Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patryk24

Bez spowiedzi a przyjmowanie komunii

Polecane posty

Gość gość
ty nie rozumiesz co czytasz dla cie bie to sztuczki bóg przez mojzesza nie robił zadnych sztuczek to były fakty bo przeciesz umierały dzieci a magowie faraona robili takze nie robili sztuczek tylko to robili moca demonów czyli upadłych aniołow co zreszta byli bez szansy na wygranie z bogiem pros jezusa o łaski potrzebne do zbawienia bo podazasz do piekła

Gość gość
Jeżeli dusza nie czyni miłosierdzia w jakikolwiek sposób, nie dostąpi miłosierdzia mojego w dzień sądu. Pokornej duszy hojniej się daje - więcej, aniżeli ona sama prosi. Wiedz o tym, córko moja, że kiedy przychodzę w Komunii św. do serca ludzkiego, mam ręce pełne łask wszelkich i pragnę je oddać duszy, ale dusze nawet nie zwracają uwagi na mnie, pozostawiają mnie samego, a zajmują się czym innym. O, jak mi smutno, że dusze nie poznały Miłości. Obchodzą się ze mną jak z czymś martwym.

Gość gość
Pisz, mów o miłosierdziu. Powiedz duszom, gdzie mają szukać pociech, to jest w trybunale miłosierdzia (przyp. W sakramencie pokuty); tam są największe cuda, które się nieustannie powtarzają. Aby zyskać ten cud, nie trzeba odprawić dalekiej pielgrzymki ani też składać jakichś zewnętrznych obrzędów, ale wystarczy przystąpić do stóp zastępcy mojego z wiarą i powiedzieć mu nędzę swoją, a cud miłosierdzia Bożego okaże się w całej pełni. Choćby dusza była jak trup rozkładająca się i choćby po ludzku już nie było wskrzeszenia, i wszystko już stracone - nie tak jest po Bożemu, cud miłosierdzia Bożego wskrzesza tę duszę w całej pełni. O biedni, którzy nie korzystają z tego cudu miłosierdzia Bożego; na darmo będziecie wołać, ale będzie już za późno.

Więc co robił bóg przez Mojżesza? Jak to nazwiesz? Są inne synonimy na słowo "sztuczka", iluzja, ale tu nie było iluzji, więc magia. Bóg żydów uprawiał magię choć sam jej zakazywał. Widzisz. Da się obalić biblię. Trzeba tylko odrobinę wiary w to że można, że słowa z tej książki to tylko domek z kart, a ludzie chcą żyć w tym domku który tak łatwo można zburzyć. A kto zburzy prawdziwą siłę wyższą? Tą którą w jednej ręce trzyma boga jahwe, w drugiej allaha, a na głowie niczym murzynka z Afryki niesie dzban wypełniony setkami innych bogów. No kto? To jest prawdziwa siła wyższa.

Gość gość
Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną. Polskę szczególnie umiłowałem, a jeżeli posłuszna będzie woli mojej, wywyższę ją w potędze i świętości. Z niej wyjdzie iskra, która przygotuje świat na ostateczne przyjście moje.

"Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem." x Ale kobiety Izraelczykom kazałeś brać za niewolnice seksualne. Cwany kłamca.

Gość gość
Bóg żydów uprawiał magię choć sam jej zakazywał a teraz powiedz mi ty jak bóg moze uprawiac magie kogo wzywał sameg siebie ty nawet nie wiesz co to magia bo nazywasz to iluzja jedynie magowie mogli uprawiac iluzje ale nie bóg ktury jest stwórca i to faktycznie to robił przez mojzesza w koncu jes bogiem wiec go materia ani czas nie ogranicza

Gość Lituan
@gość22:42 Jezus nazwał szatana ojcem kłamstwa, a nie cudzym, czy swoim. Miesza Ci się. A katolicy nazywają swoimi ojcami księży i papieża. Jezus powiedział by tak (ani per rabbi) nikogo nie nazywać (vide ww. wersety). Napisano śmierć pańską zwiastujecie, bo w dobrej nowinie, chodzi o zwiastowanie/głoszenie o niej ma na celu zwiastowanie odkupieńczej ŚMIERCI człowieka doskonałego, Jezusa. Za nasze grzechy. Zmartychwstanie niczego nie odkupiło. Było to okazanie władzy Jezusa nad śmiercią.

Gość gość
Ale kobiety Izraelczykom kazałeś brać za niewolnice seksualne. w kturej ksiedze to pisze bo wiem ze nawet co zdobywali nawet złoto kazał im to wszystko palic

PS a bardziej święty to już jest budda niż bóg żydów. Bo budda nie nakazywał brać niewolnic seksualnych ale żyć unikając seksu i posiadania żon z łupów wojennych. Budda był także przeciwnikiem wszelkich wojen, a jahwe nieustannie myślał jak się zemścić, jak nową wojnę prowadzić.

Gość gość
czyli jednak ze to jest ukrzyzowanie golgota ta samo czyniona podczas mszy to nie jest powturzenie ale ta samo bo nik nie rodzi sie ponownie

Gość gość
tylko ze buda był człowiekiem jak pacyfisci kturzy sa takze przeciwko wojnom xxxxxx jahwe nieustannie myślał jak się zemścić, jak nową wojnę prowadzić. teraz to dowalil do pieca nie wiadomo czy sie smiac czy płakac z twojej niewiedzy albo ci sie pomieszało z koranem gdzie tam faktycznie pisze ze alach cały czas knuje i podstepy szukuje a jahve nic nie musi w koncu jest bogiem i nie musi sie mscic on ludzie sami gdy odchodza od boga sami siebie kaza i tak bedzie z toba

Gość gość
i powiedz gdzie to wyczytałes z tymi niewolnuicami b moze terz ci sie z koranem biblia pomieszała a co do objawien to masz tutaj masz tutaj chyba wszystkie kiedy i gdzie bóg ostrzegał ludzi przed wojna https://www.youtube.com/watch?v=pFszyWDJUIY bo wojna to wybór ludzi nie boga

Jesteś złym człowiekiem. Mówisz do lustra. To ty odszedłeś od boga, spotkałeś go ale odrzuciłeś, być może nie jest to twój czas. Zaprawdę allah łaskawy jest.

Gość Lituan
@gość22:42 A teraz ja zapytam. Czenu KK świętuj***ardziej Boże NARODZENIE niż Zmartychwstanie lub śmierć Jezusa? A daty świąt ad śmierci Jezusa nawet nie ustalił. I podaj werset gdzie Paweł sam siebie nazwał ojcem. Pisałem cudaczne w sensie dziwaczne. Cudaczność to nie synonim dla cudów. @22:53 "Jest i nie jest bogiem". Co Ty gadasz? @gość Z kolei katolicy trzymają się bez zastanowienia katechizmu i mistyków zamiast Biblii.

Moje miłosierdzie obejmuje każdą rzecz. (Koran, 7:155) Powiedz: „O słudzy moi, którzy wykroczyliście przeciwko sobie samym, nie traćcie nadziei w miłosierdzie Boga! Zaprawdę, Bóg przebacza grzechy w całości. Przecież On jest Przebaczający, Litościwy! (Koran 39:53)

Gość gość
ja ide spac ale najpier zmuwie pacierz

W to wierzę. Z islamu „W życiu doczesnym istnieje Raj, jest nim Dhikr. Ten który nie wchodzi do niego w tym życiu, ten nie wejdzie też do niego w życiu przyszłym. Dhikr jest najłatwiejszą i najlepszą formą czci. Niczym nie jest tak łatwo poruszać, jak językiem.”

Gość gość
Św. Paweł swoje duchowe ojcostwo odnosi do wszystkich chrześcijan, którym przekazał wiarę i ją umacnia: „Choćbyście mieli dziesiątki tysięcy wychowawców w Ch/rys/tu/sie, nie macie wielu ojców; ja to właśnie przez Ewangelię zrodziłem was w Chrystusie Je/zu/sie” (1 Kor 4,15)

„Ktokolwiek powie: ‚Subhanallah ła bihamdy’ sto razy dziennie, będzie miał wybaczone wszystkie grzechy, nawet jesli byłoby ich tak wiele, jak piany morskiej .” (Sahih Bukhari, Volume VIII (8), Rozdział 67, Hadis 414)

Gość gość
O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za przyjaciół żydów i chrześcijan; oni są przyjaciółmi jedni dla drugich. A kto z was bierze ich sobie za przyjaciół, to sam jest spośród nich. Zaprawdę, Bóg nie prowadzi drogą prostą ludu niesprawiedliwych! Koran 5:51 I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili – Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. – I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! – Taka jest odpłata niewiernym! Koran 2:191 Zapytana kiedyś dlaczego wybrała chrześcijaństwo, odrzekła: Urzekły mnie nauki o miłości. Islam który studiowałam i którego mnie nauczano, nie mówił nic o miłości. Czuję się akceptowana i nawet jeśli popełnię błąd, mogę liczyć na wybaczenie, czyli coś, czego nie ma w islamie. Hannah Shah Islam nie mówi nic o miłości. Czy jest coś bardziej rzetelnego niż wypowiedź byłej muzułmanki, która musiała uciekać przed przemocą, gwałtami i śmiercią? Nie! Nie ma nic rzetelniejszego! Więc następnym razem – jeśli jesteś zindoktrynowanym obrońcą islamu – pomnij słowa Hanny Shah – dziewczyny gwałconej od 5 roku życia za byle występek, dotkliwie bitej i poniżanej, która spokój i miłość znalazła w chrześcijaństwie!!!

Gość Lituan
@synfubu Plagi to nie czary. Bo miały rzeczywisty wymiar i oddziaływanie. Chyba że odrzuca się Biblię. Ale tak to opisała Biblia bez sprzeczności z opisem "czarów" kapłanów farana. Biblia nie opisała ich jako czary, tylko jako sztuczki iluzjonistów jak pamiętam. Jak pamiętam nie jako moc demonów jak twierdzi gość z 23:19. @gość23:13 Czytaj Biblię a nie coś tam od mistyków cytujesz bo starczy że z Biblii ludzie szydzą. A to co cytujesz jest nieskładne.

Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy Subhanallah ła bihamdy

Gość gość
Prawo islamu: kłam, kradnij i zabijaj bo islam składa sie z religi zydowskiej chrzescijanskiej i filozofi greckiej GDZIE SZUKAĆ ANULOWANYCH WERSETÓW KORANU (ABROGACJA W KORANIE) Gotquran https://www.youtube.com/watch?v=G0hZueQzZNM