Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile pieniędzy wydałyście na wyprawkę?

Polecane posty

Gość SlowianskaLala
Moze troche ponad 2tys. Cos kolo tego :)

Gość gość
około 2200. Nie liczylam dokładnie

Gość gość
Około 3 tys, ale wyprawka była kompletowana od podstaw i większość tego budżetu pochłonął wózek 3w1 (1800 zł). W dodatku ciuszki kupowaliśmy "na zaś" czyli jakieś pół roku do przodu.

Gość gość
Tylko tyle razem z wózkiem i łóżeczkiem

Gość gość
Ja prawie całą wyprawkę kupiłam przez allero bo nie chciało mi się biegać za tym po sklepach bo akurat były straszne upały. W jednym miesiącu zrobiłam zakupy za około 400 zł, w drugim miesiącu tak samo, łózeczko 300, wózek 800- kupiłam samą gondolei stelaż mutsy evo, fotelik 350. Lekko ponad 2000 zł

Gość gość
Ja kupowałam rzeczy ze średniej półki, wszystko miałam nowe, ciuszków wiele nie było a wydaliśmy ok 4-5 tys... Sam wózek to było ok 1500zł.

Gość gość
Tak, 3 tys z lozeczkiem z całym wyposażeniem i wózkiem. To moja pierwsza ciąża, a planuje kolejna, więc wszystko kupowalam w neutralnych kolorach tak, żeby pasowało do obydwu płci, z małymi rozowymi wyjątkami oczywiście :-)

Gość gość
U nas 1200zl z tym ze my dostaliśmy część rzeczy a resztę kupowaliśmy używane.

Gość gość
około 3800. za wózek Anex zapłaciliśmy 2300 z fotelikiem bo wiem ,że jest dobrym wózkiem. część ciuszków dostaliśmy

Gość gość
700zł

Gość gość
Zależy jak liczyć. Wózek 3w1 kosztował ok. 2 tys- ale był prezentem składkowym od całej rodziny, pewnie sama nie kupowałabym w tej cenie. Kupowałam też dziecku np. komodę która mu będzie służyć jeszcze bardzo długo (pewnie dopóki sam sobie nie wymieni mebli jako nastolatek ;) ). Wszystkie pozostałe rzeczy, jak łóżeczko z materacykiem i pościelą, akcesoria do urządzania pokoju, wszystko do pielęgnacji i karmienia, ubranka, pieluchy i chusteczki na start, zabawki (liczę pierwsze pół roku) to ok. 1500-2000. Z tym że większość ubranek była używana albo w prezencie, kupowałam naprawdę niewiele, a wliczam w to też rzeczy bez których można się obyć, jak laktator elektryczny, stelaż pod wanienkę, karuzela. Czyli w sumie jakieś 4,5- 5 tys na całość.

Gość gość
3400zł

Gość gość
My wydaliśmy ok 2000. Co do ciuszków, to wszystko znaleźliśmy w jednym miejscu, na https://www.polskiedzieci.pl/ . Muszę przyznać, że takie internetowe zakupy to niesłychana wygoda.