Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zero zasad moralnych

Dziewczyny czemu wy sie tak nie szanujecie? Chodzi o mieszkanie na kocią łapę

Polecane posty

Gość gość
43 lata- rodzice mi pozwolili hahaha. Jesteś w czarnej d***e jak dziecko. ironia pączuszku, a ponadto aluzja do pierwszego wpisu autorki o tym jak rodzice pozwalają ludziom mieszkać ze sobą bez ślubu :)

Gość gość
ja nie popieram mieszkania bez ślubu z facetem ale po co się tym przejmować że takie są i po co je pouczać ? Każdy kuje swój los, wiadomo że są takie kobiety które będą mieszkać bez ślubu z facetem bo mają go na oku, bo możne nie zapozna innej, ona mu sprząta, myje kibel po nim, gotuje, pierze ubrania i prasuje. Jeśli ona tak chce to niech jej będzie, kij jej w oko .Po co ja mam martwić się jej losem ? A one wmawiają jeszcze sobie że to takie modne nie mieć ślubu bo papierek niepotrzebny bo miłość najważniejsza.Budują sobie jakąś ideologię, że są takie współczesne bla bla bla.Dla kobiety małżeństwo jest zabezpieczeniem nie tylko prawnym ale i moralnym natomiast dla faceta żyć bez ślubu jest bardzo wygodne, sama gdybym była facetem i byłaby chętna do mieszkania bez ślubu to nie chciałabym tego ślubu-bo dla faceta to ideał.

Gość gość
też nie czaję co nazwiska i meldunki mają do rzeczy, chyba temat założyła osoba pracująca w urzędzie miasta czy gminy bo to oni lubią mieć porządek w papierkach i wszystkich pogrupowanych wg urzędowego planu ;)

Gość gość
Slub, a potem bla bla rozwód. Bardzo dobre rozwiazanie:-D

Gość gość
.Dla kobiety małżeństwo jest zabezpieczeniem nie tylko prawnym ale i moralnym???????? prawnym to rozumiem, ale moralnym?

Gość gość
Zobaczysz jak wyjdziesz na tej bliskości na stare lata. Zwyczajnie nie jesteś warta dla faceta tyle żeby żeby zrobił dla ciebie coś więcej.

Gość gość
gość dziś Na starość? Jak autorka-zamiast mężem, bedzie interesować zyciem innych:-D

Gość gość
Jest okres zimowy i trzeba czyscić kominy.

Gość gość
Od kominów jest kominiarz:classic_cool:

Gość gość
Zobaczysz jak wyjdziesz na tej bliskości na stare lata. Zwyczajnie nie jesteś warta dla faceta tyle żeby żeby zrobił dla ciebie coś więcej. po pierwsze większość facetów umiera wcześniej niz kobiety, czasem 20-30 lat wcześniej. Po drugie ze względu na brak parcia na związki prawie całe życie jestem samotna i bardziej do tego jestem przyzwyczajona niż do mieszkania z kimś. Po trzecie ślub nie gwarantuje niczego, równiez wsparcia faceta na starość. A po czwarte może to facet nie jest dla mnie na tyle wazny zeby robić dla niego coś więcej:)

Gość gość
Zgadzam się z autorką autorem postu - kobiety sie nie szanują! Teraz wszystko co kiedyś było nietaktem wstydem - stało sie normą - zycie na kocią łapę! zwiazki gejów lesbijek - wychowywanie dzieci przez pary homoseksulane - rozwiązły sex - przeklinanie - to jest coolll!!! Swiat sam dąrzy do zagłady ! PATOLOGIA I JESZCZE RAZ PATOLIGIA!

Gość gość
Dla faceta to najtrudniejsza i najbardziej odpowiedzialna decyzja. Większość boi się. I wtedy przychodzi z pomocą łatwa dupa, która godzi się na wszystko tylko za połowę rachunków i przytulanko. Świetny czas umilony seksem bez większych zobowiązań aż dojrzeje do czegoś więcej. Zazwyczaj już z inną, która się szanuje, gotowy i dojrzały. Nie jedna już tak odholowała faceta do małżeństwa z inną. Tylko dziękować.

Gość gość
w moim otoczeniu jest masa wdów, niektóre i 40 lat temu straciły męża (teraz maja 80-90 lat), więc co ślub ma do tego czy masz samotna starość , czy nie

Gość gość
Teraz wszystko co kiedyś było nietaktem wstydem - stało sie normą - zycie na kocią łapę! zwiazki gejów lesbijek - wychowywanie dzieci przez pary homoseksulane - rozwiązły sex - przeklinanie - to jest coolll!!! zdziwiłbyś sie gdybyś poczytał o seksie przed wojną, tyle, ze mniej sie o tym mówiło. Ale i seks był i homo i zycie bez slubu, a prostytucja i dzieciobójstwa były w takiej ilośći ze mógłbyś zemdleć z wrażenia

Gość gość
Kocia łapa? okreslenie moherowego bereta?

Gość gość
Ja nie czuję, żebym się nie szanowała, bo mieszkam z facetem bez ślubu. To wy sobie wymyślacie takie głupoty, że to niemoralne. Dopóki się krzywdy innym nie robi to dla mnie wszystko jest ok. My kiedyś pewnie zalegalizujemy nasz związek, ale tylko ze względów prawnych.

Gość gość
Zostawił mnie i bierze ślub z inną. Jak on mógł tak szybko po rozstaniu w dodatku ona jest w ciąży. I nie mieszkali razem o co chodzi. To podły drań haha

Gość gość
Byla mojego meza tez tak sie oszukiwala!

Gość gość
och, mielismy slub, taki piekny w kościółku i zostawił mnie z małym dzieckiem , bo znudziło mu sie i poszedł do kochanki

Gość gość
Wasza głupota jest bardzo pomocna facetom. Dobrze to jest urządzone. Dziwne że gada z wami jednym językiem po co ślub, kiedyś tak tylko poczekajmy jeszcze trochę. I nagle facet znika i mówi zupełnie co innego innej. A wam pozostaje szukać kolejnego lokatora.

Gość gość
tak od razu ślub od pierwszego wejrzenia .to jest szacunek?

Gość gość
Mojej sasiadki pól roku po ślubie mąż zniknął-tyle go widziała.

Gość gość
Ludzie, przecież mężowi też odchodzą do kochanek. Stan cywilny nie ma większego znaczenia. Do 9:49 to świadczy tylko o twoim mężu. Jest chwiejny jak chorągiewka, Ciebie też może prędko zostawić.

Ja nie mieszkam z chłopakiem i nie zamierzam przez długi czas, ale niektórzy mają taki, ale człowiek to zwierzę stadne. Gdybym nie miała za współlokatorów bliskich przyjaciół to pewnie bym inaczej patrzyła na mieszkanie z lubym

Gość gość
Rozwody owszem zdarza się. Ale mniej niż rozstań związków na kocią łapę. Teraz kobiety mają niskie wymagania za rachunki godzą się na wszystko. Za ułudę związku. Są łatwe a faceci jednak chcą wartościowych kobiet. Taka prawda.

Gość gość
jezu kobieto, tobie sie naprawde wydaje ze małżeństwo to nie wiem jaki luksus...po paru latach kazdy facet i kazda kobieta sa nudni, nie podniecają, seks zanika i zostają tylko obowiązki domowe i rozmowy co na obiad jutro. Pierdzicie, on sie drapie po jajach, ty nie golisz już pipy , nosicie sprane gacie, czasem serial, czasem grill u znajomych i tyle z zycia. Zostaje wspólne płacenie rachunków i ewentualnie wychowywanie dzieci jak sa. ani podniety, ani szczególnej miłości.

Gość gość
Rozwody owszem zdarza się. Ale mniej niż rozstań związków na kocią łapę. Teraz kobiety mają niskie wymagania za rachunki godzą się na wszystko dlatego trzeba mieć wysokie rachunki :) co sie nadokłada to sie nadokłada

Gość gość
jasne bierzcie śluby po 3 miesiącach bo nie wypada się nawet już spotykać na kocią łapę hahaha albo dupczcie się dopiero po ślubie i biadolacie ze mój partner życiowy mąż zona jest beznadzieja w łóżku i tak obiecane aż do śmierci. zamieszkajcie razem tuż po ślubie a potem docierajcie się aż do rozwodu. najważniejsze co powie jakiś idiotą który nie szanuje decyzji innych i wpierdxiela się w życie innych bo swoje ma nudne. przypomina mi to sasiadka która ze swoim mężem była pół roku potem nagły ślub bo dziecko wesele z pompą a potem policja bo takie były kłótnie. rozwód :) to jest patologia i brak szacunku do siebie . i co dziwne potem ze mówią widziały galy co brały.

Gość gość
Jeśli facet czuje że to jest właśnie to bardzo szybko się oświadczy. Po wcześniejszych doświadczeniach wie co jest dobre i nie chce stracić takiej okazji.

Gość gość
gość dziś Znasz to od "podszewki"? Facet Cię zostawil? Myślisz że ślubem byś go zatrzymałą?:-)