Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniik

ciąza po lyzeczkowaniu

Polecane posty

Gość Moniik

Witam Was dziewczyny! Jeśli jeszcze ktoś tutaj zagląda to proszę podzielcie się ze mną Waszymi przeżyciami, jak przebiegły ciążę po zabiegu lyzeczkowania? Mojemu maleństwo przestało bić serce, byłam w 12 tygodniu ciąży, zabieg miałam 2 miesiące temu i obecnie kończy mi się druga miesiączka. Badania wszystkie wyszły ok , jak myślicie mam szansę zeby wszystko skończyło się dobrze?

Gość gość
znam wiele kobiet ktore wlasnie po lyzeczkowanie zaszly w ciaze i urodzily zdrowe dzieci. jezeli nie ma przeciwskazan to moze smialo sie staca o ziecko tylko z tego co wiem to trzeba po tym zabiegu odczekac 3 miesiace chyba i pozniej mozna sie starac

Gość gość
Hej mam podobna sytuacje prawie dwa miesiące temu miałam łyżeczkowanie teraz czekam na drugi okres mu lekarz juz po pierwszym powiedział ze możemy sie starać ale ja czekam i dopiero po tym drugim okresie będziemy działać

Gość gość
Im starsza ciąża, tym ten czas wstrzymania powinien byc dłuższy. Ja po ciąży biochemicznej odczekałam 2 cykle. Ty wchodziłas już w II trymestr, ja bym wstrzymała sie około pół roku. Organizm musi dojść do siebie, macica dobrze obkurczyć. Lepiej odczekać niż sie spieszyć i ryzykowac.

Gość gość
Ja poroniłam samoistnie i przez dwukrotny masaż macicy wszystko jest ok bo urodziłam dwójkę dzieci. Przy masażach zawsze wspierał mnie mąż bo się bardzo bałam być sama i man prawo mieć męża to go miałam i byłam spokojniejsza. Wspiera mąż wszystkie badania cipki i uczestniczył przy porodach.

Gość gość
Ja starać zaczęłam się po pierwszej miesiączce od łyżeczkowania bo lekarz pozwolił natomiast zaszłam w ciążę po 7 miesiącach od łyżeczkowania. Obecnie jestem w 14 tyg. Miałam dwa łyżeczkowania bo dwa razy poronilam. Lekarz zalecił mi brać acard bo pomaga w ukrwieniu macicy. I jezeli dowiem sie ze jestem w ciąży czyli aby zrobię test mam brać acard i bralam go i biorę do teraz.

Gość gość
Ja byłam dwa razy łyżeczkowana bo moje ciąże się same nie ronia. W trzecia ciaze Zaszlam po 4 cyklach starań. Teraz trzeci trymestr. Radzę wam już po pierwszym poronieniu róbcie badania

Gość haneczka89
Ja o tym ze serduszko mojego maleństwa przestalo bic dowiedzialam się w 13 tygodniu,mialam łyzeczkowanie,w ciążę zaszlam po 4 msc w pierwszym cyklu staran :-) obecnie jestem w 20 tygodniu ciąży,wszystko jest ok :-) :-) od początku robie sobie zastrzyki z heparyny

Gość agatka1406
Witam ja mialam lyzeczkowanie w czerwcu 2015r...w moje urodziny przestalo bic serduszko w 9tyg....po 6miesiacach zaszlam w druga ciążę( oczywiscie 3miesiace trzeba bylo odczekac ) urodzilam tylko dzien po terminie dzis mam zdrowa 3miesieczna coreczke:)