Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patryk24

Bez spowiedzi a przyjmowanie komunii

Polecane posty

Gość gość
dzisiaj jak idzie sie do spowiedzi to na wszystkich pada odpuszcam ci grzechy ale trzeba uwazac bo jak trafi sie jakis ksiadz co ma dar widzenie duszy to moze nie odpuscic n ojciec pio miał taki dar miał rendgena duszy wiedział gdzie i kiedy z kim zgrzeszył i wielu odchodziło z kwitkiem

Ty marionetka katolicko, z rozumem to masz niewiele wspólnego, a co dopiero z ortografią. Udowodniłem (nie ja pierwszy to zauważyłem, bo nawet najstarsi żydzi to już wiedzieli) że bóg sam sobie przeczy, udowodniłem błędy logiczne w biblii. Nie da się już ich naprawić, powinno was to zainteresować bo to podważa sens postaci tam występujących.

Gość gość
Okłamywanie Ojca Pio podczas spowiedzi było niemożliwe. Zaglądał on w ludzkie serca. Często, kiedy grzesznicy byli nieśmiali, Ojciec Pio sam wymieniał ich grzechy podczas spowiedzi. Pio nie dał rozgrzeszenia penitentowi mówiąc mu: "Jeśli pójdziesz się wyspowiadać do innego kapłana, zabierz rozgrzeszenie, które otrzymasz i idź do piekła razem z nim". Uważał On, że sakrament pokuty jest bezczeszczony przez ludzi, którzy nie chcą zmienić swojego życia. Pozostają oni winni przed Bogiem.

Gość Lituan
O krótkiej modlitwie (Mat6/5-9). A o ofierze Jezusa RAZ na zawsze i obrzędach w Hebrajczyków roz.7 i roz.9 oraz 10/8-18. A o ciele kontra duch w 2 Korynt 5/16, Tytusa3/5, 1Kor 10/17-20, Galac6/8. Żatem katolicka eucharystia jest kompletnie niezgodna z Biblią. A skała to Chrystus (1Koryntian roz.10/wers4) a nie Piotr zbesztany przez Jezusa (Mateusza 16/21-27) i przez Pawła pouczony (Galacjan2/6-21), przez apostoła mniejszego (jak sam Paweł o sobie mówił, bo się umniejszał, a będzie wywyższony.

"tylko nie zauwazył ze zydzi zwyciezali gdy nie grzeszyli a gdy odwracali sie od boga przegrywali i dla tego podbili ich babilioczycy i rzymianie" x A zatem twierdzisz że twój bóg jest bogiem wojny? I dobrze się prowadzi wojnę gdy się od niego nie odwraca? Wiesz że ten argument ukazuje twojego boga jako kochającego wojnę i podboje?

Możecie skakać, klaskać, śpiewać ale nie uda się wam nigdy zamaskować rozkazów i zbrodni jahwe oraz błędów logicznych w starym testamencie typu bóg żałuje/bóg nie żałuje.

Ja myślę że te błędy logiczne powstały z oczywistej irracjonalności sensu tej książki, nie da się wytłumaczyć słowami ani pojęciami wszystkiego a pisarze próbowali przedstawić boga na obraz człowieka i kilka rzeczy umknęło ich uwadze stąd te niedopatrzenia dlatego nie łatwo przekonać inteligentnego i wnikliwego człowieka do wiary w coś w co wyszło spod ludzkich palców i ludzkiego umysłu który zawodzi, a biblie mogli pisać ludzie w podeszłym wieku, a wiadomo że umysł już nie ten i błędy się zdarzały.

Gość Lituan
@gość21:55 Trafny, nawet jeśli niepotrzebny sarkazm. @synfubu Bóg żałuje kontra żałuje. Potem podlinkuje wytłumaczenie. Chyba źe nie chcesz??? Bo pisałeś że żadnych linków nie chcesz. @gość22:00 Żaden człowiek nie ma rentgena DUSZY. Cudaczny wymysł sprzeczny z Biblią. Tylko Bóg zna serca i myśli. @gość22:07 Tzw. ojciec Pio nie był żadnym ojcem, a papież to też nie Ojciec Święty. Jest tylko jeden w niebie (Mateusza 23/4-15).

Nie chcę tłumaczeń fanatyków, fanatycy i radykałowie zawsze bronią swoich idoli. Chociaż pewnych rzeczy nie można wytłumaczyć, oni twierdzą że mogą, a skoro mogą wytłumaczyć siłę wyższą słowami to sami sobie przeczą by za chwilę powiedzieć że nie można jej wytłumaczyć. Gdybyś miał pewien zasób inteligencji wiedziałbyś to co my wiemy - mądrzy.

Gość gość
Ilekroć bowiem spożywacie ten chleb albo pijecie kielich, śmierć Pańską głosicie, aż przyjdzie czemu napisał smierc panska głosicie a nie np zwartwychstanie tylko golgote i ukrzyzowanie to dla czego jez/us nazwał szatana ojcem dla czego pawełnawał sie ojcem i dla tego papierz jest ojcem Żaden człowiek nie ma rentgena DUSZY. Cudaczny wymysł sprzeczny z Biblią. Tylko Bóg zna serca i myśli. moze i cudaczny tylko ze te cuda sa prawdziwe i spisane bo widzisz duch sw daje łaski kiedy chce i jak chce

Gość Lituan
Skałą jest Chrystus, był nią już w Starym Testamencie (1 Kor 10/1-17, zaś Jakub, Kefas (czyli Piotr któremu Jezus "zmienił" imię) i Jan (czyli trzej a nie tylko Piotr) byli uznawani za FILARY, a nie za fundament ani skałę (Galacjan 2/6-9).

Gdybym miał stać się religijny nie potrafiłbym odrzucić jednego boga na korzyść drugiego. Uważać jahwe za lepszego, a allaha za gorszego bo inteligencja by mi na to nie pozwalała. Wierzyłbym we wszystkich bogów, a teraz nie wierzę w żadnego i jestem właśnie dlatego sprawiedliwy.

Gość gość
dla boga nie ma nic niemozliwego moze i byc bogiem wojny ale nie jest nim jest tylko sprawiedliwy dla ratowania ludzi przed piekłem zabija ich mu widzimy tylko ulamek tego co widzi bóg nawet demony boja sie boga ale nie wierza w jego milosc co sam muwi do faustyny O, jak bardzo mnie rani niedowierzanie duszy. Taka dusza wyznaje, że jestem święty i sprawiedliwy, a nie wierzy, że jestem miłosierdziem, nie dowierza dobroci mojej. I szatani wielbią sprawiedliwość moją, ale nie wierzą w dobroć moją

Może być ale nim nie jest? Sam się gubisz już w swoim bełkocie. Chcesz swojego boga opisać słowami - to ci się nie uda, i żadnej książce się to nie uda.

Gość gość
bóg nikoga nie kaze zabijac w poruwnaniu z alachem nie ma w dekalogu zabijaj wrogów boga jak jest to w koranie słowa jezusa do faustyny Powiedz, że miłosierdzie jest największym przymiotem Boga. Wszystkie dzieła rąk moich są ukoronowane miłosierdziem.

Idźcie lepiej żreć mąkę, a nie bierzecie się za rzeczy dla klasy inteligenckiej.

Gość gość
nie rozumiesz ze jest bogiem jest i nie jest ale najwiekszem jego przymiotem jest miłosierdzie Duszom, które uciekać się będą do mojego miłosierdzia, i duszom, które wysławiać i głosić będą innym o moim wielkim miłosierdziu, w godzinę śmierci postąpię z nimi według nieskończonego miłosierdzia mojego.

Czytałem zarówno koran jak i torę i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że Mahomet i allah jest łaskawszy od jahwe. Warto też zaznaczyć że niechęć arabów do żydów i katoli wzięła się nie ze strony arabów, tu trzeba się cofnąć daleko w historię - to żydzi prześladowali mniejszości. Tak, żydzi i ich bóg, zanim powstał koran arabowie i ich piękna kultura byli uznawani za czarodziejów i pogan. Żydzi mają wiele na sumieniu.

Gość gość
to zapewne co inego czytałes ale nie koran i bys musiał poczytac hadisy i przeczytaj sobie ksiazke Jean Alcader: Islam nie jest nową religią islam to tylko systemem politycznym udajacy religie Abraham był wujkiem Mahometa, ja mu na to odpowiadam, że jest przecież kilka tysięcy lat różnicy między nimi, więc jest to z pewnością bardzo stary wujek (uśmiech). On mi jednak mówi, że tak jest napisane w Koranie i koniec (jest to w Sunnie, która jest komentarzem do Koranu, przyp. Jean Alcader). Jeżeli coś jest napisane w Koranie czy Sunnie, to już się nad tym nie zastanawiają, nawet jeśli logicznie nie trzyma się to całości. W Koranie jest też napisane, że Miriam jest matką Jezusa i jednocześnie siostrą Mojżesza i Aarona. To nieważne, że dzieli je prawie 2000 lat. Tak jest napisane w Koranie i tak ma być!

Gość Lituan
@gość19:52 Skoro ON jest droga jak piszesz to czemu katolikom potrzebny papież zwany przez katolików Ojcem Świętym, mimo że sam Jezus powiedział że jest tylko jeden. Ten w niebie (Mateusza 23/9). W całej Biblii tylko raz użyto słów Ojcze Święty. Zrobił to Jezus w swej arcykapłańskiej modlitwie (Jana 17/11). Nawet Grzegorz Wielki powiedział że kto che tytułu Pontifex Maximus ten kroczy drogą antychrysta (gugle: gugle: grzegorz wielki pontifex maximus antychryst).

Gość gość
"i co z tego" x To z tego że dziś mądrzy ludzie mogą obalić tą książkę. gdyby tak było, to dawno to by zobili

Gość gość
i dla tego nie udało im sie obalic tej bibli za to udało sie im obalic koran ma wiele sprzecznosci co podał tem autor z pochodzenie arab muzułmanin udowodnili ze allach to ksiezyc tak muzułmanie modla sie do ksiezyca i udowodnili zee koran był modyfikowany wielokrotnie i teraz znalazłem Mahomet nie był prorokiem - Naukowcy znaleźli najstarsze fragmenty Koranu w Birmingham

Nie używaj słowa logika bo zarówno biblia jak i koran są tak samo nielogiczne. Religie nie używają logiki tylko cudów i czarów więc każda może być tak samo wiarygodna.

Jahwe używał czarów gdy zaczarował Faraona oraz gdy Mojżesz robił sztuczki. Później jednak zakazuje używać czarów - kolejny błąd logiczny. Katolicy potępiają dżiny z islamu uważając je za czary, a zapominają że u nich też występowały czary. Hipokryzja. Dam ci dobrą radę - zmądrzyj.