Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja siostra mieszka z facetem i zyje bez slubu..tez byscie sie wstydzily tego??

Polecane posty

Gość gość

Ja wstydze sie siostry bo jestem katoliczką i obydwie pochodzimy z porządnego katolickiego domu.Ja żyje tak jak kosciol przykazuje ,ale ona zyje w konkubinacie i nie mysli o slubie i rodzinie. Moja tesciowa i mój mąż ciągle mi robią wyrzuty ,że moja siostra tak zyje ..ale co ja mam zrobic??Przeciez na sile jej nie doprowadze przed ołtarz. Ludzie tez pytają i sąsiedzi ciągle o moja siostre a ja juz nie wiem co im mowic.

Gość gość
Zamieszkaj wsrod cywilizowanych ludzi:)

Gość gość
Masz prawo mieć swoje zdanie, nie masz prawa natomiast komuś go narzucac. To nie Ty żyjesz ich życiem tylko oni sami, wiec decyzja należy do nich.

Gość gość
a moherowy beret juz nosisz????

Gość gość
A siostra też katoliczka?

Gość gość
Prowo

Gość gość
przesrane żyć życiem innych nie? ciagle trzeba wstyd odczuwać,wpółczuję braku innych zainteresowań

Gość gość
Glupia jestes autorko i falszywa

Gość gość
Glupia jestes autorko i falszywa xxxx prowo jak chooooy

Gość gość
Chyba wiem kim jest twoja siostra

Gość gość
TWOJA SIOSTRA JEST GRZESZNICA.

Gość gość
Straszna koltunka z ciebie autorko. Pani Dulska to przy tobie osoba swiatla, otwarta i o liberalnych pogladach.

Gość gość
Wyprowadź się ze wsi i przestaną gadać!

Gość gość
17.39 może to Ty masz koka na głowie? Nie rozumiesz , że każda wiara ma swoje zasady? co ma do tego koltuństwo? :) Możliwe, że prowo. Sama żyłam bez ślubu, ale jakiś czas, bo od początku ślub był w planach, mężczyzna traktował mnie poważnie. Racja, też bym pytała, bo skoro katoliczka, to niech się określi, i żyje w zgodzie z zasadami wiary. Chyba, że wybrała ciemną stronę mocy... Autorko módl się w intencji nawrócenia swojej siostry.

Gość gość
Nie widzicie że to prowo, nawet autorka nie odpisuje na wasze wypociny.

Gość gość
Nie wiem jak kobiety mogą się godzić na to aby mieszkać z facetem bez ślubu, facet ma za darmo d**e, ugotowane posprzątane i wyprane- to po co mu brać ślub i wiązać się z nią sakramentem jak bez ślubu ma to samo?

Gość gość
Chyba, że wybrała ciemną stronę mocy... x Ciemną stroną mocy jest religia, we wszystkich wojnach od początku ludzkości nie zginęło tylu ludzi ilu zginęło w "Imię Boga" tych waszych porąbanych religii.

Gość gośćxa
Uważam,że jeśli facet nie chce się żenić to w razie czego zostawia sobie otwartą furtkę aby przy rozstaniu nie bawić się w papierkową robotę typu rozwód,sąd,podziala majątku.Nie traktuje kobiety poważnie.

Gość gość
facet ma za darmo d**e, ugotowane posprzątane i wyprane x Najwidoczniej nie wiesz co to jest uczucie i związki traktujesz biznesowo, coś za coś.

Gość gość
Ale co ta jej siostra ma biedna zrobić skoro ona na przykład nalega na ślub A jej facet stanowczo mówi nie! Może ją zwodzić typu "pobierzemy się kiedyś" skoro autorka i jej siostra pochodzą z katolickiego domu to jestem przekonana że siostra naciska chłopaka na ślub ,ale skoro on nie chce ,to ona nic nie wskóra! Jeśli go kocha to nie odejdzie od niego i godzi się na jego warunki.

Gość gość
Mój mąż -wtedy był moim chłopakiem-po roku znajomości zaproponował mi wspólne zamieszkanie, mieszkał z babcią w domu który mu przepisała w zamian za dożywotnią służebność i opiekę. Nie zgodziłam się na to. Powiedział żebyśmy zamieszkali ze sobą na próbę-odmówiłam.Źle bym się czuła przed całą swoją i jego rodziną .Dwa tygodnie później przyjechał do mnie z pierścionkiem zaręczynowym :)Jesteśmy już 10 lat po ślubie i tak sobie myślę- jakbym zgodziła się mieszkać z nim bez ślubu pewnie bym się nigdy nie doczekała oświadczyn...

Gość gość
Nie wiem jak kobiety mogą się godzić na to aby mieszkać z facetem bez ślubu, facet ma za darmo d**e, ugotowane posprzątane i wyprane- to po co mu brać ślub i wiązać się z nią sakramentem jak bez ślubu ma to samo? xxxxx A po ślubie nie ma za darmo ?

Gość takijeden666
Uważam,że jeśli facet nie chce się żenić to w razie czego zostawia sobie otwartą furtkę aby przy rozstaniu nie bawić się w papierkową robotę typu rozwód,sąd,podziala majątku.Nie traktuje kobiety poważnie. xxxxxx co ty k.... wiesz o facetach.

Gość gość
18:35 żona to żona a nie konkubina. Po ślubie prowadzi się wspólne gospodarstwo to jest już całkiem inna sytuacja, nie ma nawet co porównywać bo daje mężowi a nie chłopakowi.

Gość takijeden666
18:35 żona to żona a nie konkubina. Po ślubie prowadzi się wspólne gospodarstwo to jest już całkiem inna sytuacja, nie ma nawet co porównywać bo daje mężowi a nie chłopakowi. xxxxx dobre, niech ci będzie

Gość takijeden666
Dla mnie to bez większej różnicy. Po za tym że po ślubie robią to za pozwoleniem księdza. Ślub dla mnie nic nie znaczy.

Gość gość
Każda z nas wolałaby być żoną niż dziewczyną,narzeczoną lub konkubiną, jeśli któraś z was mówi inaczej-to oszukujecie samą siebie.

Gość gość
Nie "za pozwoleniem księdza", tylko z Bożym blogoslawienstwem. Nie wiesz, to się nie wypowiadaj.