Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patryk24

Bez spowiedzi a przyjmowanie komunii

Polecane posty

Gość Lituan
Zatem jest jeden tylko spowiednik (po katolicku mówiąc), a to jest tylko Jezus Chrystus. Guglajcie: Paweł udowodnił Żydom że teraz ich arcykapłanem jest Jezus

Gość Lituan
Grzechem jest umniejszać ofierze Jezusa twierdząc że komunia opłatkowa jest komukolwiek potrzebna do czegokolwiek. Jakby ofiara Jezusa nie była doskonała i skończona, mimo że Biblia mówi że taka była. A człowiek nie jest w stanie sprowadzić Jezusa na ziemię. @gość06:41 Celibat był radą od Pawła (1 Koryntian roz.7). Zaś bisktp POWINIEN być mężem jednej żony (1 Tym 3, 2), zatem żonę powinien mieć. Grekokatolicy lepiej to rozumieją od rzymskich katolików.

Gość Lituan
@gość07:01 Nie kłamię, KK kłamie. KK wysyłał ludzi na krucjatę by odbili Ziemię Świętą. Niby dla Boga, ale chodziło o to że rozrzutnym królą i władccą kończyła się kasa i trza było znaleźć wspólnego zewnętrznego wroga by lud miał za cel nie władców tylko kogoś innego. Typowy chwyt stosowany i dziś. Jak w Iraku i Afganistanie pwyburzeniu WTC (gugle: remenberbuilding7). I nawet nie chodzi o to kto pierwszy podniósł miecz, bo chrześcijanin nie powiniem wcale, jak w QuoVadis.

Gość Lituan
@gość07:01 A co KK myślał? Że mieczami w zębach będą na tych krucjatach dłubać. Po co ich tam słał? Walisz z tekstem kłamiesz, a drugi walnąłby mnie pięścią, tak potrafią ludzie dyskutować. I gdzie Biblia mówi o jakichś protestanckich i to jeszcze niby biblijnych najeźdżcach. Protestamci nie występowali w Biblii. Pierwsi chrześcijanie to nie protestanci. No chyba że masz na myśli że pierwsi chrześcijanie to nie katolicy. Bo to prawda. Ale niczego nie najeżdżali. To islamiści najeżdżali.

Gość Lituan
@gość07:01 W anglii to anglijanie podobno. A w Irlandii byli katolicy i protestanci. I obie grupy były winne zabijania. Obie grzeszyły. Tyle że spirala przemocy byłaby mniejsza gdyby nie zacietrzewienie katolików w kościelnych przepisach. Zobacz jacy są irlandcy katolicy w filmie Święci z Bostonu. To jest ekstrapolacja tego stylu. Nawet ksiądz w filmie gada o słusznej sprawie ale przez zaciśnięte zęby. Dając pobudkę do gniewu. No ale KK przekonał że ze wszystkiego można się wyspowiadać.

Gość Lituan
Nawiasem mówiąc spowiedż była wymyślona by władza wiedziała czy komu grzeszna myśl nie przyszła by zgładzić np. króla. Na Wawelu jest komnata gdzie król w jednym rngu słyszał jak modli się królowa w drugim kącie. Co do umniejszania ofiary Jezusa. To KK generalnie robi to świadomie i z premedytacją jak faryzeusze. Nawet noszą symbolikę faryzejską. A że w KK jest lud boży to inna sprawa, bo Biblia mówi by ten lud wyszedł z tej WielkiejWszetecznicy odzianej w purpurę, "pijaną" krwią świętych (Apokalipsa Jana).

Gość Lituan
Jeśli nie wyjdzie poza, tak jak pozostali są poza (rozproszeni po całym świecie), to spadną na ten lud plagi jeśli w porę nie skumają czym jest ten kościół (Objawienie Jana). I co zrobił KK z Joanną D'arc? Zabił ją. A zabijać nie wolno. A potem drugi raz popełnił błąd co do niej, bo uznał ją za świętą, mimo że, jak historia mówi, ona też zabijała. Święci nie zabijają. Święci się nie kalają tak jak to robił KK. dlatego podoba mi się film o Joannie w reżyserii Luca Besona.

Gość Lituan
Jeśli ktoś się Joannie objawił to tylko diabeł pod dowolną postacią (jak mówi Biblia), bo tylko diabeł prowadzi na ścieżkę która prowadzi do zabijania. Co innego w ST gdy Żydzi wytępiali nacje które np. składały swoje dzieci bożką w ofierze. Ale dziś jest NT. Wiecie jak ST nazywa drewniane figury? Drewniane kloce. Dziś mamy gipsowe, etc. Nie czyń sobie obrazu ani figury żadnej rzeczy która jest na niebie i na ziemi. Tak to mniej więcej lub dokładnie ujmuje Biblia.

Gość Lituan
Co do biskupa i żony. to Biblia pyta, jak ma biskup zarządzać zborem/kościołem gdy w rodzinie ma nieporządek. Więc jak ma się tego nauczyć ktoś kto nie założył rodziny, co? Jak taki biskup zrozumie co to jest kościelna rodzina gdy nie ma własnej?

Gość gość
ja też się nie spowiadam.spowiedz wymyslono po to by nas kontrolowac i traktowac jak gowniarzy.a do komunii przystepuje i będę

Gość gość
uważam że Bóg przez kościół nam zabrania współżycia przed małżeństwem po to aby nie był niechcianych dzieci, bez ojców albo aborcji

"bo tylko diabeł prowadzi na ścieżkę która prowadzi do zabijania" x Więc kto przemawiał przez boga gdy kazał zabijać swoim ludziom?

Gość gość
ja wierze w Boga niestety zawiodłam go i popełniłam duży grzech chodzę co niedziele do kościoła modle się codziennie abym miała siłę pójść do spowiedzi i w końcu przyjąć do serca Pana Boga brakuje mi tego ale najpierw musze sobie wybaczyć a dopiero mogę poprosić Pana Boga o przebaczenie spowiedź świętom

Gość gość
Bóg też kazał zapić jedynego syna tylko po to aby udowodnić wiarę

Gość gość
ludzie zabijali i zabijają niektórzy dla "Boga" ale to jest i tak morderstwo dopiero zostaniemy ocenieni po śmierci

Gość gość
gość dziś ON tam na Ciebie już czeka. Taka jest ogromna miłość Boga do człowieka, że gdy tylko człowiek upadnie Ojciec Niebieski od tej chwili wypatruje powrotu utraconego dla złego JEGO dziecka. Którego SAM Stworzył z miłości wiecznej. Nigdy nie jest za wcześnie na spowiedź. Idź i powiedz również szczerze, że nie potrafisz również sobie wybaczyć. ON Ci da siłę i moc. Tylko proś i kochaj GO dziękując MU za wszystko i wielbiąc Go :)

Gość gość
pewnie się tak zdarzyło że człowiek przez całe życie chodził do kościoła po prostu wierzył i człowiek który popełniał grzechy nie wierzył w Boga przed śmiercią się naprawdę nawraca wierzy żałuje za swoje zachowanie i to on trafił do nieba a nie ta 1 osoba bo ona czasami wątpiła w Boga lub w to co kościół głosi

dziś aktywował się moher co mu się bale w niebie marzą. Skończ debilu bo ani zabawna/y nie jesteś ani nic.

Uważa boga za swojego mężczyznę bo tylko to coś jej zostało, nie ma jednak pewności jakiej płci jest siła wyższa ale nazywa to coś "on" a czemu nie "ona, ono", pedały i biseksualni też tak nazywają to coś. To takie ludzkie.

Gość gość
Marcin Zieliński Lider Wspólnoty Uwielbienia „Głos Pana” ze Skierniewic. Prowadzi rekolekcje w kraju i za granicą. Jego pragnieniem jest widzieć ożywiony kościół,który wychodzi z ewangelia i mocą Bożą poza swoje mury. w tym filmiku tłumaczy czym jest eucharystia https://www.facebook.com/marcinzielinskiposluga/

Gość Lituan
@synfubu17:14 Ja nie widzę byś tu w temacie, na kafe lub na pikietach potępiał karę śmierci dla złych ludzi. Zapewne nie należysz też do żadnej organizacji na rzecz zniesienia kary śmierci, która nie tylko złych ludzi (ale i niewinnych) zaprowadziła na egzekucję. Więc kim jesteś by spierać się z o to kogo Bóg postanowił zgładzić spośród złych ludzi.

Gość gość
gdyby to była przenosnia lub symbol to nie powiedziałby tego Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, albo paweł by nie napisał tego Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27).

Gość Lituan
@synfubu17:14 Innymi słowy chcesz osądzać Boga gdy sam nic przeciwko karze śmierci nie wyrażasz CIĄGŁEGO sprzeciwu. Powiesz że w PL nie ma kary śmierci. Racja ale była w Izraelu tak jak dziś w USA. Czemu nie podnosisz wrzawy. @gość17:16 Innymi słowy chcesz sprzecznie z Biblią prosić o wybaczenie dopiero gdy zapracujesz i będziesz godna. Mimo że to niemożliwe zaś wybaczenie jest darem łaski dla tych którzy okazali skru/ch/ę (Efezjan 2 oraz Galacjan 6).

Gość Lituan
@gość17:22 Dokładnie, sądzić takie sprawy będzie Bóg, A przecież Bóg nie mówił że Żydzi dobrze robili. Inaczej nie musieliby oczyszczać się po egzekucjach których dokonali. @gość17:26 Będą poganie którzy wejdą do nieba (Rzymian roz.2 oraz Rzymian roz. 9). Co do mnie to nie mam wątpliwości co do KK. ten kościół generalnie głosi na przekór Biblii. Poczytajcie NT.