Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem miesiąc do tylu z czynszem czy coś mi grozi

Polecane posty

Gość gość

Dla niektórych problem blachy ale sluchajcie zawsze płaciłam czynsz regularnie do zeszłego roku kiedy zmarł główny właściciel od tamtego czasu zawsze miałam opóźnienie . I teraz sezon grzewczy mnie dobije w domu remont i brakuje na opłaty ... dopeiro pod koniec miesiąca zapłacę za październik . Czy nic mi nie grozi ? Mama mnie wyśmiala powiedziała ze ludzie maja po kilka- kilkanaście tysięcy zadłużenia u nas w bloku aj a się przejmuje jednym miesiącem. Niby gdy jest powyżej tysiąc złotych to dają sprawę windykacji czy to prawda ?

Gość gość
Nie tylko odsetki będą ale to też nie będzie jakaś zawrotna kwota.

Gość gość
Ja bym takich jak ty momentalnie eksmitował. Miesiąc nie zapłacone i won! Później są takie sytuacje, że ludzie zalegają po kilka tysięcy zł i ściągnąć tego nie można. Dlatego nie powinno się dopuszczać do takich sytuacji i po miesiącu niepłacenia wypieprzać na zbity pysk.

Gość gość
Jak mieszkanie jest ich to sobie mogą nawet zadłużyc do kwoty wartości mieszkania i wcześniej ich nie wyrzuca.

Gość gość
Wiesz co każdemu się może noga powinąć nie życze Ci żeby Ciebie ktoś wyrzucił kretynie . Przecież place czynsz ale jestem MIESIĄC do tylu . Odsetkami się nie martwię bo to grosze. Ale boję się że mogą być jakieś problemy . Wyrównać wszystko będę mogła w lutym bo wtdy będę miała większą sumę . Aha no i mieszkanie jest własnościowe a ja czasem spać po nocach nie mogę bo się martwię .

Gość gość
Jeden miesiac to nie problem. Jak bedziesz miala pieniadze, to zadzwon gdzie trzeba i powiedz, ze zapomnialas zaplacic i niech ci od razu powiedza ile masz doliczyc odsetek, zaplac wszystko i po sprawie, zeby sie nie ciagnely odsetki od odetek.

Gość gość
Moim zdaniem problemu nie bedzie o jeden miesiąc czynszu skoro zawsze płacisz regularnie. Trzymaj sie i życzę powodzenia!

Gość gość
U mnie spółdzielnia do 3 miesięcy w ogóle nie nalicza odsetek. Moja sąsiadka miała ciężką sytuację. Poszła do spółdzielni i z tego co orientuję się nie płaciła przez 6 miesięcy a potem to jakoś wyrównała w ciągu następnego pół roku. Jakieś pismo i po sprawie.

Gość gość
Hehe moja matka nie placila kilkanascie lat zanim ja eksmitowali

Gość gość
No u nas tez maja po kilkanaście tysięcy zadłużenia ale mimo wszystko mam ten stres ...dziękuję za odpowiedzi kochani .