Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie są wasze sposoby na bycie eko mama?

Polecane posty

Gość gość

Ja staram się dziecku często wietrzyć pupę, w razie odparzeń stosujemy mąkę ziemniaczaną a do pupy najczęściej masło shea lub olejek arganowy.

Gość gość
Żadne. Bo dla mnie to głupota z zachodu. Co znaczy Eko? ze jaja, banany itp sa 3razy droższe! A ludzie i tak to kupują z nadzieją, ze sa Eko heh przykre. Ale cóż. Kiedyś wszyscy byli Eko bo nie było produktów gotowych i wiele trzeba było zrobić sobie samemu. Nawet hodowalo się warzywa. Nie oszukujmy się nie ma warzyw owoców itp bez konserwantów opryskow dlaczego? Bo robaki zjedzą wszystko.

Gość gość
tak sobie tłumacz, bo tak najłatwiej... i pakuj w dziecko chemię z każdej strony...da się sporo tego wyeliminować, poza tym to tez chodzi o to żeby ciągle nie pakować, od czasu do czasu raczej nie zaszkodzi...

Gość gość
1. do prania używam jedynie kapsułki, żadnych proszków do tego płynów zmiękczających, zapachowych kulek , chusteczek itp. mam zamiar wypróbowac kasztany piorące 2. jak najrzadziej używam chemicznych środków do czyszczenia jak np domestos, czy cif, na codzień sprzątam przy pomocy octu, sody, wody utlenionej, 3. oczywiście jedzenie to podstawa, mam kawałek swojego ogródka gdzie rosną warzywa i owoce, mięso spozywamy sporadczynie jak juz to jest to dziczyzna i raz w tygodniu ryba, 4. ubrania oddaje, 5. preferuje minimalizm 6. staram sie nie wyrzucac jedzenia w ogole 7. nie pozostawiac sprzetów nie wyłaczonych z kontaktu, 8. staram sie kupowac polskie produkty, w tym obrania itp

Gość gość
przy pierwszym np. tylko waciki bawełniane do wycierania pupy, żadne mokre chusteczki!!! da się tak bez problemu...zadne tam słodkie kaszki i te pseudoprodukty dla dzieci, typu danonki, paroweczki... przy drugim planuje pieluchy wielorazowe!

Gość gość
ps tego wszystkiego ucze moje dziecko

Gość gość
A z czego te kapsułki do prania?