w społeczeństwie, od wyznawanych w danej grupie społecznej wartości. Patologia społeczna wiąże się ze stanem zakłócenia równowagi dotąd panującej w społeczeństwie, co może skutkować osłabieniem więzi, zmniejszeniem skuteczności kontroli społecznej i innymi negatywnymi zjawiskami. XXXXXXXXXXXXXXXXX Nie wysyłaj innych do szkoły bo sama widać miałaś do niej pod górę ha ha ha bl bla bla

Gość gość
15.23 Po za tym, wiedząc, że tego np 15-ego każdego miesiąca otrzymuję 1000 zł, mam zaplanowane pewne większe wydatki. ~~ a jak kiedyś żyłaś bez 1000zł,bieda aż piszczy chyba była

Gość gość
spoleczenstwo aspiruje do wyzszych :O jesli tak, to patologia juz jest wszytsko co sie w Polsce dzieje, a co odbieglo od podnoszenia sie z kolan chocby by sobie szklanke wody nalac :O zatem tkwimy w patologii po uszy od dziesiatek lat wiec program 500+ nie jest niczym szokujacym w tym przypadku :O

Gość gość
gość dziś dziś Praada zabolała? lepiej wyciągać łapę ,siedzieć na 4-ch literach i jeszcze mieć pretensję że inni mają swoje zdanie gość dziś gość dziś Gdybyś umiała myśleć to zrozumiałabyś że pomysł owszem polityków a pieniądze narodu,tyle w temacie. Kiedyś ci się skończą i jak nie pomyślisz o zarobku to będziesz płakać rzewnymi łzami,nic nie trwa wiecznie. xx Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha,a ja to nie jestem narodem?:) Pracuję dla twojej informacji i nie zamierzam z pracy rezygnować, to również też z moich podatków idą pieniądze na ten program. Potrafię myśleć, ale nie zamierzam dyskutować z kimś, kto ma wyrobione zdanie na temat zupełnie nieznanej sobie osobie, o której pojęcia zielonego nie ma, bo to nie ma sensu:) Ja odpowiadam na post kogoś innego o polityce, a ty to wyrywasz z kontekstu i układasz sobie własną układankę w w swoim świecie. A pretensje to raczej wy macie, ja się tylko uśmiecham z tej waszej dziecinne zazdrości:) Wy macie swoje zdanie, a ja mam prawo mieć swoje i mam tez prawo komentować wasze poglądy:)

Gość gość
Nie biore 500+ mam jedynaka, ale jezeli sie kiedys zdecyduje na drugie to bede brala 500+. Czemu moje maja nie miec? Tez podatki place. Panstwo mnie zdzieralo, na pierwsze dziecko nawet nie mialam macierzynskiego, bo bylam na zleceniu, musialam zakasac rekawy i dawac rade bez. To bylo pieprzone chamstwo ze strong pracodawcy, ale pieprzone polskie prawo mu na to pozwalalo (spelnialam wszystkie wymogi, by byc na umowie o prace). Dlatego nie mialabym wyrzutow sumienia, ze 500+ biore.

Gość gość
ja już wydalam te pieniądze.

Gość gość
ja też wydałam,kupiłam sobie kozaki w Venezii,a co komu do tego na co wydam

Gość gość
Dobrze ,że wszystko po opłacałam z wypłaty ,nie ma co liczyć na mops. Wystarczyłaby tylko prosta informacja "W listopadzie wypłat nie będzie lub będą opóźnienia w wypłacie dodatku" a nie urzędasy udają ,że kasę zbierają na 500+ a w mopsie ,że pracują...

Gość gość
Ale o czym wy tu piszecie ? Po raz kolejny mopr ma czas do końca miesiąca. Nie maja żadnego obowiązku przelewać pieniędzy np do 15 ,

Gość gość
gość dziś O tym ,że niektóre osoby nie osoby nie dostały 500plus w październiku i nie wiedzą czy w listopadzie też nie będzie wypłat.

Gość gość
Nie ma pieniędzy na 500plus gdyby były każdy miałby już dodatek wychowawczy na koncie a nie czekali z wypłatami do 30.11 bo żadne świadczenia tak późno nie wpływają.

Gość gość
k***a ludzie jak wy żyliście przed 500 plus ja mam dzieci i nie mam takiego problemu jest pincet to jest nie będzie to nie będzie i pomyśleć ze ja jestem matką wielodzietną a nie mam ścisku o pincet jak tu niektóre co mają jedno dwoje przeżywają jak mrówka okres :-o do roboty nieroby !!!!!

Gość gość
Wielodzietna! Hahaha wiadomo, że lepiej ugotować gar pomidorowej i kotlety mielone na 3dni i żyjesz :) ale ja mam 2dzieci i większe zobowiązania zarabiamy z mężem ok.5tyś łącznie na 4os rodzinę /kredyt hipoteczny,rachunki pochłaniają 50% budżetu domowego ,kasa 500+ ledwo co starcza na ubrania dla dzieci...ale też się przydaje! Każda gotówka się przydaje w 4-5os normalnej rodzinie bardziej...też nie dostałam jeszcze dodatku,ale mąż dostał nagrodę w pracy i to nas ratuje-praca.Szkoda ,że nie pojawiła się informacja ,bo każdy lubi wiedzieć na czym stoi.

Gość gość
gość dziś Ma pani rację,nie chodzi o brak pieniędzy tylko o brak informacji od mops ,czy zostały wysłane pieniądze czy nie.

Gość gość
ja mam 2 dzieci zarabiamy lacznie z mezem 8000 zl. starcza nam na wszystko,ja nie chciałam nawet tego 500+ pobierac, ale maz sie sprzeciwil, bylismy juz za te pieniazki na wakacjach w Tunezji, sama bym nie jechala, dzieciom bardzo sie podobalo, wiec uwazam ze pieniadze zostaly przeznaczone na nie:)

Gość gość
19 02 widzisz kochana logistycznie łatwiej Ci zrobić gar zupy i mielone jak to właśnie określiłaś mnie swoją miarą A tu widać że nie masz pojęcia o wychowywaniu dzieci a już na pewno o wielodzietności :-)

Gość gość
18.48. To zależy od miasta, bo ja zawsze 500+ dostawałam dopiero 28 każdego miesiąca.

Gość gość
żałosne są takie matki które mają się za lepsze bo maja np. jedno dziecko a nie trójką bądź dwoje dzieci a już nie czwórkę i Mają poczucie wyższości :-o Ja zawsze myślałam że jak dobra matka to dobra nie ważne ile ma dzieci To tak samo jak z kobietą albo ma klasę albo szeroką dupę bądź kasę No i oczywiście z człowiekiem też jest to samo albo jest ludzki alb szyderca :-o straszna jest ta moda kafe :-o