Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

palenie na oczach dziecka

Polecane posty

Gość gość

palicie na oczach dziecka ? nie chodzi mi o dmuchanie im dymem w twarz bądź palenie w jego towarzystwie ale np dziecko bawi sie na placu zabaw z dziećmi a mama siedzi dalej na ławce i pali

Gość gość
rodzice pieprzą się na oczach dziecka i jest dobrze, a już c***alenie przeszkadza

Gość gość
a palenie jest zabronione?mam się prze dzieckiem ukrywać?

Gość gość
Na placu zabaw? Chyba żartujesz, na każdym placu zabaw jest zakaz palenia... Generalnie paliłam jeszcze jakiś rok czy półtora po urodzeniu małego (jak skończyłam karmienie piersią oczywiście), i owszem, zdarzało się że to widział, np. na podwórku gdzieś, w parku- kiedy był w bezpiecznej odległości, przeważnie jak byliśmy we trójkę chyba że to był ogródek babci. Widział też jak palę na balkonie (drzwi do domu zamknięte). Nie mam 15 lat żeby się z papierosem chować, nie będę też dziecka okłamywać. Potem przerzuciłam się na elektronicznego.

Gość gość
U nas jest plac zabaw ogrodzony a za plotkiem są lawki i palenie wcale nie jest zabronione , chodzi mi o to ze pale i nie wiem czy się chować bo dziecko zaczyna rozumieć , jestem młodą mama i nie mam doświadczenia dlatego pytam jak to jest u was

Gość gość
Wydaje mi się ze robię cos zlego , dziecko patrzy i sie uczy , wszystko naśladuje

Gość gość
No to jeśli palisz za ogrodzeniem, to jednak nie na placu zabaw. Owszem, palenie nie jest ani madre, ani zdrowe, ale nie popełniasz żadnego przestępstwa, nikomu oprócz samej siebie nie szkodzisz (chyba że zmuszasz innych do biernego palenia). Z piwem czy lampką wina też się chowacie przed dzieckiem? /