Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czułyście się, wy młode mamy gdy zaszlyscie w ciążę w wieku 20 lat

Polecane posty

Gość gość

I młodziej? Takie luźne pytanie? Czy był to dla was szok? Jak zorganizowaliscie się z partnerami wobec takiej sytuacji? Pytam z ciekawości :) oczywiście nie jestem w ciąży, ale kto wie co może się stać w przyszłości. Piszcie o swoich przeżyciach :) pozdrawiam was cieplutko :)

Gość gość
ja bylam zalamana, myslalam o tym zeby popelnic samobojstwo

Gość gość
Bylo mi wstyd. Miałam 19 lat. Urodziłam miesiąc przed matura. Maturę zdałam, skonczylam studia zaocznie, w tym momencie pracuje. Syn ma 6 lat. Ojciec dziecka by starszy i sie niby cieszył, obiecywał gruszki na wierzbie. Przeżyłam jego picie, wyzywanie, problem z hazardem, upokarzanie, pobicie i zastraszanie i straszenie śmiercią oraz zdradę. Dzieki rodzicom odeszlam, pomogli w opiece nad dzieckiem oraz pomogli finansowo. Ojciec dziecka typowy mundurowy i ostrzegam przed nimi. Niestety koledzy policjanci i sady takich nie tykają i to ja zostałam ta zla ktora zostawila dobrego faceta i to na pewno ja zdradzalam. Teraz mam sie dobrze. Wychowuje z moim mężem mojego syna. Jest nam razem dobrze i Tworzymy szczesliwa rodzinę. Cóż jak jest się młodym to jest sie glupim i często dobiera sie partnera bardzo zle. Skupiamy sie na wyglądzie tylko i wyłącznie często.

Gość gość
Ja mam męża policjanta z typowo policyjnej rodziny (jego ojciec był policjantem - zginął na służbie, matka też związana z policją, ale pracownik cywilny) i ze swiecą szukać tak wrażliwego, chętnego do pomocy mężczyzny, który do tego jest świetnym ojcem. Przy nim to ja uchodzę za niezrównoważoną psychicznie (jestem choleryczką, ale staram się z tym walczyć).

Gość gość
Tutaj autorka. Ja też znałam policjanta i zgadzam się z wami, to są dziwni ludzie. Niebezpieczni i ciężko być z kimś takim.. Wycofałam się za wczasu. Teraz mam innego chłopaka, kolorowo nie ma, trochę nie dba o mnie.. Ale nie będę tu pisać o mnie. I powiem wam że nie wyobrażam sobie gdybym miała być matką w tym wieku... Chyba bym się zabiła sto razy w myślach :/

Gość gość
Tu gość z 19:15. Ojciec mojego dziecka to żołnierz z żandarmerii wojskowej ale oni maja pełno znajomych wśród policji. Ci ludzie czuja sie bezkarni. 90 procent żołnierzy zdradza swoje żony. Będąc chwile w tym środowisku widzisz co się tam dzieje. A ściemniają jak Malo kto. Taka osoba bedzie Ci wmawiać ze trawa jest różowa i mimo, że widzisz że jest zielona bedziesz wierzyć, że jest różowa.

Gość gość
2 lata razem. 17 lat, on 18 i trzy testy pozytywne. W sumie to był szok, ale tez radość. Test po minucie z jedna kreska, chciałam go nabrać, wiec schowalam do kieszeni, umylam ręce, weszlam do pokoju, w którym był i mowie, że jestem w ciąży, wyjmuje test i własnym oczom nie mogłam uwierzyć w te dwie kreski. Zaczęliśmy snuć plany, jak to będzie. Chłopak pracował wtedy na czarno, bo były to wakacje. Poszedł do urzędu, załapał się na konkretny kurs i pracuje jako tapicer za 3 tysiące. Oboje zmienilismy szkole na zaoczne liceum i siedziby razem w ławce. Obecnie klasa maturalna. Mieszkamy u rodziców, a jednoczesnie u mnie, bo mieszkanie po babci jest przepisane na mnie. Od samego poczatku zadeklarowałam rodzicom, że mieszkanie jest ich dopóki żyją i mogą być spokojni. Córka ma 1,5 roku. Zdam prawko i ide do pracy, po maturze idę na zaoczne studia, potem może studium farmacji. Zamierzam uczyć się długo. Narzeczony planuje studium graficzne, albo cos związanego z systemami. Wraz z moim pójściem do pracy idziemy na wynajem. Jak się czuje? Hmm czulam się bardzo dobrze, wiedziałam, że muszę zacisnąć pasa, dobić emocjonalnie do 30-stki i choćby stanąć na rzesach, by córce zapewnić byt, kochającą rodzinę i dać przykład. Chciałabym, aby w przyszłości była z nas dumna. No i moje samopoczucie się zmieniło jak odwiedzilam to forum. Zostalam zmieszana z błotem i zdeptana. Wyzwana od patologii, marginesów, pasożytów, k***w, dupodajek i nie pamietam od czego jeszcze. że trzeba takich jak ja tępić i kastrować. Od tego czasu zaczęłam się wstydzić sama siebie, jako matka chowam mój wiek głęboko w kieszeń. Zakompleksiłam się i przestałam wierzyć w ludzkość. W jakiekolwiek uczucia i empatie. Szczerze mówiąc nie wiem co się tu takiego wyrabia. Jak to możliwe, że wykształcona karierowiczka, matka 30+ z dochodem 10 tysiecy, zaradna, "inteligentna" wyzywa, poniża i zachowuje się na tym forum jak świnia w chlewie? Zapewne te wszystkie wartości to pic na wodę, a one wypisuja tu swoje marzenia jednocześnie ublizając i poniżając innych. To co się tu dzieje przechodzi ludzkie pojęcie.

Gość Jakie to żenujące
Do Pani z godziny 21,22 Proszę nie zwracać uwagi na te obelgi Każda z tych kobiet która ubliża innym nic nie jest warta.Ciekawa jestem jak by mówiła gdyby musiała się pod tym podpisać?

Gość gość
Dokładnie olej je . Jesteś bardzo mądra wartościowa osoba . Powodzenia życzę :)

Gość gość
Do gość 21:22 uważam że świetnie sobie poradziłaś w nowej dla siebie sytuacji. Jesteś ambitna i dasz rade osiągnąć wiele. Też czytając niektóre wpisy zaczęłam wątpić w ludzi. Człowiek człowiekowi wilkiem. Niekiedy można znaleźć wpisy ludzi którzy mają jakieś wartości ale to mały odsetek niestety.

Gość gość
Ja zaszlam w ciążę mając 20 lat. Była to ciąża w pełni planowana. Gdy zobaczyłam 2 kreski na teście a później tą maleńką plamkę na USG byłam najszczęśliwsza na świecie. 3 lata związku. Wzięliśmy ślub,który już od dawna był zaplanowany,miesiąc przed porodem. 10 grudnia mój synek skonczy pół roczku.

Gość gość
Miałam 21 lat i Pan Bóg dał nam dzidziusia a potem zabrał byliśmy razem 3 lata to był cios ale daliśmy radę i postanowiliśmy że powiekszymy rodzinę dziś corka ma 5 lat i jesteśmy 5 lat po ślubie mamy dom kotka pieska i drugie dziecko w drodze niczego nie żałuję mam 28 lat i mam wszystko o czym marzyłam

Gość gość
"o maturze idę na zaoczne studia, potem może studium farmacji. Zamierzam uczyć się długo." A po co masz zamiar najpierw wywalać kasę na studia zaoczne a potem studium farmacji? Wpadki się nie czepiam bo nie mój biznes, ale planowanie nie wiadomo ilu równoległych etapów edukacji jest bez sensu, zwłaszcza gdy z własnej kieszeni na to łożysz. Dziennie, bez zobowiązań to można sobie próbować - jedyne co tracisz to czas, ale tak to szanuj swój pieniądz i nie rób bez sensu rzeczy byle "długo się uczyć" by zatrzeć w ludziach obraz młodocianej matki. W tym momencie wyłącznie studia farmacji warto rozważać, technik farmacji to ślepy zaułek.

Gość gość
Ja zaszłam w ciąże w wieku 20 lat,na początku był to mega szok,jak sobie poradzimy,ale byłam o tyle spokojna,ze pracowałam juz na umowę o prace wiec macierzyński miałam,studiowałam zaocznie wiec tez nie było zle. Moj ówczesny chłopak tez pracował w stabilnej firmie,byliśmy ze sobą 4 lata i mieszkaliśmy juz ze sobą.Teraz chłopak jest juz mężem,mamy 6letnia córeczkę i powoli myślimy o kolejnym dziecku.Mlode macierzyństwo niesie za sobą tez pozytywne strony :).Jednak gdybym wtedy była na utrzymaniu rodziców,mieszkała z nimi to byłoby cieżko.

Gość gość
tak, tak każda sobie poradziła i jest super mamusią a pare tematów temu wielki lament smarkul, bo im babcie nie pomagają, a im jak były młode to babcie pomagały i jesssusie maryjo jakie to one są wykończone, a te złe babcie śmią nie chcieć robić im za darmowe niańki, kucharki i sprzątaczki. Możecie sobie ściemniać młodociane wpadkowiczki ale parę tematów temu się zdradziłyście i pokazałyście prawdziwe oblicze tej waszej szczęśliwości wczesnego macierzyństwa.

Gość gość
juz bardziej zrozumiem sikse ktora wpadla z przystojniakiem wiec nie ma innego wyjscia jak urodzic i wychowywac mimo wielkiego placzu i zgrzytania zebow niz taka co planowala bejbika z przypadkowo poznanym facetem.teraz jest moda na duuuuzo dzieci i to w jak najmlodszym wieku.jak bylam nastolatka, w latach 90, ciaza u nastolatki/mlodej kobiety to byl obciach i dowod na ciemnote i puszczalstwo.teraz to jest cool

Gość gość
21:22 A co cie tak dziwi ? 17 lat i ciąża ? To ja nie chce wiedzieć kiedy zaczynałaś. No ale tak to już jest że dzieci mają dzieci.

Gość gość
"Córka ma 1,5 roku. Zdam prawko i ide do pracy, po maturze idę na zaoczne studia, potem może studium farmacji. Zamierzam uczyć się długo." Super. A kto sie bedzie w tym czasie tym dzieckiem zajmował jak ty będziesz pracować i uczyć się długo ? Dziecko będzie w ogóle kojarzyło jak matka wygląda ?