Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dłuższe zakupy ze świeżo odpieluchowanym dzieckiem, jak to ogarnąć?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym jechcą z córeczka na dłuższe zakupy do galerii. Ma 2 latka. Od ponad miesiąca wola na nocnik. Ale nocnik musi być blisko i jak zawołała, to od razu siadamy. Nie wiem, jak to zorganizować na zakupach. Mogę zabrać nocnik do spacerowki, ale przecież nie wysadzę jej na środku sklepu, a zanim dojedziemy do toalety, może być za późno. Nie chce też jej uwsteczniac i zabrać kładąc pieluchy. Jakieś podpowiedzi?

Gość gość
Mamy ten sam problem . Córka ma 2,5 i od 2miesiwcy Wola. Niestety jak jedziemy autem do lekarza itd zakładam pieluchę ale zauważyłam że i tak Wola, a jak pytam czy chce Siku i mówi że tak ,proboje ja wtsadzic na toaletę i ona nie chce, to trzyma tak długo aż dojedziemy do domu. Ja bym wzięła nakładkę i do ubikacji ja zaprowadziła. Po za tym jak gdzieś idziemy na zakupy mówię że ma się wysilać przed wyjściem bo nie zakładamy pieluchy i do tej pory wpadki po za domem nie było. Oby do wiosny wtedy dziecko może się gdzieś wysiksc pod krzakiem choćby.

Gość gość
ubrać pieluche i pytać czy nie chce. wcale jej nie uwstecznisz, jeżeli jej tą pieluche założysz. chyba, że jak bedzie wołać to nie będziesz reagować, tylko powiesz, żeby sikała w majtki. to się dziecko uwsteczni.

Gość gość
Nie uwstecznisz jej, jak raz założysz pieluchomajtki. Ja tak robiłam tuż po odpieluchowaniu. Okazało się to niepotrzebne, bo mała wolała siku w galerii i wytrzymała aż doszlysmy do toalety. A w domu tez musiała zrobic odrazu.

Gość gość
Wytrzyma :) zobaczysz,pokaż jej toaletę w galerii i wytłumacz ,żeby wołała...nie dawaj jej picia w trakcie zakupów. Możesz założyć na pierwszy taki wypad pieluchomajtki, ale wytłumacz żeby i tak wołała i pokaż toaletę.

Gość gość
Ja też dziecku na początku zakładałam pieluchomajtki . On wiedział, że to są majtki i nie sikał w nie.

Gość gość
Sprawdzam w internecie jakie mam sklepy obok mieszkania na tej stronie: http://usluginabialolece.pl/, a później idę na zakupy które zajmują mi z godzinkę

Gość gość
Ja mimo wszystko ubierałam pieluche na dłuższy wyjazd. Nie martw się to nie uwstecznia dziecka, a nawet jeśli uwstecznia to jest to tylko jeden krok w tył podczas gdy dziecko robi na co dzień 10 kroków w przód. Jedna przegrana bitwa nie czyni przegranej wojny. Są cele ważne i ważniejsze, odpieluchowywanie jest celem ważnym ale tak elementarne rzeczy jak zakupy są akurat celem w danym momencie najważniejszym, elementarnym. Ubieraj pieluchę na dłuższe zakupy a jak dziecko woła siku to wtedy zachowuj się tak jak z dorosłym i tak jakby tej pieluchy na pupie nie było. Czyli rób akcje z dzieckiem że trzeba sie spieszyć do kibelka i trzymać siusiu. Jak sie nie uda i sie zesika w pieluche to mów do dziecka "ojej nie zdążyliśmy" żeby widziało co się dzieje. Dla niego to też jest nauka. Potem w ubikacji ubierasz nową pieluche i robisz dalej zakupy. Za jakiś czas sie uda tak że dziecko da rade wstrzymać sikanie aż do dojścia do kibelka i potem już twoje obawy zaczną stopniowo odchodzić w zapomnienia.