Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak myślicie dlaczego prawie każda osoba jaką poznaję strasznie się przechwala??

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem, wyglądam tak brzydko, czy tak ładnie? Sprawiam wrażenie tak głupiej, czy raczej tak mądrej , że trzeba się stale podbudowywać i wiele poznawanych przeze mnie osób przechwala mi się swoimi osiągnięciami? Z czego to wynika? Mieszkam od kilku lat w Warszawie i spotykam się tu z tym nagminnie. Poznałam rówieśnicę to od razu wyjechała z samochwałami nt.swoich studiów i zawodu, jaką to ona karierę robi. Plus było kilka jeszcze takich sytuacji, a stroną chwalącą się zawsze są kobiety. Ja sama z siebie nie zaczynam takich tematow, nigdy sie niczym nie chwalę, chyba że ktoś o coś zapyta to odpowiadam gdzie pracuję, co robię. Ale sama z siebie? Ostatnio byłam w szoku, bo lekarka ktora przychodzi do mojego synka wyjechała mi ze swoimi wielkimi koneksjami, osiągami, jakie to ona piątki miała na studaich, jakich ona zna wpływowych ludzi i zaczęła wypytywać co skonczylam a co moj mąż, bo pewnie zdziwiona że mieszkamy w dość drogiej dzielnicy. teściowa przy mnie to samo - stek pochwał w swoim kierunku. Bez okazji, tak ot, za każdym razem prawie. Dlaczego mam takiego pecha i przyciągam samochwały?

Gość gość
Nikt tak nie ma?

Gość gość
Rób tak jak one :P

Gość gość
To ja mam pecha, bo z kim bym nie rozmawiała, wszyscy żalą się jakie one biedne, niedoceniane przez pracodawców, rodzinę, drugie połowy. A jakie zapracowane, nie mają czasu nawet się wysmarkać. Jedynym wyjątkiem była koleżanka z liceum, ta faktycznie coś osiągnęła,nie narzekała, ale też się swoimi osiągnięciami nie chwaliła. Musiałam z niej wyciągać wszystkie informacje dotyczące odniesionego sukcesu.

Gość gość
Przyciągasz specyficzne osoby :P Ja zazwyczaj na takie nie trafiam, albo może po prostu to kwestia twojego nastawienia i kompleksów? jeśli ktoś mówi mi o np. wakacjach w Tajlandii to nie odbieram tego jako chwalenia się, tylko jestem zainteresowana wrażeniami. Raz się natknęlam na taką osobę, która wszystkie opowieści sprowadzała do czyjegoś stanu posiadania i było to dość żenujące, bo brzmiało tak, jakby jedyne czym mógł się pochwalić to "ocieranie się" o wielki świat ludzi, którzy są bogaci.