Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda898907

41 tydzień i nic sięnie dzieje

Polecane posty

Gość Magda898907

Mam już dość tej ciąży... od 3 tygodni same fałszywe alarmy, ledwo żyję. Non stop mnie łapią skurcze (bardzo mocne, krzyżowe i brzuszne) ale nie mam żadnego nawet minimalnego rozwarcia. Nocami nie śpię bo bardzo często bóle łapią mnie właśnie w nocy, a w dzień chodzę jak zombi. O bólu krocza w trakcie chodzenia czy choćby wstawania już nawet nie wspomnę. a Mam jeszcze na głowie cały dom i dwóch starszych synów pod opieką (6lat i 3 lata). Przy poprzednich ciążach nic takiego nie miało miejsca a teraz jestem już wykończona, zaczynam się bać że jak przyjdzie co do czego to nie uwierzę, że to faktycznie już , tyle tych bóli już miałam. Może podpowiecie mi jak nakłonić córkę do przyjścia na świat? Może jakieś nietypowe ale za to skuteczne sposoby, ktoś zna? bo tych,opisywanych w internecie to już niemal wszystkich próbowałam i nic

Gość gość
Podobno kąpiel pomaga skakanie na piłce spacer po schodach Góra dół

Gość gość
Ja mialam 2 cesarki kiedy spojrzalam w kolezanki karte ciazy i zobaczylam 41tydzien to sie przerazilam. Ja mialam w pierwszej ciazy gestoze i rzucawke i z tego tez wzgledu ciaze zakonczono w 37tygodniu a druga w 38.

Gość gość
Moim zdaniem powinnaś leżeć już na patologii ciąży i być monitorowana,moja bratowa przenosiła i urodziła martwe dziecko- udusiło się własną smółką :(, wody były zielone

Gość Magfda8989
Jutro mam wizytę u ginekologa, mam jednak nadzieję że mnie nie położy, mam wrażenie ze wtedy jeszcze później urodzę jak się ruszać nie bd mogła. Pamiętam kobietę (przy poprzednim moim synku), która leżała 2 tygodnie i non stop pod kroplówkami z oxy bo dziecko nie chciało się urodzić to już pod koniec na przepustki ją wyganiali żeby się więcej ruszała bo przez brak ruchu żadnej akcji porodowej nie mogli wywołać a i tak w końcu musieli zrobić cc, masakra

Gość gość
To daj znać co ci jutro na wizycie lekarz powie ,41 tydzień to pewnie dziecko będzie duże:)

Gość gość
Jezeli nie masz rozwarcia. Nie chce Cie straszyć ale jezeli juz jedna kroplówka oksytocyny nie pomoże to i tak bedzie cc. Przypuszczam, że u Ciebie skończy się cesarką.