Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarza Wam się pić alkohol jak dziecko pójdzie spać?

Polecane posty

Gość gość

Bo np. miałyście stresujący i nudny dzień?

Gość gość
Zdarza się ze wypiję sobie malpeczkę przed snem, ale nie więcej jak na drugi dzien mam iśc do pracy.

Gość gość
na nude i stres to takie działanie jak dla ciebie alkohol to ma u mnie kawa z mlekiem, ale zamierzam sie wyzbyć tego uzależnienia ponieważ ta używka rujnuje mi zdrowie. Będzie to ciężkie bo już 7 lat piję dzień w dzień. Nawyki to ciężka siła do wyplenienia

Gość gość
co to jest k***a małpeczka

Gość gość
malpaka to mqala wodka kieszeniowa 100ml

Gość gość
tak, ale w weekend, zwłaszcza jak jest dobry film lub program

Gość gość
Oczywiscie ze tak . Kieliszek czerwonego dobrego wina wypijam codziennie

Gość gość
Nie. Ja i mąż jesteśmy abstynentami.

Gość gość
Zdarza mi się pić alkohol wieczorem, głównie piwo albo wino jeśli mam swoje ulubione, ale nie tylko jak dziecko zaśnie. Za to tylko i wyłącznie jeśli jest w domu inny dorosły, nie pijący, czyli u nas mój mąż albo u rodziców któreś z nich, bo czasem z mamą się wina napiję. No i nie traktuję tego jak lekarstwo na zły dzień, bo sięganie po alkohol żeby poprawić sobie humor to bardzo głupi pomysł. I uaktywni się w razie większych problemów. Raczej właśnie jak miałam fajny dzień to żeby się odatkowo odprężyć to ta szklaneczka wina, taka wisienka na torcie. Dodatkowo joint od czasu do czasu ale to już tylko jak dziecka nie ma w domu.

Gość gość
Szklaneczka wina? Czasami lampkę czerwonego półwytrawnego wypijam ale nie zły humor, tylko jak mam smak.

Gość gość
Nie mam teraz kieliszków i wino piję właśnie z takich małych szklaneczek, nie wiem jak je inaczej nazwać, większe od literatek. Butelka wina na jakieś 5 porcji idzie. W zimie, jak dużo jestem na zewnątrz, jeszcze grzaniec nieraz.

Gość gość
nie.

Gość gość
Oczywiście, dlaczego nie? Nawet zanim dziecko zaśnie, np. wino do obiado-kolacji.

Gość gość
Lubię białe wino i czasem napije sie kieliszek. Nie ze stresu a raczej dla przyjemności. Czasem napijemy się z mężem ale ogólnie staramy się by jedno z nas mogło awaryjnie jechać samochodem wiec albo ja albo on się napije. Mamy 3 dzieci i zdarzało się w nocy jechać do lekarza.

Gość gość
A te wiecznie z tym lekarzen Tu gdzie mieszkam winko pija wszycy

Gość gość
Tak, srednio 2 wieczory w tygodniu , wypijam wtedy po około 3 piwa albo niecałą butelkę wina, czyli około 6 piw na tydzień albo niecałe 2 butelki wina na tydzień.

Gość typowa kafeterianka
NIE! NIE NIE! i JESZCZE RAZ NIEEE! Nie tylko nie piję jak dziecko idzie spać ale w ogóle nie piję póki mój maluszek nie ukończy 18-stego roku życia. Pomyślałyśie jaki to może mieć wpływ na jego psychikę gdyby zobaczył matkę z ALKOHOLEM? a już nawet nie chcę myśleć coby się stało gdybym nie daj Boże wypiła, a w tym samym czasie mąż wpadł pod snopowiązałkę, lawina zeszła na nasz dom, a dziecko w tym czasie rozcięło sobie paluszek ? No kogo by po sądach ciągali? MATKĘ PIJACZKĘ! Ja nie wiem jakie wy macie nudne i smutne życie, że dla was to jedyna rozrywka i nie umiecie się obejść bez alkoholu w życiu. Przecież można się relaksować, bawić, odpoczywać i jeść bez alkoholu. Jeżeli nie potraficie to widocznie macie problem alkoholowy. Będę się za was modlić! amęt!

Gość gość
Uhuh to ja jestem pewnie alkoholikiem hahah Wypiłam dzis dwie lampki wina a wczoraj jedna. Wypijam dziennie troche wina czerwonego. Dlaczego? Bo lubie. To taka mała przyjemność. Potrafie oczywiscie nic nie wypić jednak majac możliwośc czemu nie skorzystać.

Gość gość
19:48 I prawidłowo. Czytałam dzisiaj, że 6 razy 0,5l piwo tygodniowo to optymalna ilość żeby zachować dobry poziom cholesterolu :D Lekarze się wypowiadali.

Gość gość
I PRZEZ WAS NALEWAM WINO DO KIELISZKA A całe popołudnie omijałam butelkę :/ Nie chodzi bynajmniej o zawartość alkoholu, bo w razi czego tfuu tfuh do szpitala mamy 600m to mi prawka nie zabiorą ;) Ale te cholerne kalorie...a ja na diecie jestem :/ Nalewam chociaż mój 3 latek jeszcze biega z maską Godzilli na twarzy i udaje robota :D 🖐️

Gość gość
Jakbym czekała aż mój zaśnie to bym się nie napiła, mój 3,5 latek ostatnio zasypia ostatni :)

Gość gość
Jasne, nie upijamy sie przeciez w trupa. Piatek, sobota - wodeczka lub wino. Do tego pyszna kolacja i dobry film. W tygodniu tez mi sie zdarzylo, jak mialam mega stresujacy dzien.

Gość gość
Normalnie "wodko, pozwól zyc" taki program kiedys byl w tv

Gość gość
Tak pod warunkiem ze jest w domu niepijacy mąż.

Gość gość
Alkohol plus dzieci rowna sie...... Głupota.po co zostalyscie matkami? Mało w Polsce jest DDA......najwieksza armia świata,alkoholicy :(

Gość gość
Nigdy w życiu! Oszalałaś? Kto w ogóle zakłada takie tematy? Jesteśmy chyba MATKAMI nie?

Gość gość
Pewnie.Przed kąpielą małej wypiłam browarka smakowego Teraz terrorystka spi i mąz przed chwilą przyniosł po dwa zuberki Małolty starsze krecą sie bo kąpiel,szykowanie plecakow ubran na jutro.Schłodze ,wypijemy no i w konci zapale papieroska Jutro mam wolne!!!