Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pomagacie waszym mężom w domu

Polecane posty

Gość gość

...w sensie ogarniania typu zakupy, pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie, zajmowanie się dziećmi po pracy lub małymi dziećmi na macierzyńskim? Mąż robi wam kanapki do pracy? odciążacie go i pozwalacie mu tylko na upranie swoich rzeczy i rzeczy dzieci a wy już ogarniacie swoje pranie same, czy jednak on pierze wszystko. Pytam dlatego, że dużo ludzi na kafe interesuje się czy mężowie pomagają a mnie ciekawi czy żony pomagają mężom, np czy obierzecie chociaż ziemniaki ;)

Gość gość
Doskonaly topik . Brawo!

Gość gość
To może niech mężczyźni się wypowiedzą. Żony wam pomagają czy wracają z pracy i zmęczone zalegają przed tv?

Gość gość
Tak, pomagam :-) piorę i sprzątam. Maż robi zakupy, obiady w weekendy (w tygodniu je poza domem), razem przygotowujemy kanapki dzieciom do szkoły.

Gość gość
Ja pomagam. Poważnie, ponieważ u nas jest tak, że to ja jestem jedynym żywicielem rodziny, on ma firmę, ale ta nie zarabia nawet na siebie, a co dopiero na dom... Ja pracuję na cały etat. Po przyjściu do domu czekam na obiad, pobawię się z dzieckiem, po obiedzie pozmywam. W weekendy sprzątam, czasem coś ugotuję. Jakoś leci, choć przyznam, że źle się czuję w tym układzie.

Gość gość
Moj maz gotuje, sprzata, pierze, robi zakupy. Nie zauwazylam zebym musiala go do tego namawiac albo zmuszac. Jestesmy za praca zespolowa ale gdy widzi, ze mam wolny dzien i nic mi sie nie chce robic to tez chetnie wszystkie obowiazki przejmuje na siebie. Takze zycze Wam takich mezow :)

Gość gość
22.44. To jesteś super kobietą i idealną żoną, że pomagasz aż tak dużo, bo przecież mogłabyś zalegać przed telewizorem a jednak tego nie robisz. ;)