Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam brzydkie zeby ile trzeba wydac zeby mozna bylo sie usmiechac jak czlowiek?

Polecane posty

Gość gość
Zacząłem nosić aparat w wieku 31lat. Przez 26 miesięcy. Całkowity koszt 13000. Moj brat ma sztuczne korony czy coś takiego, jakas kosmiczna metoda wydał 15000 i zajęło mu to 1 miesiąc. Z bliska widać ze sa nienaturalne ale są cały czas takie same. Ja muszę nosić retariery i wybielac co chwilę.

Gość gość
czuję że to samo dentyści tu nakręcają interes. po co komu 6 10 koron, czy naprawdę tak źle żeby macie? mnie wierzę. mam 40 lat i mam tylko jedną koronę i aż wstyd że ja mam. po co wam wybrane w kosmos uzębienie i tyle kasy na nie wydane. tylko w trumnie zeby zostaną _ dla potomnych

Gość gość
" Ja tez mam zęby ze pożal się. Wina moich rodziców. Wyglądam jak wampir jak się uśmiechnę, ale nie stać mnie na aparat a mam 34 lata. gość 2016.11.17 22h17 moja mama wydala sporo kasy na ortodonte, w dziecinstwie mialam 2 aparaty, ale nie chcialo mi sie nosic, wie cnie moge zganic ego na rodzicow." Nic nie straciłyście. Ja dzięki moim rodzicom zęby prostowane 3 razy. Raz w wieku 8 lat udało się doprowadzić do tego że miałam piękne, równe. W przeciągu kilku kolejnych lat zęby zpowrotem się pokrzywiły. Drugie podejście w wieku lat nastu już z aparatem ruchomym ale słabiej nosiłam. Może troszke sie polepszyły z wyglądu ale nie udało się ich nigdy całkiem wyrównać. Olałam. Ostatnie podejście w wieku 20 lat. Niestety tą samą techniką. Zęby w czasie noszenia aparatu wyglądały dużo lepiej choć nadal nie udało się ich idealnie wyrównać, ale nosiłam dość sporo ten aparat i może bym nosila go dłużej gdyby nie uszkodził mi szkliwa w jednym z nielicznych już zdrowym i bez próchnicy. Wtedy ostatecznie zrezygnowałam z aparatu ale po wieloletnim braku noszenia aparatu pokrzywiły się oczywiście z powrotem. Te aparaty nie mają sensu. W kazdym razie na pewno te zdejmowalne. Zęby mają potem tendencję do wracania z powrotem na swoje miejsca. Może gdyby to był aparat stały co sie nosi 2 lata to może tu byłby jakiś trwały skutek choć i tak mówią że jeszcze ze 2 lata trzeba znów nosić ten retencyjny i to wszystko cały czas z mega ryzykiem uszkodzenia szkliwa na zdrowych zębach

Gość gość
Zależy od kliniki i kosztów samego aparatu. :) ja swój zakładałam w http://ortodontix.pl/ - leczenie nie było bardzo drogie, a efekt naprawdę super.

Gość gość
ja tam wolę kupić sobie fajne auto,co tam zęby

Ja jednak wolałem zainwestować w siebie.800zł na wybielanie i człowiek od razu piękniejszy.Polecam kurację żelem dr martin schwarz ekspert

Gość gość
nie usmiechaj sie

Też kiedyś nie lubiłam sie uśmiechać.A teraz??teraz to każdej szukam okazji by tylko do zdjęcia się uśmiechnąc hehe jak ktos nie lubi swojego usmiechu to polecam zel dr martin schwarz home comfort.Tanie i dobre wybielanie.Dr martin schwarz zmienił moje życie

Gość gość
Ja założyłam aparat w wieku 32 lat, za 2 miesiące ściągam (w sumie będzie 26 m-cy noszenia). Według mnie na to nigdy nie jest za późno, szybko zleciało, a zęby równe. I nie chodzi tylko o estetykę , krzywe zęby łatwiej się psują

Gość gość
Fajnie jest jak założy się korony i wszystko gra. .. inaczej było u mnie.... najpierw korony 4000, 7 lat później korony odpadly bo się filarowe zeby skruszyly, no to implanty.... prawie 25 tys. Ale niestety... zeby zaczely się mocno przemieszczac w ciąży, wiec aparat.... 9000 zł. Po aparacie korony na implantach do wymiany ( strawiona klejem powiechnia) wiec 11 tys na te korony. Niedobrze mi jak to pisze

Gość gość
napisałam tu konentarz chwilke temu,znikł,dlaczego?pisałam ze kolezanka wybielała zeby i niedługo podczas jedzenia złamał sie przy dziąśle bo tak został osłabiony.dlaczego usuneliscie komentarz,nie chcecie zeby ludzie wiedzieli ze wybialanie osłabia zęby?

musiała mieć już wcześniej zniszczony ząb,ja wybielałam nie raz,a nie odczuwam żadnych skutków ubocznych,wybielanie żelem dr martin schwarz

Gość gość
"Ja tez mam zęby ze pożal się. Wina moich rodziców. Wyglądam jak wampir jak się uśmiechnę, ale nie stać mnie na aparat a mam 34 lata" Wina Twoich rodziców? Masz 34 lata i Cię nie stać na aparat? A może Twoich rodziców też nie było stać na aparat dla Ciebie? Teraz to jest tylko i wyłącznie Twoja wina, a nie Twoich rodziców.

A pewnie nawet zębów nie myje.Ja co roku kontroluje zęby.Myje dwa razy dziennie,a czasami nawet trzy.Nawet pokusiłem się o ich wybielenie.800zł piechotę nie chodzi ale warto.Kuracje metodą Dr Martin Schwarz.No ale jak ktoś ma krzywe zęby to nic mu po białych.

Gość Marta567
ja używam sprawdzonych środków mam sprawdzone miejsce gdzie je kupuję bo myślę że warto zainwestować w odpowiednie preparaty wejdźcie sobie na http://aptekaprzyzielonej.pl

ja przez neta zamawiam zestaw do wybielania w domu,zestaw dr martin schwarz home comfort,polecam tym co szybko chcą mieć efekt białego uśmiechu

Gość gość
Liczyłabym ok. 1500 - 2000zł. Wybielanie + inne, dodatkowe zabiegi które po drodze jeszcze dochodzą (przynajmniej ja tak miałam). Polecam ten gabinet http://lux-dent.com.pl/.

Gość gość
co do zaniedban w leczeniu w okresie dzieciecym... opowiem Wam o sobie. jako dzieciak mialam wystajaca gorna szczękę, gdy sie usmiechalam wygladalam jak krolik. moja mama jezdzila ze mna do ortodontek w starachowicach. juz jako nastolatka bylam zalamana moimi ,,wyleczonymi zebami". bylam jeszcze w przedszkolu gdy musialam miec wyrwane mleczne czworki, od razu potem stale. luki po zębach mialy sie zejsc. nosilam zdejmowany aparat, w nocy i częśc dnia. po skonczonym leczeniu ortodontki kazaly mi na noc wsadzac sobie pomiedzy zęby kawalki waty, by przednie zeby sie rozjechaly, zmniejszajac luki po brakujacych czworkach. przez to jedynki naszly na siebie, a miedzy innymi zębami powstaly brzydkie przerwy. luki po czworkach mam nadal... ach, dodam jeszcze ze gdy złącze ze sobą gorne i dolne jedynki to pomiedzy szczekami mam taka przestrzen, ze moge język tam wepchnąć. a gdy np spie, ta gorna szczęka i tak wysuwa sie do przodu... mam ogromne kompleksy, nie pokazuje zębów podczas usmiechu. aktualnie stac mnie na aparat i planowalam zajac tym latem, ale zaszlam w ciąże, wiec przeswietlenia rentgen odpadaja. musze poczekac. kto tez ma kompleksy na punkcie zebow ten wie jaka to męczarnia

dokładnie,o zęby trzeba dbać bo to wizytówka,zakompleksionym z powodu żółtego uśmiechu,polecam żel dr martin schwarz

Gość gość
a próbowałaś używać pasty supersmile u mnie ta pasta bardzo pomogła

Gość Tymoteusz1
Wbrew pozorom wybielanie zębów wcale nie musi być aż tak kosztowne. Ja ostatnio czytałem w http://amantis.pl/wegiel-aktywny-sposob-wybielenie-zebow-efekty-uzyc/ o wybielanie zębów aktywnym węglem. Nigdy nie słyszałem o tej metodzie, ale wygląda ona na naprawdę skuteczną. Na pewno nie omieszkam się jej przyjrzeć bliżej.

Gość gość
Najlepiej udaj się z tym pytaniem do dobrej kliniki stomatologicznej. :) sama miałam naprawdę brzydkie zęby. Na szczęście w http://royal-dental.pl/ bardzo dobrze mi doradzili zabiegi i teraz jest ok.

Gość gość
Zależy od wyboru gabinetu i tego co dokładnie jest nie tak z Twoimi zębami. :) ja od pewnego czasu chodzę do http://stomatologiaraszewska.pl/ - świetny dentysta, jestem bardzo zadowolona z usług.

Gość gość
Hahaha. Tu jak sie cos na chama reklamuje to przynosi odwrotny skutek. Nie wiesz jeszcze tego?

Gość gość
Ja mam dość żółte zęby i to jest sprawa genetyczna. U mnie wszyscy w rodzinie mają własnie taki odcień zębów. Gdzieś słyszałam, że takie zęby są mocniejsze ale raczej wole białe ząbki. Zdecydowałam się na zabieg wybielania w http://apexcentrum.pl/. Super efekt i nawet nie kosztowało mnie to wybielanie aż tak dużo.

Gość gość
ja jak widze link z adresem mejlowym to od razu odruchowo omijam wypowiedz

Gość gość
Zależy od gabinetu. :) ja trafiłam na znakomity gabinet, w którym skutecznie wybielili mi zęby za nieduże pieniądze - http://stomatolog-ostroda-ilawa.pl/. Efekt jest naprawdę niesamowity.

Gość Justynkamalinka
Gabinet wybielania Piękny Uśmiech ma sporo dobrych opinii. Wystarczy zerknąć na ich stronę http://www.piekny-usmiech.pl/ warto skorzystać z usług specjalisty niż samemu męczyć się z wybielaniem zębów jakimiś eksperymentami co efektów nie dają.