Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z Was rodzila naturalnie po cc?

Polecane posty

Gość gość

Co łatwiej zniosłyście? Jakie sa wasze doświadczenia?

Gość gość
ja się o mało nie przekręciłam podczas cc miałam wstrząs masakra ledwo mnie odratowali To był horror po 4 latach rodziłam siłami natury , ale wybrałam dobry szpital , a nie rzeźnie jak za pierwszym razem. Szczerze i to i to jest masakrą jak dla mnie, szok że mam tyle dzieci , ale potem było tylko lepiej wybieraj kliniki gdzie dają gaz rozweselający , znieczulenie i wiesz że Ci tam na dole zszyją jak trzeba będzie tak żebyś nie miała problemów :-) ja jestem z tych szczęściar co oprócz pierwszego porodu resztę wspominam znośnie :-)

Gość gość
Ile razy rodziłaś naturalnie po cc? Ja bardzo się boje, że sobie nie poradzę.

Gość gość
Ja rodzilam jak poprzedniczka naturalnie po cc, miałam oplacona położną, która bardzo mnie wspierała i dużo pomagała

Gość gość
Ja bardzo sie boje porodu naturalnego. Moja mama ma dwie znajome polozne w szpitalu w ktorym rodze, jednak jest przelozona pobożnych. Po cc bardzo o mnie dbaly i mam nadzieje, że teraz też tak bedzie ale boje sie przeokropnie.

Gość gość
Pierwsze dziecko cc na zimno wiec drugi porod sn tak jakby pierwszy. Byl dosc dlugi bo bez oxy i nie trafilam z polozna. Połóg dla mnie latwiejszy po cc bo szybko doszlam do siebie. Po sn to byl 3 tyg koszmar.

Gość gość
To może jednak nie będę próbowała rodzic naturalnie tylko na cc drugie sie zdecyduje.

Gość gość
mnie też czeka teraz poród, niecale 2 lata po cc i tez się mega boje. już wolałabym tą cc, ale u nas naciskają na sn

Gość gość
Nie mowione , ze bedzie taki ciezki polog jak u mnie. Ja zalowalam ,że zdecydowalam sie na sn. Niektore kobiety wola jednak sn bo szybciej wracaja do formy.

Gość gość
O rany ja rodze za parę tygodni, miałam cc w styczniu zeszłego roku i mam wybór, ale jeszcze nie zdecydowałam. ... zresztą jak się dziecko nie obroci to i tak czeka mnie cięcie. .. 33 tv.

Ja po cv zdecydowałam sie na kolejna cc na żądanie. Ale i tak musiałam dostac skurczy itd . Mialam jyz 5 cm rozwarcia. Lekarz zly tzn przezywal ze takie rozwarcie a ja chce cc.

Gość gośćxa
Ja pierwsze sn,koszmar,myślałam że sie przekręce,syn 4 kg.nie chciał wyjść bo był owinięty pępowiną,urodził się siny,ale wszystko ok.Dwa lata później miałam cc ze względu na ciąże mnogą.5 lat później miałam wybór i wybrałam cc.

Gość gość
W masowej mordowni odradzam porod sn. Wiem, ze lekarze potrafia naciskac na sn po cc. Jezeli traficie na opor lekarza i bedzie sn to wybierajcie szpital do dobrej opinii, z pojedyncza sala, jak jest mozliwosc porodu do wody to nawet sie nie zastanawiajcie.

Gość gość
No właśnie najbardziej boję się komplikacji, że np dziecko będzie niedotlenione, że nie będzie mógł się przecisnąć i konieczne będzie nacięcie krocza (!!!)- a jestem bardzo drobna, w 33 tygodniu waze 55 kg czyli przytylam 10. Cesarke znioslam super, ale czy dam radę po kolejnej zaopiekowac się moim dwulatkiem? Teściowa obiecała że przyjedzie pomóc. ..

Gość gość
w życiu bym się nie zdecydowała na poród SN. Pierwsze cc na życzenie i drugie bez łaski "stan po cc". Idealnie. Bardzo dobrze wspominam i drugie cc w ogóle nie przeszkadzało mi w opiece nad starszym. Fakt tylko taki, ze po drugim cc trochę dłużej się dochodzi do siebie, w moim przypadku to był dzień dłużej.