Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ortodonta może poprawić rysy twarzy?

Polecane posty

Gość gość

Mam 40 lat, a za sprawą zgryzu moja twarz przypomina bezzębną wąskoustą staruszkę. Zawsze uchodziłam za osobę ładną, ale twarz jakby coraz bardziej "siada", nie wiem czy jasno to opisuję. Mam zdrową cerę, skóra z niewielką ilością zmarszczek jak na mój wiek. Tylko te rysy twarzy. Zgryz jest tak głęboki, że usta robią się wąziutkie, a twarz płaska. Popadam w coraz większe kompleksy, blokuję się przed kontaktami z ludźmi. Dentyści zauważają mój problem, ale żaden niczego nie doradził. Dostałam szynę na podniesienie zgryzu, bo tak zaciskałam szczęki, że wypełnienia nie chciały się trzymać. Zakładam ją na noc już trzy lata, ale to nie pomogło na problem, z którym się do Was zwracam. Pomyślałam, że może właśnie ortodonta byłby w stanie mi pomóc. Czy ktoś ma lub miał podobny problem?

Gość gość
Pewnie że nie może! Może to zrobić dobry chirurg :) Kasa będzie niezbedna - tu się dowiesz jak zarobić na operację! : www.jakzarabiambezetatu.pl

Gość gość
To się nazywa pomoc... Dzięki!

Gość gość
a moim zdaniem to jest sprawa indywidualna i mogą być widoczne jakieś zmiany

Gość gość
Mi poprawił się owal twarzy. Miałam leczenie zgryzu aparatem ortodontycznym. Zgryz był pod złym kątem i żuchwa przez to cofała się do tyłu. Teraz wszystko jest lepiej i moja szczęka i broda są teraz doborze położone względem siebie. Broda jest bardziej wysunięta bo była za mało

Gość gość
Oczywiście, leczenie ortodontyczne zmienia wygląd twarzy :) Ja założyłam aparat w wieku lat 42, choć zdecydowałam się na aparat językowy http://aparat-lingwalny.pl/, który jest niewidoczny, bo jednak dziwnie mi było nagle po tylu latach świecić aparatem :) Polecam każdemu rozpocząć leczenie niezależnie od wieku :)

Gość gość
czy to kwestia ósemek? Gdzie w Łodzi do dobrego ortodonty się uda na pierwszą konsultacje i ile kosztuje?

Gość gość
Jasne. U mnie wiele się zmieniło podczas noszenia apartu, mam wrażenie że rysy twarzy tez sie zmienily

Gość gość
Możliwe, że po założeniu aparatu poprawią Ci się rysy twarzy. :) jeśli szukasz dobrego ortodonty, to zdecydowanie polecam Ci http://ortodontix.pl/ , mnie naprawdę bardzo pomógł.

Gość gość
najlepiej zapytać o takie ryzyko ortodontę. U mnie trochę się polepszył zgryz i szczeka nie jest taka obszerna.

Gość gość
Przymierzam się do założeniem aparatu ortodontycznego na wiosnę. Dysponuję odpowiednim budżetem dlatego poszukuje wszystkich niezbędnych informacji na ten temat. Mam kilka pytań, gdzie w Łodzi założyć aparat ortodontyczny, gdzie przyjmuje najlepszy ortodonta ever? i na jaki się zdecydować? Moja przyjaciółka radzi, żeby wybrać metalowy, najbardziej praktyczny. A jakie wy macie doświadczenia? Co poradzicie?

Gość gość
W wyniku leczenia ortodontycznego mogą się zmienić rysy, ale jeśli masz poważniejszą wadę a nie tylko "krzywe zęby", może być konieczna operacja ortognatyczna. Polecam Ci udać się do dobrego ortodonty na konsultację, na pewno dowiesz się, na co możesz liczyć :) Ja miałam wysunięte nieznacznie zęby i krzywo ułożone, od niedawna noszę aparat i moja pani doktor przedstawiła mi, jak się zmienią zęby i jaki to może mieć wpływ na twarz. A chodzę do Rock Your Smile, do dr Iwony Gatkowskiej. Czekam na efekt finalny, bardzo się cieszę na zmianę :)