Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukanie pracy taki mail jakbyście się poczuły

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu szukam innej pracy. Składałam ostatnio dokumenty do jednostki budżetowej. Mam w pracy kilka lat doświadczenia w tym sektorze. I dostałam takiego maila, że dziękują za zainteresowanie ofertą, ale nie przechodzę dalszego etapu rekrutacji bo szukają kogoś po szkole średniej a nie z moim wykształceniem i kwalifikacjami. Stanowisko typowo biurowe z tematyką kadrową. ( ja wykształcenie mgr administracji, plus zzl podyplomowo, plus kurs kadry i płace, i w trakcie podyplowych studiów pedagogicznych). Czuje się jak debil, po co było się uczyć?

Gość gość
moze na rozmowie mialas wygórowane płace? wiesz moze poprostu sie bali ;)

Gość gość
na rozmowe mnie nawet nie zaprosili tylko taki mail dostałam

Gość gość
doskonale rozumiem , bo też jestem po studiach i czuje się jak debil , nic nie warty debil , nie mam pleców i mam cięzko

Gość gość
Czesto tak bywa mojego syna nie przyjęli do pracy w Niemczech i w uzasadnieniu było ze jego wykształcenie jest zbyt wysokie i praca byłaby poniżej jego możliwości co w przyszłości skutkowałoby jego frustracja itd . Jesteś wykształcona to powinnaś wiedzieć ze masz sięgać w górę a nie w dół , jak chcące średnim to i pewnie tyle płaca ze ciebie by to w końcu uwierało.

Gość gość
Moj znojomy kiedyś starał sie o prace ....oborowego bo dawali mieszkanie i dostał odpowiedz ze niestety ale jest zbyt wykształcony na tego typu prace -:) życie

Gość gość
Szukają pewnie kogoś na stałe za niskie wynagrodzenie, jak to zazwyczaj jest w jednostkach budżetowych. Osoba z wyższym, zwłaszcza z podyplomowkami i ciągle się doksztalcajaca on po prostu ucieknie, jak tylko dostanie lepsza ofertę i będą musieli znowu kogoś szukać. Tak już jest niestety.