Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patryk24

Bez spowiedzi a przyjmowanie komunii

Polecane posty

Ja nie osądzam siły wyższej tylko wymyślonego bożka żydów. Jak przestaniesz w niego wierzyć zobaczyć jakie to wszystko jest proste. Siła wyższa nie ma nic wspólnego z bogiem jahwe czy allahem ale dopóki ją wyznajesz to popierasz wymyślonego zabójce z książki.

Gość gość
przez Marcin Zieliński uzdrawia Bóg ludzi i zeby uzdrawiac to trzeba wiele godzin dzienie sie modlic poscic i to przez 4 lata

Gość gość
Nie wolno. www.faustyna.pl - www.milosierdzie.pl

"Nie wolno" - krzyknął z tłumu jeden debil, tuż za nim odezwał się drugi: "A właśnie że wolno!". Nie minęła chwila, a już było słychać trzeciego "Wolno i nie wolno!". Pozostali dwaj debile popatrzyli się na siebie a później na niego i wszyscy trzej razem się spytali jednocześnie "To wolno czy nie wolno?" drapiąc się po głowach, jakby odpowiedź na to pytanie przewyższała ich zdolności poznawcze.

Gość gość
syn fubu dziś Kochany jakie bale ? Tam będzie coś znacznie większego i o niebo cudownijszego niż bale. Ale... Tego oko nie widzialo ani ucho nie słyszało jakie cudowności przygotował Wszechmocny dla swoich dzieci na wieczność. Patrząc dookoła i widząc tą cudowną złożoność, zależność i harmonię i piękno ziemskiej natury jaką Dał nam Wszechmocny to każdy widzący tą wielkość i potęge tego dzieła nie można się nadziwić mądrości i wszechwiedzy Boga Ojca Niebieskiego. I mimo, ze diabeł skaził naszą ziemską naturę to nadal budzi podziw. Dlatego w Niebie już nie będzie już burzyciela i to jest i będzie dla ludzi chcących żyć z Bogiem super hiper mega szczęście i radość i pokój na wieczność. Tego włąlaśnie szuka każdy człowiek na ziemi. Miłości, szczęścia i pokoju. I na ziemi jest tego NAMIASTKA to jak cudownie będzie w Niebie !!!

Nie masz żadnej pewności co jest po, jesteś tylko ludzkim robotem który się powtarza a każdy ma inną lub podobną formułkę tego co jest po, jak śpisz nie myślisz o bogu z książki, o ile bardziej zapomnisz o nim gdy już się nie obudzisz.

Gość Lituan
@gość18:49 Sam(a) piszesz że Paweł napisał chleb i kielich, a nie ciało i krew. @synfubu Nie jestem katolikiem. Do zakonu się nie wybieram. Co do morderczego Boga to potem podlinkuję odpowiedzi.

Nie musisz nic linkować bo znam już dobrze boga żydów i nudne jest czytać w kółko to samo. Możesz polecić mi jakiś innych ciekawych bogów i ich historie których jeszcze nie znam.

Gość Lituan
@synfubu19:07 Na moje odpowiedzi poczekasz bo kafeteria ma problem z odświeżaniem swojej zawartości. A ja i tak muszę poszukać adresów www z artykułami na temat. Bo przepisywać całego internetu nie zamierzam.

Gość gość
syn fubu dziś Mam pewność. Będzie w Niebie o niebo lepiej niż na ziemskim padole łez. To jest Słowo dane przez Samego Wszechmocnego. A JEGO Słowo jest wieczne i nigdy ON sam sobie nigdy nie może zaprzeczyć bo JEST Prawdą Drogą i Życiem. ON JEST Miłością a nie zwodzicielem. Dlatego warto JEMU wierzyć. Mimo pogardy innych, którzy przeminą. ON nigdy nie przeminie. Ani JEGO Miłość do człowieka, którego z miłości Stworzył. Może sam człowiek się MU sprzeciwić ale ON nigdy pierwszy nie odrzuca człowieka. Nawet kiedy człowiek błądzi. Tylko od wolnej woli człowieka zależy czy poda Jezuusowi swoją rękę czy nadal będzie przeciw NIEMU trwał w uporze. Bóg może zachęcić ale gwałtem nie zmusi do miłości człowieka. ON jest nie tylko gentelmenem ale i święty. Nie może nic zrobić wbrew SWOJEJ świętej naturze.

Gość gość
Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27). kielich panski to wino a chleb to ciało a przed tym fragmentem pisze Ilekroć bowiem spożywacie ten chleb albo pijecie kielich, śmierć Pańską głosicie, aż przyjdzie czemu napisał smierc panska głosicie a nie np zwartwychstanie tylko golgote i ukrzyzowanie

Gość gość
nawet demony boja sie tej zwykłej eucharysti i poswieconych niemu przedmiotów bo jest bogiem bogów panem panów królem królow jemu chwała i czesc i uwielbienie przed nim klękaja wszyscy na ziemi w niebie i pod ziemia demony

Gość gość
gość dziś nawet demony boja sie tej zwykłej eucharysti i poswieconych niemu przedmiotów bo jest bogiem bogów panem panów królem królow jemu chwała i czesc i uwielbienie przed nim klękaja wszyscy na ziemi w niebie i pod ziemia demony X Amen :)

Nie masz żadnej pewności, podałem przykład ze snem - milczysz bo wiem że mam rację bo żadnej pewności ani ty ani ja a nikt inny nie ma i jeśli masz rozum to się z tym zgodzisz. To nie jest żadne dane słowo tylko fikcja literacka, litery z książki napisane ludzką ręką przez żydów z brodami. Przez zwykłego człowieka i przyjęło się że tak jest modnie. Nie mów więc tutaj o sile wyższej bo jak napisałem - żadnej pewności nikt nie ma.

Jesteś/jesteście tylko maluczkim gównem które próbuje się zmierzyć z prawdziwą inteligencją i mądrością. Fikcja literacka przeciwko prawdzie i faktom? Nie macie żadnej pewności i dobrze o tym wiecie.

"A JEGO Słowo jest wieczne i nigdy ON sam sobie nigdy nie może zaprzeczyć " x A dlaczego to niby wszechmogący nie może sam sobie zaprzeczyć? W starym testamencie robi to wielokrotnie, co to za trudność? Nie ma nic łatwiejszego niż zaprzeczyć samemu sobie. Pierwszy lepszy przykład z brzegu który załamuje wszystkich badaczy pism i teologów gdy jahwe zaprzecza sam sobie z żałowaniem. Raz ta książka mówi: "Bóg nie jest synem człowieczym żeby czegoś żałował", a kilkaset stron dalej - "I żałował bóg...". I co? Kto ma rację?

"ON jest nie tylko gentelmenem ale i święty" x Komu ty chcesz takie brednie wciskać? Co za idioci się na to nabierają? Przypomina to gadki akwizytorów, jahwe i gentlemen (pisze się gentlemen) to kpiny. Tę książkę wymyśli wieśniacy, ludzie pierwotni którzy używali jeszcze maczugi i przemocy aby zademonstrować swoje racje. Nie uczyłeś się historii jak Izrael prowadził wojny i podbijał tereny i niby ich bóg miał im pomagać i wydawać rozkazy co można przeczytać w tej książce ale jak widać nie dość im pomógł bo ich państewko skurczyło się, później byli pod okupacją Rzymian, Persów i innych. Więc jak widać ich bożek nie jest super do pomocy.

Gość gość
prawdopodobnie moja koleżanka też nie chodzi do spowiedzi a przystepuje do komuni sw.nie wiem co nia kieruje ale było kilka sytuacji i ona chyba tak robi , ogólnie to cięzkie miała i ma zycie, nie osadzam jej tylko mnie ciekawi jaka jest za to kara . jak ktos jest po śmierci za to osadzany, czy taka komunia sw. ma jakies znaczenie dla człowieka, mój mąż rzadko chodzi do koscioóła jeszcze rzadziej do spowiedzi i wiem choc on sie wypiera ze przyjał komunie sw, bez spowiedzi, jakie sa konsekwencje tego przed bogiem,prosze o wyjaśnienie sprawy

Jednak rozum to niepowtarzalny dar, dzięki rozumowi wiem że siła wyższa istnieje. I jest cwana.

Gość gość
czyń autorko tematu podobnie jak Rozalia Celakówna : przed każdą komunią św. - spowiedź i wówczas jest ok !

Gość gość
Bóg uzdrawia tych kturzy sie modla lub uzywa ludzi jak marcin zielinski by uzdrowieni byli bóg takze syła choroby by ludzie pozucili grzech i to robi wszystko z miłosci i moze dla tego zabijał w starym testamencie by ludzie nie szli do piekła ci co odzucja boga ida do piekla https://www.youtube.com/watch?v=J47EyUcPkmM to nie jest fikcja literacka jak to twierdzi syn fubu tylko nie zauwazył ze zydzi zwyciezali gdy nie grzeszyli a gdy odwracali sie od boga przegrywali i dla tego podbili ich babilioczycy i rzymianie

Gość gość
i tak samo było z polska gdy zgrzeszyła odzuciła boga to nastopiły rozbiory tylko bóg odbiera rozum i dla tego fubu nie widzsi oczywistosci dla kazdego kto chodzi z bogiem Jak Pan Bóg chce kogo ukarać, to mu najpierw rozum odbiera i to własnie stało sie z fubu bo nie moze pojac oczywistosci bo nie moze pojac ze marcin zielinski ktury w imie boga je/zu/sa uzdrawia ludzi

Gość Lituan
@synfubu20:48 Wiesz? A myślałem, że nie można być pewnym. Ja czytam, książkę, a Ty masz urojenia o sile wyższej. Tak by nam powiedział niejeden ateista. @synfubu21:03 Wiem że to nie było do mnie, ale z ciapatej wychodzą bardzo smaczne rzeczy. Póki co tymczasowo będę omijał Twoje nowe komentarze bo na stare nie zdążyłem odpowiedzieć. Nie rozerwę się i mam tylko dwie dłonie a pisanie na telefonie idzie wolno.

Gość Lituan
@gość20:45 Ty się nie ciekaw karą po śmierci za brak spowiedzi bo w Biblii nie ma o niej słowa. Ale katolicy często boją się sami czytać Biblię jak przysłowiowo diabeł święconej wody. Co powiecie Bogu? Że ksiądz Wam tak powiedział (polecam film Królestwo Niebieskie)? A czemu sami nie cztacie i nie badacie? Tylko katechizm Wam w głowie. @gość19:09 Długa modlitwa nic nie daje. Faryzeusze tak robili (Mat 23/13-36, Łuk 20/41-47, Marka 12/38-44). I skąd ta liczba? 4 lata? Na pewno nie z Biblii.

Gość gość
widocznie tyle trwało umocnieni jego wiary zeby była silna A jednak troszkę poczekałeś na owoce swej posługi.
 Ponad cztery lata. Nie odpuszczałem. Mówiłem: „Jezu, przecież Ty chcesz uzdrawiać! Czytam o tym w Biblii”. Słuchałem mnóstwa świadectw i sam modliłem się nad ludźmi: w szkole, na ulicy, w szpitalach, w Tesco. Podchodziłem do chodzących o kulach, do chorych i… nie działo się nic. 
 Dlaczego nie odpuściłeś?
 Bo czytałem Ewangelię. „Tym zaś, którzy uwierzą, takie znaki towarzyszyć będą”. Po swym nawróceniu widziałem księdza, bardzo ważną dla mnie osobę, przez którego ręce Bóg uzdrawiał, dotykał ludzi. A kapłan ten powiedział: „Wy też tak możecie!”. Byłem młodym chłopakiem i naprawdę wziąłem sobie te słowa do serca. One we mnie pracowały. Dlatego nie odpuszczałem. Godzinami modliłem się o przełom. Pościłem, wstawałem w środku nocy na uwielbienie. Kiedyś zdesperowany krzyczałem tu, w swoim pokoju. 

Gość gość
karą po śmierci za brak spowiedzi bo w Biblii nie ma o niej słowa pisze o nie tylko ze nie rozumiesz co czytasz musisz prosic ducha sw zeby ci wytłumaczył te słowa A Jezus znowu rzekł do nich: Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane (J 20,21-23). Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27). dla czego apostołowie maja odpuszczac grzechy lub zatrzymywac

Gość gość
i co apostołowie szli entliczek petliczek jemu odpuszcze grzechy a jemu zatrzymam entliczek petliczek na kogo padnie temu odpuszcze grzechy