Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy organizm jest chroniony przez pierwsze tygodnie od poczęcia ?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja o ciazy dowiedziałam się w szostym tygodniu licząc od ostatniej miesiączki . Czyli 4 tyg życia plodu ...i powiem szczerze że myślałam że o prostu spóźnia mi się okres i zdarzało mi się pić... A nawet brać fete jeden raz znikoma ilość . Ale to było do drugiego trzeciego tygodnia max . Nie piłam codziennie tylko to jakieś urodziny to jakiś gdzieś grill i tak to wyglądało ... a że często spóźnial mi się okres okres uznałam to za normalne . Od razu gdy zrobiłam test odstawiłam wszystko nawet do głowy mi nie przyszło żeby pic ale .. to co było predzej bardzo mnie nurtuje . Czy ktoś mi odpowie czy miał podobnie bądź czy wie coś na temat chronienia płodu z powodu braku pepowiny ? Pytałam lekarza powiedział mi ze to nie ma wpływu i ze taki zarodek jeśli byłoby z nim coś nie tak sam by się wyeliminował .

Gość gość
Niektóre kobiety dowiadują sie jeszcze później, pija palą a dzieci zdrowe. Znam osobiście takie przypadki. Takze odnośnie pytania to tak, na wczesnym etapie rozwoju płód jest chroniony bo dopóki nie ma pępowiny krew matki nie miesza sie z krwią dziecka i nie przedostają sie zadne toksyczne substancje. Dopiero po zagnieżdżeniu i wytworzeniu sie pępowiny trzeba uważać

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź . Czuje się okropnie ale skad mogłam wtedy wiedzieć . Nic nie wskazywało na ciążę.

Gość gość
na wczesnym etapie rozwoju płód jest chroniony bo dopóki nie ma pępowiny krew matki nie miesza sie z krwią dziecka xxx Do końca ciąży krew matki i dziecka się nie miesza. Proponuję przypomnieć sobie, jak działa łożysko, a potem dawać rady.

Gość gość
Z krwią matki dostarczane sa witaminy i składniki dla płodu i jezeli ciezarna pali i pije to również substancje toksyczne przenikają do płodu. Ale dopiero kiedy wytworzy sie pepowina

Gość gość
Od poczatku zarodek jest narażony na działanie szkodliwych substancji,wirusów.

Gość gość
To jak w końcu