Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzisiaj o mało z nerwów w mordę nie przyłożyłam

Polecane posty

Gość gość

bo w markecie menda zaczepiła mnie nachalnie i w ogóle każdego zaczepiała aby dawać żywność bo zbierała jako wolontariusz. No kuźwa rząd jest bardzo bogaty, płaci za leżenie się i pieprzenie od zrobienia jednej sztuki 500 zł a tu mam pomagać innym. No nie, i to menda była tak nachalna da, niech swój majątek odda jak tak chce pomagać a nie innych atakować. Odkąd rząd daje za darmo 500+ nie dam ani grosza na pomoc innym, pieprzę, ja na swoje dzieci pracowałam razem z mężem, nikt nam za to, że żeśmy narobili dzieci nie płacił i dalej pracujemy, gdzie za to, że pracujemy mamy dostać jałmużnę emeryturę. PRECZ Z CHOLERNYM KRAJEM, gdzie uczciwie pracujący są traktowani jak idioci.

Gość gość
Dobre :-D

Gość gość
Ta "menda" to było zapewne jakieś dziecko - wolontariusz; nigdy się nie spotkałam, żeby żywność zbierał ktoś starszy od nastolatki. Ją chciałaś uderzyć? Jakąś dobrą dziewczynkę, która poświęca czas dla innych? Która zbiera ŻYWNOŚĆ (nie pieniądze)??? Może dla starszych, niepełnosprawnych, schorowanych? Na niskich emeryturach bądź rentach? Nie mogłaś normalnie powiedzieć "nie, dziękuję"? Tylko jeszcze po powrocie do domu wylewasz frustrację i nienawiść na forum? Bardzo uboga intelektualnie i emocjonalnie z ciebie osoba...

Gość gość
jak byłam nie uboga intelektualnie itp. to z*********m już kupę lat z mężem po to aby nie zdechnąć z głodu, bo cholerny rząd po tylu latach pracy winien mi i mężowi co najmniej dać po 5-7 tys. na osobe Teraz nie będę miała żadnego intelektu tylko od razu w mordę, nieważne kogo, czy dziecko, to po wuj idzie jak wolontariat, dostaje 500+ i niech siedzi w domu bo stare jej dorobią kolejne rodzeństwo dla 500+. Od pomocy jest państwo jeżeli to dal chorych, bo młodym zdrowym cholerom daje za darmo 500+ od zrobienia jednej sztuki. A jeżeli emerytom, no to oni pracowali, i to wina rządu jak im nie oddaje ich pieniędzy. Także pomoc należy sie tylko i wyłącznie chorym, pozostali emeryci, pracujący winni dostawać godne wynagrodzenia za swoją pracę, a nie, że młodym zdrowym daje za darmo 500+. Skończyła sie u mnie empatia, litość itp. Rząd doprowadził mnie do takiego stanu, że g****o mnie obchodzą inni.

Gość gość
Ach, ta chrześcijańska dobroć :D Opłatek już kupiony na święta? :D

Gość gość
a ja dostaję 500+ i kupiłam na zbiórkę ryż i makaron , zapłaciłam 3,20 zł , nie zbiednieje , nie było programu 500+ i też zawsze coś się wrzuciło do koszyka, trzeba być człowiekiem nawet jak inni to świnie którym zawsze mało

Gość gość
Jesteś walnięta autorko,ta żywność trafia do osób samotnych,bezdomnych, do domu samotnej matki. Co w tym złego że ta dziewczynka prosiła o żywność?Nie dla siebie przecież! :(

Gość gość
A skad macie pewnosc ze ta zywnosc z koszykow nie wraca spowrotem na polki sklepow albo spowrotem do hurtowni i znowu na polki???? I zanim trafi do potrzebujacych to zostanie 2-3 razy sprzedana???

Gość gość
Popieram autorke

Gość gość
do gość dziś a ja dostaję 500+ - to winnaś te 500+ oddać a nie takie ochłapy dałaś, wtysd, bo je dostajesz za to, że się pieprzyłaś, inni musza na te 500 zł niejednokrotnie tydzień - półtora tygodnia zapierdalać aby mieć, też jak nie było 500+ dawała, a teraz spierdalać, rząd jest bogaty jak za darmo rozdaje tyle pienędzy

Gość gość nebeska
w jednej religii jest taka zasada "komukolwiek dajesz tak naprawdę ofiarowujesz Bogu", katolikom by się przydała;)

Gość gość
Dlatego ja wole kupic piwo czy paczke papierosow i dac bezdomnemu czy alkoholikowi pod sklepem niz cos do koszyka.16:30

Gość gość
mam tak samo, precz ode mnie z łapami o dary

Gość gość
Moja przyjaciółka pomaga w wolontariacie przy szlachetnej paczce. Nie wszyscy biedni mają 500 + . Starsze osoby zostawione z 600 zł emerytury nie mają z nikad pomocy. Wszyscy tylko potraficie być zawistni i zazdrosni. Smutne..

Gość gość
Moja przyjaciółka pomaga w wolontariacie przy szlachetnej paczce. Nie wszyscy biedni mają 500 + . Starsze osoby zostawione z 600 zł emerytury nie mają z nikad pomocy. Wszyscy tylko potraficie być zawistni i zazdrosni. Smutne..

Gość gość
Ja w podstawówce i liceum glodowalam. Bo taty nie bylo, a mama chorowala na depresję. I nie było 500+ i skakalabym z radości za paczka z jedzeniem. Bo potrafilam Stara bułkę tartą jeść z głodu łyżka jak nic nie było. Więc teraz jak.mogę to pomagam wszędzie. Bo wiem co to znaczy cierpieć. Ale widocznie trzeba to przeżyć na własnej skórze.

Gość gość
Starsze osoby zostawione z 600 zł emerytury nie mają znikąd pomocy. - a gdzie własnie tutaj jest rząd, to młodym zdrowym cholerom daje za pieprzenie się a starych zostawia na pastwę losu. Przecież rząd jest dla wszystkich, tylko dla młodych, to niech s********ją. Emeryt winien za pracę dostawać godną emeryturę, a młodych pały i do roboty jak napieprzyły dzieci. Trudno, jak starzy nie mają za co żyć to niech jadą pod sejm o inaczej do tych naszych patafianów nie dotrze, że to są ludzie. Także nie dam ani grosza, bo rzad jest bardzoooooooo bogaty i jak się pchają na te stołki to niech przynajmniej rzadzą po ludzku pieprzone kościelnice pisowskie

Gość gość
Nie patrz na rząd bo tam jest tyle gęb ze każdy na każdego patrzy A żaden nie pomoże. Patrz w lustro. Porównuj się do lepszych nie do gorszych.

Gość gość
Jak moi rodzice patrzyli w lustro to ja w wakacje zbierałam jagody, truskawki aby zarobić na książki do szkoły czy odzież. Także teraz też nie dam ani grosza, bo te dzieci też mogą na siebie zarabiać, ja miałam z rodzeństwem ręce stworzone do roboty to i one też

Gość gość
Czyli to tak w ramach zawiści "ja nie miałam to inni też nie będą miec". Hmmm. No coz, można i tak. Zatem pozdrawiam.

Gość gość
do gość dziś - a co hrabianko, myślałaś, że idioci będą na ciebie pracować, nie te czasy

Gość gość
Osobiście uwazam rozdawnictwo naszego rzadu za najgorszy możliwy krok jesli chodzi o program 500+ Słusznie autorka zauważa ze starych, biednych i schorowanych ludzi zostawia sie na pastwę losu a osoby MŁODE I ZDOLNE DO PRACY sie sponsoruje za prymitywne rozmnażanie. Paradoks jak to w tym kraju bywa

Gość gość
a ja uważam, że ci wolontariusze winni mieć transparenty z napisem - dostałaś/łeś za darmo 500+ to oddaj biedniejszym - bo widocznie są biedniejsi kiedy zbierają a odemnie niech się odpieprzą, bo ja nie dostaję 500+ i nie mam zamiaru zapierdalać na czyjeś bachory