Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co kupić 1,5 rocznemu dziecku na mikołaja, coś użytkowego

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję porady co może przydać się dziecku w tym wieku. Nie musi to być zabawka. Chociaż jakaś edukacyjna też wchodzi w grę. W tamtym roku po uzgodnieniu z rodzicami kupiłam inhalator i prezent naprawdę się przydał.W tym roku rodzice nie mają pomysłu. Zastanawiałam się nad sankami, kombinezonem lub dodatkowymi butami. Z zabawek może jakaś książka, żeby dziecko również się ucieszyło. Chociaż jest na etapie, gdzie najbardziej interesują garnki, mop, odkurzacz. Wszystko poza zabawkami. Dziękuję za wszelkie rady.

Gość gość
Piasek kinetyczny-fajna sprawa.moj ma 20miesiecy i lubi sie tym bawic.ksiazka tez ok

Gość gość
My corce,ktora tez ma poltora roku kupilismy samochod wywrotke z klockami na mikolaja:p lubi bardzo samochody. Do tego wczoraj dokupilismy puzzle z serii czuczu- miala juz jedne,uwielbia je,kupilismy troche trudniejsze;) do tego dostanie od dziadkow klocki drewniane oraz duuuzego miska pluszowego,ale to na gwiazdke:) generalnie wszystko zalezy od dziecka,co lubi. Zamowilismy tez malej przez internet sanki- bo nie ma,to taki troche wczesniejszy prezent od nas:) no i ona uwielbia jak jej sie czyta,zwlaszcza Brzechwe i Tuwima. Miala opasly tom Tuwima,a teraz widzialam zbior wszystkich dziel Brzechwy i kusi mnie,zeby dokupic,ale ona z namaszczeniem ksiazki traktuje i nie rwie papierowych stron:)

Gość gość
Właśnie, może sanki? Rok temu pewnie jeszcze nie szalał za bardzo na śniegu. Z zabawek w tym wieku u nas sprawdziły się klocki drewniane, puzzle piankowe i zaczęła się dłuuuuga faza na ciastolinę :) Polecam play-doh, jest nietoksyczna, a na tyle niesmaczna że dziecko nie będzie jej zjadać. Książeczki z serii "obrazki dla maluchów" czy "wielka księga dźwięków" też są super. Kubeczki do kąpieli też polecam, albo właśnie wielki pojazd (wader ma porządne). Bo jednak inhalator czy ubranka- to prezent dla rodziców, nie dla malucha...

Gość gość
Chlopiec czy dziewczynka? Moje dziecko ksiazki kocha miloscia wielka, ale nasz ulubione, które "rosną wraz z dzieckiem" to "Auto Moto" i "Auta" http://www.empik.com/automoto-seidel-stefan,p1104456382,ksiazka-p http://www.empik.com/auta-lomp-stephan,p1104455198,ksiazka-p Obrazki dla maluchow i Ksiega Dzwiekow to raczej dla mniejszych dzieci, my "przerabialsmy" przed ukonczeniem 1 roku, chociaż czasem do Ksiegi wraca i sam już wszystko opowiada,-)