Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Ratunku, grzyb w domu !

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Wynajelismy 3 mesiace temu mieszkanie, dwupoziomowe. Po okolo miesiacu na parterze zaczala wychodzic wilgoc na scianie przy podlodze oraz w lazience na kafelkach. Poinformowalismy wlascicieli, okazalo sie, ze rura pekla w scianie. Przez miesiac czasu maszyny suszyly wszystko na dole. W miedzy czasie zaczelo sie na gorze, w lazience przy ramie okna grzyb, w katach na scianie to samo. W sypialni to samo i w kuchni. Poinformowalismy wlascicieli, zwalili wine na nas, bo zle wietrzymy mieszkanie. Pan, ktory podlaczal nam maszyny powiedzial, ze wilgoc mogla z dolu isc do gory i osadzic sie w tych miejscach, lub grzyb juz byl wczesniej ale zostal zamalowany. Dodam, ze wszedzie kladlismy nowe tapety, oprocz lazienek. Dzis zauwazylismy ze od zewnatrz nad oknami jest wielka plama, obejmuje cala skrzynke na zaluzje! Jakby ja ktos woda polal. Lazienka na gorze lezy rownolegle to tej na dole, ktora byla zalana. Nie wiem co robic :( , nie mieszkamy w polsce, wietrzymy codziennie mieszkanie, pierwszy raz mam taka sytuacje. Moze ktos sie na tym zna?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nikt nic nie doradzi :/

Udost臋pnij ten post

w艂a艣ciciel nie ma racji obwiniaj膮c was bo z tego co piszesz to najpewniej budynek jest kiepsko docieplony i pojawi艂y si臋 mostki termiczne, a p臋kni臋ta rura pogorszy艂a tylko spraw臋. Konieczne trzeba wyczy艣ci膰 miejsca, w kt贸rych pojawi艂 si臋 grzyb, wysuszy膰 i na艂o偶y膰 mas臋 termoizolacyjn膮 typu bloktherm in z substancj膮 przeciwgrzybicz膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艢rodki tylko zamaskuj膮 wilgo膰, trzeba pozby膰 si臋 problemu na sta艂e i przede wszystkim odpowiednio dociepli膰 wn臋trze, sprawdzi膰 szczelno艣膰 okien. Przyda si臋 r贸wnie偶 specjalny oczyszczacz powietrza, np Supair-lux kt贸ry u nas znakomicie si臋 sprawdza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas w domu zrobili艣my kratk臋 wentylacyjn膮 i po grzybie. Zrezygnowali艣my te偶 z firanek i zas艂on bo u nas by艂o to w oknach. Zam贸wili艣my 偶aluzj臋 z www.dario-biuro.pl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Klarens23
偶eby pozbyc si臋 grzyba w domu to wiem ,ze sa specjalne 艣rodki do odgrzybiania , co艣 takiego na pewno kupisz w Obi albo co艣 podobnego . Poza tym w takim wypadku bardzo dobrze jest mie膰 oczyszczac powietrza , ja np mam z sharpa https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-d40euw/ i on w艂asnie m.in oczy艣ci Ci 艂膮dnie pomieszczenie z grzyb贸w i innych bakterii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Windyy
Zadbaj o prawid艂ow膮 cyrkulacj臋 powietrza w swoim mieszkaniu www.windyy.pl Powinien pom贸c w walce z grzybem. Powodzenia!!!

Udost臋pnij ten post