Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolace krocze

Polecane posty

Gość gość

Hej kobiety ;) mam takie pytanie do Was ... czy Was też boli krocze po nacieciu i szyciu? Przedstawię wam moja sytuację . Urodziłam syna 13 miesięcy temu i az do dziś boli mnie blizna po cięciu krocza . Nie pisalabym tu gdyby nie fakt że z rany zaczęła lecieć krew po stosunku no i boli . Od porodu no wiadomo że boli bo to świeża rana no ale żeby przez tyle czasu od porodu to już chyba przegięcie . Dodam że po stosunku bardziej boli no i tak jak dziś aż krwawi . Nie wiem czy to wina mojego partnera czy jego członka nawet . Nie mam pojęcia. Czy któreś z Was też coś takiego miała ?

Gość gość
Ja jestem po porodzie cztery miesiące i tez jeszcze odczuwam ból po szyciu rany, który nasila się podczas stosunku,ale nic nie krwawi, powinnaś iść z tym do lekarza, bo z tym nie ma żartów

Gość gość
ja o nacięciu krocza zapomniałam już po 3miesiącach, teraz gdy minęło 14miesięcy nie ma po niej praktycznie śladu, nie czuję żadnych dolegliwości. Koniecznie zgłoś się do lekarza

No widzisz to Ci zazdroszczę ;) . U mnie niestety jest bardzo wyczuwalna no i bolaca a zeby tego było mało to jeszcze teraz zaczęła krwawic. Za tydzień w czwartek mam wizytę zapewnie do tego czasu się trochę zagoi ale jak będzie coś z nią nie tak to mi powie .

Gość gość
Pobolewało mnie krocze dłuższy czas, a przy stosunkach blizna potrafiła ciągnąć, pobolewać i być nabrzmiała właśnie jeszcze co najmniej kilka- kilkanaście miesięcy. Może to miało związek z karmieniem piersią, a co za tym idzie- słabszym nawilżeniem, ale problem po zakończeniu karmienia też nie zniknął od razu. Ale właśnie, blizna, a nie rana. Zdecydowanie po roku nie powinnaś mieć otwartej rany w miejscu nacięcia, idź do lekarza, bo może się nie zagoiło po prostu porządnie i dalej się blizna rozchodzi, może trzeba zszyć na nowo. Jeżeli jesteś pewna że krwawi w miejscu nacięcia, bo z powodu hormonów możesz mieć po prostu słabsze nawilżenie, bardziej wrażliwą pochwę i być poobcierana. Wtedy pomaga tylko dobre nawilżenie, jakiś neutralny żel, długa gra wstępna, spokojny seks.

Mam słabe nawilżenie od porodu ciągle i używam żelu nawilzajacego codziennie wieczorem . Tak jestem pewna bo sprawdzalam za pomocą lusterka jak po siusianiu zaczęło piec i na papierze była krew no i na wkladce. Nie jest to taka duża rana tylko jakby wierzchnia część tej blizny się rozeszla po długości .