Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci z niedobranych związków są jak duchy

Polecane posty

Gość gość

które utknęły między ziemią a światem umarłych,nie wiedząc co ze sobą zrobić

Gość gość
Bez sensu. To, że rodzice się wzajemnie nie dogadują nie znaczy, że nie kochają dziecka.

Gość gość
a czy ja mówię,że go nie kochają,ale to dziecko czy dzieci będzie rozdarte między dwoma kompletnie innymi światami,nawet w genach może dostaną zupełnie inne charaktery,jedno z rodzeństwa wda się np.w matkę a drugie w ojca i będą się gapić na siebie jak na jakichś stworów z innej planety

Gość gość
ty idź i lekturę czytaj, bo czas leci

Gość gość
lektur to ja już się naczytałem,teraz czytam dla przyjemności kiedy chcę,a te dzieci to do pracy i życia nawet to będą takie ani to fizyczne ani to umysłowe,ani samodzielne na swój rachunek żyjące ani słuchające się kiedy któreś z rodziców może mieć rację,

Gość gość
Pana Tadeusza w całości?

Gość gość
Pana Tadeusza przeczytałem ostatni raz w Liceum,jakieś 20 lat temu.

Gość gość
młody jestes

Gość gość
młody,ale swoje przeżyłem i na swoje się napatrzyłem i wiem jak pewne mechanizmy działają

Gość gość
wiesz to po swoich blizniakach?

Gość gość
po sobie,po rodzeństwie,po wielu znajomych,z takich dziwnych rodzin

Gość gość
a to ty, co chcesz by cos sie wyjasnilo u ciebie i kiulku twoich znajomych?

Gość gość
bzdurne twierdzenia bez poparcia rzeczowych argumentow! aczkolwiek jestem zdania że dziecko powinno powstać tylko i wyłącznie z wielkiej miłości i namiętności

Gość gość
na podstawie swoich doświadczeń to piszę,chociaż przyznaję badań nie prowadziłem

Gość gość
a czym miałbyś je potwierdzić, pobożnym życzeniem i słowem honoru ? :D

Gość gość
Moja corka w wieku 20 lat popelnila samobojstwo dzien w czesniej mowila siostrze ze nie potrafi pogodzic sie z rozwodem rodzicow. Kiedy sie rozstawalam z mezem corka miala 7 lat, nie mogla sobie poradzic. Zdiagnozowano u niej boederlnie i CHAD.....

Gość gość
chociażby wyciąganiem logicznych wniosków z własnych doświadczeń,współczuję ci samobójstwa córki,nie wiem czy nie uratowałem przed samobójstwem takiej jednej też z takiej popapranej rodziny,była w marnej sytuacji,może się kiedyś pocieszymy mimo,że ideałami swoimi nie jesteśmy

Gość gość
po prostu wiem jacy tacy ludzie są,jak się miotają, jak nie wiedzą co z sobą zrobić,z jednej strony często jest im nawet za dobrze i odbija,a z drugiej strony tak jakby się męczyli w jakiejś pułapce,czuli,że to nie ich klimaty,wiem też,że ci co nawet mieli gorzej,ale odpowiednio wcześnie i mocno dostali kopa w dupę od mądrych rodziców to są bardziej ogarnięci,samodzielni

Gość gość
tak jakby gdzieś utknęli i nie wiedzieli gdzie i jak pójść

Gość gość
ja jestem córką ludzi, którzy kompletnie do siebie pod żadnym względem nie pasowali i odkrywam w sobie wiele skrajności i kłócących sie w sobie cech, ma dziwna osobowość, trochę z matki i trochę z ojca jestem czula i ciepla, z drugiej strony lubie samotnosc i ogolnie nienawidze ludzkości to tylko przyklad, czyz to nie sprzeczne??a jedną z tych cech mam po ojcu, druga po matce... masz rację autorze, moje zycie to potwierdza...

Gość gość
wychodzi na to że lwia cześć populacji to takie zombi? no bo z kolei jakie będą dzieci z takich dzieci?

Gość gość
nie wiem czy lwia część,bo znam kogoś z niezbyt zamożnej,ale zaradnej rodziny,któremu surowy ojciec jak miał dwadzieścia kilka twardo lat uświadomił,że ma iść na swoje,a mamusia jako bardziej troskliwa po znajomości załatwiła pracę w zawodzie,wprawdzie dobre czasy m się skończyły i jest bezrobotny na razie ,ale potrafił przez kilka lat zagranicą zarobić tyle,żeby nie być frankowiczem a jemu i jego żonie to groziło,więc jak się chce w zgodnej rodzinie to można w miarę normalne dziecko wychować

Gość Zuzanna Amelia ææ
Cos w tym jest. Moze nie az tak , ze jak dziecko jest z niedobranego zwiazku to nie umie sie odnalezc ale jesli wierzyc w statystyki to osoby z rozbitych rodzin czesciej sa skonne do rozbijania rodzin wlasnych. Poza tym duzo zalezy od charakteru czlowieka i to doskonale widac po rodzenstwach gdzie chowane pod jednym dachem zupelnie roznie podchodza do zycia i maja inne priorytety.

Gość nie oczytany

Trzeba takie dzieci ratować, bo one niczemu nie zawiniły. A rozbitych rodzin obecnie jest bez liku. Szkoły i ośrodki wychowawcze nie umieją się nimi zająć. Część takich zalega w szpitalach psychiatrycznych.