Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wy też tęsknicie za dziećmi jak są w przedszkolu????

Polecane posty

Gość gość

Ja tęsknie za córką. Ma 3 latka i dwa miesiące . Chodzi do przedszkola 7.40-16.10 czyli 8,5h. Tęsknie za nią, dodatkowo ona nie lubi tam chodzić mimo że przedszkole super. Mówi codziennie że chce w domu zostać, ostatnie kilka dni płacze przed salą. Szkoda mi że tak długo musi tam być:( pocieszcie mnie troche:(

Gość gość
Dodam tylko ze chodzi juz 4 miesiące i jest gorzej z jej chęcią do chodzenia tam. Opowiadam jej ze przedszkole jest super-ogolnie opowiadam w samych superlatywach o przedszkolu i to nic nie daje.

Gość gość
albo cos sie dzieje w tym przedszkolu np. dokuczaja jej inne dzicei albo ona wyczuwa twoje nastroje i jest rozkapryszona,ja tez nieraz mysle odziecku po tam robi ale zeby on razu tak tesknic by zakładac o tym temat,owszem szkoda dzieciaka bvo długo tam siedzi ale mój siedzi podobnie, cos mi sie wydaje ze ona tak marudzi ale to z twojej winy

Gość gość
Nie jestem wtedy w pracy wiec nie mam czasu Corka uwielbia przedszkole i często po 9 godzinach ciezko jej wyjsc z sali .

Gość gość
absolutnie nigdy w jej obecności nie powiedziałam słowa o tym ze tęsknie za nią. Wręcz moje odczucia tej tęsknoty i smutku dały o sobie znać jak ona zaczęła bardzo płakać ze nie chce tam chodzić (to trwa juz tydzień) wcześniej było ok. Cieszyłam sie bardzo ze chętnie chodzi.

Gość gość
Dziwne moj syn po 8 h jak mnie zobaczy to leci pędem do mnie. To samo inne dzieci. Jak wchodzą matki to zabawki w kąt i do mam lecą. Też tęsknie za nim-ale przynajmniej nie mam wyrzutów jak ty autorko bo mój przestał płakać w październiku.

Gość gość
Dziecko po takim okresie powinno już zaakceptować sytuację i jeśli nawet niechętnie to bez płaczu powinno zostawać w przedszkolu. moja córka (3 dziecko) zostaje bez płaczu, czasem nawet idzie radośnie. Ostatnio miała problem, za nic nie chciała zostać. Człowiek wyobraża sobie nie wiadomo co, a okazało się (po rozmowie z Paniami i córką), że Pani zapomniała założyć jej buty przed wyjściem na spacer i córka przestraszyła się, że jej nie wezmą. Pani od razu jak zauważyła założyła jej te buty, ale młoda miała malutką traumę :) Dowiedz się, popytaj. Byle problem w oczach dziecka urasta do ogromnego problemu.

Gość gość
Tu autorka. Działy się różne rzeczy-np sikała w majtki codziennie. W domu tego problemu nie było. Okazało sie ze chyba boi sie ciemnej łazienki. Albo poprostu majtki za mało ściągała i sie obsikiwała(sygnalizowała ze chce isc paniom a wracała zasikana) dwa razy sie złapała z jedną dziewczynką (tamta jest żłobkowa, starsza 8 miesięcy więc taka bardziej do przodu) i od tej pory mówi że ona Zosi Z nie lubi bo ona na nią krzyczy. Ma niedosłuch spowodowany powiekszeniem migdałka i ciagle fluki. Jak nie wiedziałam o niedosłuchu pani czasem na nia krzykneła (moja widocznie nie słysząła bo pani mówiła ze musi jej powtarzac) To wszystko. Może sie nawarstwiło.:(

Gość gość
Ale ja chyba napisałam ze od od sierpnia (4 miesiace chodzi) jest w przedszkolu i było ok, troche na poczatku marudziła ale chodziłą potem chętnie (juz we wrześniu było ok) a teraz od tygodnia coś sie zmieniło. Wcześniej pisałam że ładnie chodziła!

Gość gość
Autorko może naprawde w przedszkolu ktoś twojej małej zrobił przykrość.