Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tygodniu ciąży lekarz może rozpoznac plec?

Polecane posty

Gość gośćć1
U mnie juz w 14 tyg powiedzial na 70% plec. Ale kolo 20 mozna juz widziec dokladniej, zalezy jak sie dziecko ulozy

Gość gość
22 tydzien na 100% bez pomylek okresli czy chlopiec czy dziewczynka. Czasami wczesniej wykryja ,ale nigdy na 100% wiec lepiej za szybko sie nie zastawiac . u mnie bylo powiedziane w 18 ze dziewczynka i zostalo : ) ale Pani ginekolog mowila wyraznie ze blizej do dziewczynki bo nic nie widac innego w 18 u mnie tygodniu i nie zmienilo sie nic.

Gość gość
W 19 tygodniu mam usg 4 d. to mam nadzieję że będzie juz wiadomo jaka jest Plec dziecka

Ja byłam w 12tc i powiedział, że raczej dziewczynka - przy pierwszym dziecku, sprawdziło się. Przy drugim to samo, ale czy się sprawdzi to się okażę.

Gość gość
Przeciez w 12 tyg nic nie widac. Moj lekarz powiedzial, że to zgadywanie i robienie kobiecie nadziei i często wtedy dochodzi do pomylek.

Coś chyba jednak widać. Nie jestem lekarzem, nie podważam kompetencji. Nie zaprzeczam ani nie neguje. U mnie się sprawdziło.

Gość gość
No czyli lekarz zgadywał. Moj syn na 99 % miał byc dziewczynka. W 26 tyg trafiłam do szpitala i okazalo sie, że będzie chłopiec alez sie zdziwilam. A chodziłam do podobno najlepszego lekarza i sie pomylił. Wiele znam takich pomylek.

Gość gość
a po co tak szybko wymuszacie na lek. podawanie płci?

Gość gość
No kobiety wymuszają bo chca wiedzieć szybciutko jakie ubranka kupic. Zazwyczaj w 12 tyg lekarz zgaduje i najczęściej mówi, że będzie dziewczynka. Zgadnie to super , nie zgadnie to nic powie, ze słabo bylo widac i mogli dojść do pomylki i będzie chłopiec.

Gość gość
U mnie w 13 powiedział ze najprawdopodobniej chłopiec. Upewnij się na wizycie w 17 tyg

Gość gość
U pewnie się *

Gość gość
Mi lekarz w 16 tygodniu powiedział, że dziewczynka, w 19 tygodniu niestety poroniłam i z wyniku his-pat dowiedziałam się, że to był chłopiec. Na wcześniejszym etapie łatwo się pomylić właśnie z dziewczynką. W drugiej ciąży z określeniem płci czekałam do 22 tygodnia, powiedziano, że będzie chłopiec. Wiedziałam, że tym razem nie ma pomyłki, bo było widać strategiczne miejsce bardzo dokładnie. Moim zdaniem lepiej poczekać do usg połówkowego, bo wcześniej łatwo pomylić chłopca z dziewczynką.

Gość gość
mi lekarz w 12 tygodniu i 3 dniu powiedział że wygląda na chłopaka (coś wisiało między nogami) i się sprawdziło. nieprawda ze tak wcześnie nic nie widać- na bardzo dobrym sprzęcie już można powiedzieć. oczywiście na tak wczesnym etapie nie należy tego brać za prawdę absolutną, ale u mnie się sprawdziło

Gość gość
ja jestem w 41 tygodniu i nadal nie wiem co urodzę. Być może dziewczynkę, ale nie jest pewny lekarz

Gość Staranka
A mi lekarz (tez ponoc dobry i slono mu placilam) przez wszystkie usg wmawial chlopca, a na ostatnim usg (przed koncem ciazy zmienilam lekarza) dowiedzialam sie zszokowana, ze bedzie dziewczynka!!! :-) To jest dopiero...

Gość gość
Dobry lekarz na 1 badaniach prenatalnych, jeśli się dziecko ułoży, rozpozna płeć.

Gość gość
W 13 tygodniu 2 lekarzy powiedziało że będzie syn - i był. W drugiej ciązy w 13 tygodniu 2 lekarzy mówiło że jest duża szansa na dziewczynkę i urodziłam dziewczynę.

Gość gość
U mnie w pierwszej ciąży wiedziałam od 18 tygodnia ciąży ze będzie syn i się urodził. Teraz jestem w drugiej ciąży i od 22 tygodnia ciąży mówią mi ze dziewczynka. Ostatnio byłam na usg w 32 tygodniu ciąży i też mi powiedziała ginekolog ze dziewczynka. Nic się nie zmienia. A jak będzie to już na porodowce się dowiem

Gość gość
u mnie w pierwszej ciazy w 12tyg powiedzieli ze chlopiec i urodzilam synka. W drugiej ciazy pierwsze usg mialam miedzy 13-14tyg i tez powiedzieli ze chlopiec. teraz jestem w 34tyg wiec zobaczymy czy sie sprawdzi :)

Gość gość
Ja w sob będę miec usg prenatalne i ciekawe czy bedzie cos widać. Tak bardzo chce córeczkę