Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka koszula do szpitala?

Polecane posty

Gość gość

Widziałam trzy rodzaje koszul do karmienia: 1) Rozpinana na środku 2) Rozpinana z dwóch stron po bokach 3) Bez guzików, z odchylanymi dziurkami na wysokośc****ersi. Która z tych koszul najlepiej się sprawdzi do porodu i do karmienia dziecka w szpitalu po porodzie? Jakie miałyście? Czy każda z tych koszul będzie tolerowana w szpitalu przez położne?

Gość gość
Ja miałam spodnie- pewniej się czułam w portkach, trzymały solidniej majtki z tym wielgachnym podkładem, a góra rozpinana na guziki (zwykła flanelowa piżama, tylko rękawy skróciłam). A koszulę... jaką lubisz, ale polecam raczej na napy niż na guziki. Do karmienia piersią najbardziej lubiłam takie z kopertowym dekoltem gdzie się odsłaniało tylko pierś, szybka i wygodna. Nie widziałam jeszcze żeby położne czepiały się o jakikolwiek strój.

Gość gość
taka kopertowa dla mnie też była bardzo wygodna. Miałam jeszcze na ramiączkach rozciagających się i gumkami przy dkolcie, ale to były upały. Nie chciałabym guziczków. Trzymasz juz dziecko, chcesz je nakarmić i walczysz z guziczkami.

Gość gość
te podkłady tez mnie przerazaja. ile mniej wiecej ich schodzi? jak czesto trzeba zmieniac? zupelnie nie wiem ile wziac

Gość gość
Podkładów spokojnie wystarczą dwie paczki. No chyba ze będziesz w szpitalu dłużej niż np 2,3 dni.

Gość gość
Z podkładami bardzo różnie, mi też ok. paczka dziennie schodziła, tzn. taka 10 sztuk. Były szpitalne, ale wolałam swoje bo szpitalne nie miały paska kleju i w ogóle słabo się trzymały.