Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak wypłat 500plus w listopadzie??

Polecane posty

Gość gość
dziś Boże pokraj tych co wprowadzili...bla bla bla...chora psychicznie osobo. 80% ludzi pobierających świadczenia z tytułu dodatku wychowawczego PRACUJĄ bo żadna 4osobowa rodzina za 500zł nie przeżyje miesiąca... A jak tak ci żal d...upe ściska to przeżyj minimum dwa porody i dostaniesz..

Gość gość
Ja p**********moherowy beret??? :D

Gość gość
do gość wczoraj - to jak pracujesz to zabrać 500+, zobaczysz jak się zyje bez 500+, tak ja inni pracujący, emeryci. Pieniądze tylko i wyłącznie winny być dawane za pracę, a nie za leżenie i pieprzenie sie, chorzy rząd. Jedynie osoby chore winny dostawać pomoc, młodzi pały i do roboty jak napieprzyli dzieci. Wcześniej nie było 500+ i nalezą się godne wynagrodzenia i emerytura dla tych co nie dostawali 500+ a nie jałmużna za pracę.

Gość gość
cholerne niesprawiedliwe pisowce, my chcemy godnych wynagrodzeń i emerytur za pracę

Gość gość
Pieniądze tylko i wyłącznie winny być dawane za pracę, a nie za leżenie i pieprzenie sie, chorzy rząd Xxx Bla bla black moher :) Za p...ieprzenie nie dają. tylko za urodzone 2dziecko .... Urodź min 2dzieci Sn to pogadamy :) a jak już odchowałaś to nie potrzebujesz dodatków na dzieci .Ja wiem, że emerytury są niskie ale takim chorym gadaniem NIC NIE ZMIENISZ !

Gość gość
Rzad to ma nas wszystkich w d***e , im zależało tylko na swoich interesach . Naobiecywali bóg wie czego i gowno z tego jest. Zaraz bedą sie pakować bo tylko sie ośmieszają i nie będzie ani 500 plus ani emerytur nawet K.... na trumnę

Gość gość
Czy po urodzeniu drugiego dziecka wypłacają od razu i Kosiniakowe i 500+ na dziecko?

Gość gość
do gość dziś - tak dają wszystko i nowego chłopa aby ci zrobił trzecie dziecko

Gość gość
Wow! Poważnie? No to dzięki za odpowiedź. Będę miała nowego!

Gość gość
dziś :) :D żal im d..upe ściska

Gość gość
No widać właśnie, że ściska

Gość gość
Jak dobrze ściśnie to może będą wyglądać na szczuplejsze

Gość gość
To ile trzeba mieć dochodu żeby dostać 1000zl na dwoje dzieci? Jak to u was wygląda?

Gość gość
Ja pier... to chyba tylko alfonsy mogą pisać te bzdury . Idź sie wybrandzluj albo na pieska idioto

Gość gość
No ile tak jak w ustawie 800 zł na osobę

Gość gość
My mamy 4500 na czwórkę i dostajemy 500+ na dwoje dzieci

Gość gość
Ja do dziś nie mam kasy , ciekawe czy w ogóle dostanę zazwyczaj było do 24 a teraz przed świetami maja nas gdzieś

Gość gość
jeszcze maja czas do konca miesiaca

Gość gość
W zeszłym miesiącu właśnie 28 dostałam, więc w tym miesiącu pewnie jutro. Zresztą nie istotne do 31 dostanę.

Gość gość
Ja dzisiaj dzwoniłam do ops i powiedzieli ze na 500 zabrakło pieniędzy. w całym miescie. okazało się ze w Warszawie mieszka więcej dzieci w jest zameldowanych i uczęszczających do szkol i przedszkoli. musza zmieniać plany budżetowe. podobno do konca tygodnia.

Gość gość
Noi plan PISU poległ , a naobiecywali tyle aż sie opluli . Myśle ze już nikt na nich nie zagłosuje , tylko tyle ze oni ludzi maja w d***e najważniejsze jest śledztwo smoleńskie . Masakra żałuje ze oddałam na nich głos i im zaufałam

Gość gość
do dzis nie mam 500plus. Mazowieckie. Do wszystkich tych, którzy obrazają tu ludzie pobierających 500plus: nie znacie życia, dopiero jak je poznacie zrozumiecie z czym się zmierzacie, jak to jest do garnka nie mieć czego włożyć i dziecio za przedszkole zapłacić. Nie zrozumie nas nikt, kto tego nie dozna. Mam 34 lata i dwójke dzieci. Zarabiałam kiedys około 6tys zł miesiecznie i swietnie mi się żyło. Zapragnełam zalozyc rodzinę i nigdy, powtarzam nigdy nie zakładałam takiej opcji że bedzie nam sie tak zyło. A zyje sie strasznie. Z roku na rok coraz gorzej. Nie pracuje dzieci chorują, jeden ma astme i orzeczenie o niepelnosprawnosci z tego tytułu, choruje non stop. Drugie dziecko podobnie. Dostaje zasiłek rodzinny na oboje, dodatki z tytlulu niepelnosprawnego ziecka, 1000zł na dwoje dzieci. Mam meza ktory pracuje na najnizszą krajową. Mamy kredyt hipoteczny zebysmy mogli gdzie zyc, wydatki na leki pochłaniały jeszcze do niedawna okolo 800zł miesiecznie, czynsz, telefony, kablowka internet, oplaty za media. Dzieci maja wykupione abonamenty medycne pryatnie bo panstwowow mozna sie nigdy nie doczekac na wizyty do specjalistow, a jest to niezbedne by utrzymac ich w zdrowiu jakimkolwiek. Bylam normalna osoba, pracująca jak wy. Nigdy mi niczego nie brakowalo, ale zycie skomplikowalo sie pracy podjac nie moge bo postawilam na dzieci. Na ich pielegnacje. Mysle ze kazda kobieta o zrowych zmyslach tak by zrobiła. Jak zylam przed 500plus? tak samo, te 1000zł skads sie bralo (kazdy zdobywal na swoj sposob), ale odkad jest te 500plus zyje nam sie spokojniej, jakos tak pewniej ze te pieniadze nadchodza. Tak jakos z szacunkiem ze ktos wreszcie pomogł, rzad. Ze nie maja nas w dumie kiedy nam sie noga podwinęła. Czy nie powinnam miec tych dzieci i zachodzic w ciaze??? Czy takim ludziom jak my nie warto pomoc? Przeciez jestemy normalnie, nie patologiczni. Dzieci kiedys odrosna i skonca sie (mam taka nadzieje) te problemy i wyrusze do pracy. Ale w chwili obecnej pobieram 1000plus i ida na barzo dobry cel, na dzieci! Moje dzieci, chore, na ich abonamenty, na sanatorium, na ich pierwsze wakacje w tym roku, gdzie dotykali piasku i sie cieszyły jak wariaci. Nie oceniajcie innych, nie kazdy jest patologia płodzącą dzieci dla 500plus. Urodzilam je duzo wczesniej niz był ten program, bo tak chciałam. Ale nie wiedziałam co mnie czeka. A wy wiecie co was czeka a zakrętem??? Czy nie będziecie kiedys potrzebowali pomocy jak my? jak łatwo jest oceniac prawda? Jakze to krzywdzące jest!

Gość gość
dziś - to ci poradzę dac sobie spokój z tym prywatnym pakietem medycznym.. tez mam dziecko niepełnosrp, ale znaczny stopien i astma przy tym to nic, i fakt ze się nieraz czeka na wizyte ale lepiej czekac na wizyte niż nie mieć na leki albo zycie, i tak nie jest zle, bo jak na razie nie ma limitów i można się zapisac do kilku lekarzy na raz... ja ostatnio szukałam dla siebie okulisty, i terminy były obłedne w dużych przychodniach ok. 6 miesięcy, znalazłam strone w internecie z różnymi przychodniami, i na jednej był czas oczekiwania na wizyte w każdej przychodni... dzięki temu znalazłam w końcu okuliste nie w Poznaniu, ale ok. kilometra za Poznaniem, gdzie się czekało dwa tygodnie a nie pół roku... Poszłam, i lekarka dobra, gabinet ładny, zrobiła mi za free sporo badan..

Gość gość
Dziś już w mopsie nie odbierają tel !!!! Zamysdlali oczy a do dziś nie ma kasy ,

Gość gość
17:29a skąd przepraszam mają wziąć ta kasę? Z mojej kieszeni? Mam nadzieję że ten chory program w końcu zniknie a rodzinom z dziećmi będzie się pomagać w inny sposób.

Gość gość
W poniedziałek w Słupsku juz wypłacili

Gość gość
Dramat. W MOPSie nie odbierają telefonów. Pewnie mają już wszystkich zasiłkowiczów dosyć i szukają innej pracy.

Gość gość
Ja nie mam do tej pory pieniędzy, więc pewnie już w tym miesiącu nie dostanę. Jestem w 9 mc ciąży a jeszcze nie mam dużej części wyprawki, nie wiem już co mam robić, boje się, że nie zdążę do porodu, jeśli nie wypłacą kasy.

Gość gość
Na dolnym Mokotowie w opiece powiedzieli że do końca tygodnia powinny być już pieniądze

Gość gość
Ja dostałam. Jestem z Mokotów.