Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum06

Polecane posty

Gość gość
HALT:D:D:D:D:D

Gość gość
gaz musztardowy dziś Kretynko.... Jezus koronowany to tak jakby i cała trójca była - oni stanowią JEDNOŚĆ. pechowiec.gif Podstaw kierwwwa wiary nie znasz > to dlaczego w takim razie kk intronizuje tylko Jezusa? nie uznaje trójcy św.?;)

Gość gość
gaz musztardowy dziś " Różnica jest taka, że wierzymy w Boga" >> No to mów za siebie , ja jestem agnostykiem bardziej, chyba że w kilku osobach jesteś >>> W takim razie przepraszam. Napisałam tak bo jak wiadomo w naszym państwie jest jedyna słuszna wiara i to wiara w kk ;):P

Haltuj haltuj :classic_cool: >> "to dlaczego w takim razie kk intronizuje tylko Jezusa? nie uznaje trójcy św.?" >> Już wyjaśniam. Podstawą chrześcijaństwa jest osoba Jezusa. Bez niego mielibyśmy judaizm i Stary Testament tylko. Cokolwiek zrobisz dla JEzusa robisz dla Trójcy , ukoronowali Jezusa a więc i Trójcę de facto. A że to głupie.. to nie moja wina

Gość gość
ja nie musze :D

Gość gość
gaz musztardowy dziś >>. Dzieki za wyjasnienie, ale mnie uczono, że wierzymy w BOGA i tego sie trzymam. Nooooooo chyba, że mnie źle uczono? ;)

Gość gość
Shatyn O co ci chodzi z ta Tv publiczna? Jedni posłuszni "dziennikarze" zastapili innych poslusznych

Gość gość
a ja w dalszym ciągu tej intronizacji nie rozumiem. bo jak to się ma do "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną"?

Gość gość
A moje pytanie brzmi Czy od jutra bedziemy monarchią? [W końcu jednak hierarchowie zmienili zdanie i jutro dokona się akt Przyjęcia Chrystusa za Króla i Pana. W uroczystości będzie brała dotychczasowa głowa Państwa, prezydent Andrzej Duda. Jeszcze nie wiadomo, czy Polska będzie miała teraz ustrój feudalny, czy też będzie monarchią konstytucyjną z trójpodziałem władzy i Trybunałem Konstytucyjnym stojącym na straży ustawy zasadniczej. Pałac prezydencki milczy na ten temat. Nie wiadomo też, jaką rolę od niedzieli będzie pełnił ]

Gość gość
a tępe cwele dalej bija piane pod polityke przekonujac innych ze prowadza mega ciekawe zycie :D

Gość gość
Nie przepraszaj ... cool.gif zapłać mi odszkodowanie !!!!!!!!!!!!! >>> No nie, ale z ciebie materialista :p

Dzieki za wyjasnienie, ale mnie uczono, że wierzymy w BOGA i tego sie trzymam. Nooooooo chyba, że mnie źle uczono? >> Jezus to Bóg. Trójca święta to trójjedyny Bóg. Dobrze Cię uczono ale może nie pamiętasz że w tej religii mamy Boga w trzech osobach stanowiących jedność. Mniejsza o logikę... taki jest dogmat.

Gość gość
gość dziś a tępe cwele dalej bija piane pod polityke przekonujac innych ze prowadza mega ciekawe zycie smiech.gif > spadaj ciulu na drzewo!

jak wam się nie podoba z wiki.. to znajdziecie podobne wyjaśnienie w katechizmie i wstydem jest tego nie wiedzieć "" Trójca Święta, Święta Trójca – chrześcijański dogmat uznający, że Bóg jest Bogiem Trójjedynym, istniejącym jako trzy Osoby – po grecku hypostazy – pozostając jednocześnie jednym Bytem. Wszystkie trzy Osoby są rozumiane jako mające tę samą jedną istotę czyli naturę, a nie jedynie podobne natury. Od początku trzeciego wieku doktryna Trójcy zaczęła być formułowana następująco: jest „jeden Bóg istniejący w trzech Osobach i jednej substancji, Ojciec i Syn, i Duch Święty”. Wiara w Trójcę jest wyznawana przez wszystkie Kościoły katolickie, prawosławne, oraz wszystkie główne wyznania wyrastające z nurtu reformacji takie, jak luteranizm, kalwinizm, anglikanizm, metodyzm i prezbiterianizm. Dogmat o Trójcy Świętej jest więc uważany za „centralną prawdę wiary teologii chrześcijańskiej”.""

Gość gość
dyskusja o bogu :D jutro ciekawe czym nas zaskocza eksperci z forum :D

gość dziś Shatyn O co ci chodzi z ta Tv publiczna? Jedni posłuszni "dziennikarze" zastapili innych poslusznych x x Takiej propagandy jak teraz nie było za PO. To co jest teraz w publicznej tv przypomina czasy komuny.

Gość gość
Oczywiście ze biją piane aby bić i jątrzyć a argumenty z dvpy wzięte mają :D

Gość gość
Takiej propagandy jak teraz nie było za PO. To co jest teraz w publicznej tv przypomina czasy komuny. x a jak za czasow PO ci mowili zobacz jaka propaganda to srales na to to teraz masz i placz :D

Gość gość
Jezus to Bóg. Trójca święta to trójjedyny Bóg. Dobrze Cię uczono ale może nie pamiętasz że w tej religii mamy Boga w trzech osobach stanowiących jedność. Mniejsza o logikę... taki jest dogmat. > Własnie to pamiętam. Bóg jest jeden w 3 osobach: Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty Nie rozumiem dlaczego intronizowano Jezusa? Modlimy się do Boga, a nie do Jezusa. Czy kk chce zmienic to czego nas uczyl? Królową Polski jest przecież Matka Boska. Dla mnie są to same sprzeczności nie trzymające sie kupy. A to mi się nie podoba!!! To zwykła manipulacja kk

a jak za czasow PO ci mowili zobacz jaka propaganda to srales na to to teraz masz i placz x x Kulturalniej nie umiesz? Za czasów PO nie było takiej propagandy jak teraz w publicznej tv.

Gość gość
jak przejeli tvp to jechali równo ale mozesz nie pamietac albo nie chcesz bo jestes przeciez po drugiej stronie muru jak to nazywaja :D:D

Gość gość
a cos ty taki wrazliwy sie zrobil na stare lata :D:D:D

Gość gość
Nie będę wchodził tu w dyskusję o to kiedy była większa propaganda bo tego zmierzyc się nie da. PO wymienialo kadry tak samo jak obecnie PiS więc pod tym względem niczym się te partie nie różnią. Z dwojga złego lepiej jak jest jedna konserwatywna duża tv dla równowagi, niż żeby TVP kopiowalo TVN czy Polsat

gość dziś jak przejeli tvp to jechali równo ale mozesz nie pamietac albo nie chcesz bo jestes przeciez po drugiej stronie muru jak to nazywaja x x Pamiętam ale takiej propagandy jak teraz, nie było. Ta teraz żywcem przeniesiona jest z lat siedemdziesiątych. Zawsze byłem wrażliwy.

Gość gość
Ostatni raz taka prostacka propaganda dla debili jak teraz byla za komuny. Ale debil tego nie zrozumie :)